לפני כ-16 שנים עלה לכותרות שמו אפי כהן, תושב חולון בן 41, ולא בנסיבות משמחות. כהן נעצר והואשם בפרשת רצח יום טוב דואק, המאבטח בסופר "חצי חינם", שאירע בחולון ב-30 במרץ 2007.

הפרקליטות והמשטרה טענו שכהן קיבל מידע על הכסף שיש בסופר, והעביר אותו לשמעון לוי ושמעון ווהבה על מנת שיבצעו את השוד הגדול. עוד נטען כי השניים הגיעו לסופר כדי לשדוד מיליוני שקלים, אך התוכנית השתבשה. ווהבה ולוי נכנסו למקום בשעות הצהריים, מצוידים באקדחים ומסכות סקי, וצעקו לכולם לשכב על הרצפה. השניים תקפו באכזריות את שני המאבטחים, ובשלב מסוים ווהבה לקח את אקדחו של דואק, הצמיד לראשו וירה בו למוות.

אפי כהן הואשם בתיק הרצח, ולאחר שריצה שלוש שנות מאסר הוא זוכה מחמת הספק בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בעוד שני שותפיו נידונו למאסר עולם. הזיכוי של כהן נבע בין השאר מכך שנאשם אחר בפרשה החליט לשתוק בחקירה, ולא לענות לשאלות החוקרים. לאחר הזיכוי, כהן תבע פיצויים על סך 2.5 מיליון שקלים מהמדינה בגין ישיבתו בכלא, אך לפני כשנתיים תביעתו נדחתה על הסף תחת הנימוק שהיה יסוד סביר להגשת כתב האישום נגדו.

השבוע עלה שוב שמו של כהן לכותרות, והפעם בפרשה של הונאת איש עסקים ישראלי בסכום של 4.5 מיליון שקל. חוקרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב חושדים כי אחד מחברי הרשת, בה היה חבר כהן, התחזה לאותו איש עסקים, ביצע פעולות רבות בחשבון הבנק שלו וביצע את הונאת הענק. "יש לנו ראיות רבות למעורבות של כהן בהונאה, כמו למשל כתובת ה-IP במחשב שלו שבעזרתה חדרו לחשבונות הבנק של אותו איש עסקים", טוען גורם במשטרה. סנגורו של כהן, עו"ד יצחק איצקוביץ, טען כי מרשו לא קיבל אגורה מההונאה המיוחסת לו והוא מכחיש אותה.

פרט לכהן, החוקרים עצרו גם את ניר שם טוב-מרציאנו (39) מראשון לציון, רואה חשבון ובעלים של צ'יינג'. החוקרים חושדים שמרציאנו היה "המוח" מאחורי ההונאה והפעיל את אדי דדיה (55) מקריית אתא, שהתחזה לאיש העסקים וביצע לכאורה משיכת כספים מהבנק שלו. בהמשך, המיליונים זרמו לידי מיכאל פרץ (31) מאשדוד.

פרץ טען בחקירתו במשטרה כי הוא עוסק בסחר בברזל, ולקח הלוואה של מיליוני שקלים מדדיה מבלי לדעת שמדובר בכספי הונאה – אך החוקרים דחו את גרסתו. "פרץ ומרציאנו זורקים את האחריות אחד על השני", טוען גורם במשטרה. סנגורו של פרץ, עו"ד אורן ששון, טען כי מרשו נטול עבר פלילי שהגיע באופן תמים לקחת את ההלוואה ולא היה לו שמץ של מושג מה מקור הכסף.

ניר שם טוב-מרציאנו
ניר שם טוב-מרציאנו

על פי ההערכות, מרציאנו השאיר אצלו 2.5 מיליון שקלים מתוך 4.5 מיליון השקלים שנגנבו. סנגורו של מרציאנו, עו"ד תמיר סננס ממשרדי עורכי הדין 'נוי-סננס-שפרלינג-חצרוני', הכחיש שמרשו מעורב בהונאה. לצד זאת, לא מדובר בפעם הראשונה בה מרציאנו מסתבך, שכן בנובמבר 2022 הוא נידון בבית המשפט לתשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות בפרשת הלבנת הון.

השופטת בבית משפט השלום בתל אביב החליטה להאריך את מעצר החשודים בחמישה ימים, על מנת לאפשר לחוקרים למצות את החקירה עד תום.