נוכל, שהיה חבר ברשת ארצית של מבצעי עוקצים, התחזה לקצין סייבר של משטרת ישראל ועקץ מאות אלפי שקלים ממאות אזרחים תמימים שנתו לו את פרטי האשראי והחשבונות בנק שלהם, הוא השתמש בפרטים כדי לגנוב מהם הכספים.

על פי החשד מדובר ברשת ארצית של נוכלים שבה חברים בין שבעה לעשרה אנשים שנוהגים להתקשר לאזרחים ולהציג עצמם כקציני סייבר של המשטרה.

"קיבלתי טלפון מאדם שהציג עצמו כקצין ביטחון של חברת אשראי גדולה. הוא שאל אותי אם אני מאשר לבצע העברה בנקאית לאדם אחר שפנה אליהם בעניין והנציג רצה לדעת אם אני מכיר אותו", שחזר ערן תושב תל אביב, "סירבתי בתוקף. הוא אמר לי שהוא מעביר את המקרה לטיפול המשטרה וקצין סייבר יתקשר אליי בעניין כדי לקחת ממני פרטים".

לדברי ערן, התקשר אליו אדם שהזדהה כקצין סייבר במשטרת ישראל: "הוא שאל אותי כל מיני פרטים על החשבון הבנק שלי, ביקש לאמת פרטים. שלח לי תעודת זהות ותעודה של קצין משטרה כדי שאאמין לו. הוא אמר שהוא רוצה מטעמי ביטחון להפעיל על החשבון תוכנת מעקב כדי למצוא את כתובת האיי.פי של מי שניסה לבצע את ההעברה", הסביר ערן, "לאותו 'קצין' היו תשובות לכל השאלות שלי. מסרתי לו את הסיסמא של חשבון הבנק. תוך כדי שאני מביט בתעודות שהוא שלח ומגלה שזה פייק. זיוף אחד גדול, כבר גנבו לי מהחשבון 20 אלף שקל בתוך שניות. ואז הוא ירד מהקו וניתק. לא האמנתי עד כמה הייתי טיפש".

הנוכל שהתחזה לקצין סייבר (צילום: פרטי)
הנוכל שהתחזה לקצין סייבר | צילום: פרטי

גם אילנית המתגוררת באחד הישובים בנגב נפלה קורבן לרשת הנוכלים ונעקצה ב-15 אלף שקל: "התקשר אליי בחור שהתחזה לקצין סייבר במשטרה, הוא הסביר לי שמישהו ניסה לפרוץ לחשבון הבנק שלי ושהוא קיבל את הטיפול בעניין מקצין הביטחון של חברת האשראי שלי", סיפרה אילנית, "הוא ביקש את פרטי החשבון והסיסמא כדי לברר. כשחשדתי הוא שלח לי תוך כמה שניות את תעודת הקצין שלו. נראה לי אמין לגמרי. אחרי כמה דקות אני מגלה שעקצו אותי ב-15 אלף שקל. ניגשתי לבנק והם אמרו לי שזו בעיה שלי שלא ביררתי לפני שמסרתי את כל הפרטים שלי, שלא פניתי לחברת האשראי לבדוק שלא מדובר בנוכל".

בשיטה הזו נעקצו כאמור מאות ישראלים בסכומים שנעו בין 5,000 ועד ל-30 אלף שקל. מספר תלונות הוגשו לתחנות משטרה ברחבי הארץ אבל נכון לעכשיו טרם נעצרו חשודים בהונאה. החשד הוא שחלק מהנוכלים מבצעים את מעשי ההונאה בחו"ל בסיוע של עברייני הונאה מהארץ.