במשרד המשפטים בוחנים בימים אלה את האפשרות לקדם חוק האוסר על ביזה בזמן מלחמה בעקבות ריבוי המקרים שבהם אזרחים גנבו ציוד ורכוש של קורבנות בימי הלחימה. 

מתחילת המלחמה דווח על עשרות מקרים של חשודים שבזזו רכוש, בין היתר של חוגגים במסיבת הטבע נובה ליד חניון רעים, רכוש של תושבי העוטף שנרצחו, נחטפו או נמלטו מבתיהם ואמצעי לחימה של מחבלי חמאס. בנוסף דווח על גניבות מחדרי בתי מלון של מפונים מדרום הארץ ומחנויות שננטשו עקב הלחימה.

כיום בישראל לא קיים חוק שאוסר על ביזה בזמן מלחמה שחל על אזרחים, אלא רק על חיילים. העונש על ביזה עומד על עשר שנות מאסר בפועל. בשנת 2006 סילבן שלום הגיש לכנסת הצעת חוק נגד ביזה שיחול גם על אזרחים. 

"חוק ביזה לגבי אזרחים הוא חשוב מאוד דווקא בימים כאלה של מלחמה",  טוען קצין משטרה בכיר. "זה כורח המציאות כדי למגר את התופעה החמורה. יש עלייה גדולה במקרים שבהם אזרחים בוזזים רכוש וידינו כבולות מלהחמיר בעונשים. אנחנו נאלצים להגיש כתבי אישום בגין גניבה שהם מקלים מאוד לעומת עבירת ביזה".

הקצין הבכיר חשף כי בכוונת המשטרה לדרוש בבתי המשפט עונשי מאסר בפועל לתקופות ארוכות נגד הגנבים והבוזזים, ללא קשר לעברם הפלילי.

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "הנושא נמצא בבחינה. הוגשו מספר כתבי אישום על גניבות כלי ומכלי רכב  אחרי המסיבה ברעים. עבירות שהעונש בצידן ושבע שנות מאסר ושלוש שנות מאסר".