תעשיית הברחת בעלי החיים בישראל שוברת שיאים חדשים: על פי החשד, לאחרונה הוברחו לארץ דרך הגבול הירדני כמה קופים קטנים, נחשי אנקונדה, בת יענה, תוכים נדירים, נחש קוברה - הנחשב לאחד מהקטלניים בעולם, תניני יאור קטנים וכן צבועים מפוספסים. בחלק מההברחות מעורבים עבריינים מארגוני פשע.

לאחרונה עבריין מהפזורה הבדואית, בסיוע עבריינים נוספים, הבריח גור אריות מירדן לישראל. זמן קצר לאחר מכן המשטרה החלה לבדוק חשד להברחה נוספת, הפעם של גורי דובים. גור האריות, שטרם ברור האם הוברח בטיסה מעמאן לנתב"ג או דרך מעבר הגבול היבשתי, הוצע למכירה תחילה בסכום של 140 אלף שקלים. "תעשיית הברחת בעלי חיים לישראל מגלגלת מיליוני שקלים בשנה. זה עסק יחסית משתלם", מסביר קצין משטרה.

תעשיית ההברחות לארץ של בעלי חיים
צבוע מפוספס. קיים חשד שהוברח מירדן

טווח המחירים שבו מוצעות החיות למכירה - "משתלם" בהתאם. כך, למשל, עבריינים מציעים למכירה קוף קטן בסכום של 100 אלף שקל. גוזלי ינשוף מוצעים למכירה בסכום התחלתי של 3,500 שקל. תנין יאור קטן מוצע למכירה ב-1,000 שקל. זוג נחשי אנקונדה בצבע ירוק - החל מ-20 אלף שקל. זוג צבי יבשה נדירים מוצעים ב-1,500 שקל. המחיר המבוקש לנחש קוברה – חיה הנחשבת לנדירה בישראל, הוא כ-22 אלף שקל. צבוע מפוספס, שקיים חשד כי לא הוברח מירדן, מוצע למכירה במחיר התחלתי של קרוב ל-8,000 שקל.

תעשיית ההברחות לארץ של בעלי חיים
תעשיית ההברחות לארץ של בעלי חיים

"המחירים של אותם בעלי חיים בחו"ל נמוכים מאוד ובארץ אפשר לגזור רווחים של מאות אחוזים", מוסיף אותו קצין משטרה. "בתקופת הקורונה, הביקוש לבעלי חיים אקזוטיים שבר שיאים חדשים, ובהתאם לכך הייתה עלייה גדולה בהברחות לארץ". גורמים במשטרה וברשות הטבע והגנים מדגישים כי החזקת בעלי חיים מוברחים – או מוגנים, הנמצאים בסכנת הכחדה היא מנוגדת לחוק ובגדר עבירה פלילית.