אחמד עמרו (30), תושב מזרח ירושלים, סבל במשך שנים לטענתו מכישוף שרדף אותו והשפיע על חייו. לדבריו, בגלל אותו כישוף הוא סבל מחוסר מזל בחיים, נכנס לדכאונות, ובמשך השנים ניסה לבטל את הכישוף ופנה למכשפים ומומחים שונים בתחום - אבל כל מאמציהם עלו בתוהו.

לבסוף, אחרי שכמעט והתייאש סופית, שמע עמרו על א', מכשף "ברמה גבוהה מאוד", כפי שסיפר לו אחד מחבריו, ולפני כשלוש שנים, נסע עמרו יחד עם כמה מבני משפחתו לבית לחם כדי לפגוש את א' במטרה להסיר את הכישוף מחייו.

אחרי שביקרו בביתו, עמרו ובני משפחתו שילמו ל-א' כמה מאות שקלים וזה הסיר את הכישוף בהצלחה רבה לטענתו, ואחרי הטיפול השניים נשארו ביחסים טובים, ועמרו אף ביקר את א' בבית חולים אחרי שגילה כי חלה בסרטן. "האמנתי ל-א' שהוא יכול להסיר ממני את הכישוף. האמנתי שהוא היחיד שיש לו את היכולות לכך - וכך היה", הסביר עמרו מאוחר יותר בחקירתו במשטרה.

אלא שכאשר א' השתחרר מבית החולים, הוא יצר קשר עם עמרו ודרש ממנו לשלם לו סכום של 10,000 שקלים נוספים בנימוק שרק אחרי מאמצים גדולים מאוד הצליח להסיר ממנו את הכישוף. "א' איים עליי שאם לא אשלם לו את הסכום תוך יומיים הוא יטיל עליי ועל משפחתי כישוף קטלני שאי אפשר יהיה לבטל אותו".

"ממש פחדתי על החיים שלי", שחזר עמרו בפני חוקרי המשטרה, "הייתי בלחץ גדול ולא היה לי כסף לתת לו אז הוא כישף אותי. כמה שעות לאחר שהמכשף דיבר איתי הרגשתי כאבי בטן חזקים, ומיד התקשרתי אליו והבטחתי לו שלמחרת אשלם לו את מלוא הסכום".

אלא שעמרו לא התכוון לשלם את הכסף למכשף והייתה לו תכנית אחרת לגמרי; הוא התקשר ל-א' וקבע עמו פגישה בחברון, בביתו של קרוב משפחה, כדי "להחזיר לו את הכסף". א', הגיע עם מכוניתו לפגישה שנערכה במקום שומם בפאתי העיר, וכמה שניות לאחר שירד מרכבו - עמרו ואדם נוסף שהיה עמו התנפלו עליו.

עוד לפני ש-א' ההמום הבין מה מתרחש, עמרו ריסס על פניו גז פלפל, ויחד עם האדם הנוסף שהגיע עמו, כך על פי כתב האישום, הוא שלף מעדר ואת חפירה, ובעוד א' מתפתל מכאבים על הרצפה, השניים חבטו בראשו כמה פעמים עד שמת.

בניסיון להעלים ראיות, השניים קברו את א' ליד מטע זיתים בסמוך לכפר תראמה שבדרום הר חברון, זרקו לפח את בגדיו ואת כלי התקיפה בהם השתמשו לרציחתו, ומאוחר יותר גם השמידו את הטלפון הסלולרי שלו, השחיתו את כרטיסי הסים, ואת כרטיסי האשראי שהיו בארנקו זרקו לפח האשפה.

עץ זית אירופי- בית ג'מאל (צילום: יעקב שקולניק, קרן קיימת לישראל)
קברו את גופתו של א' במטע זיתים. אילוסטרציה | צילום: יעקב שקולניק, קרן קיימת לישראל

השניים היו בטוחים שהם ביצעו את הפשע המושלם ואיש לא יעלה על עקבותיהם, אלא שכעבור כמה חודשים קרוב משפחתו של עמרו, שלו שייך מטע הזיתים בו השניים קברו את א', חרש את אדמתו, ובמהלך החרישה התגלתה גופתו של א'.

קרוב המשפחה של עמרו לא ידע שבן משפחתו קשור לגופה, הזעיק למקום את המשטרה, והחוקרים שהדיעו לזירה מיד פתחו בחקירה שכללה שימוש באמצעים טכנולוגיים ואיכון טלפוני, ומהר מאוד הצליחו לפענח את הרצח ולעלות על העובדה שעמרו היה מעורב ברציחתו של א'.

עמרו נעצר עוד באותו היום, ופרקליטות מחוז דרום הגישה נגדו כתב אישום בגין הרצח של א', ובמקביל בני משפחתו ערכו סולחה עם משפחתו של א' ושילמו להם פיצוי של 700 אלף שקלים בניסיון למנוע מהמצב להסלים.

במהלך המשפט הצדדים ניגשו לגישור מורכב בו סוכם לבסוף שעמרו יורשע ברצח, ובמקום מאסר עולם ייגזרו עליו 28 שנות מאסר בפועל - עונש אותו קיבל בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בבאר שבע.