עשרות בעלים ובעלות של מכוני ליווי שעוכבו לחקירה ברחבי הארץ על ידי המשטרה במהלך משבר הקורונה והפרו סגרים, נקנסו לאחרונה בסכום של 5,000 שקלים כל אחד, ונגד חלק מהם נפתחו תיקים במשטרה על פתיחת מקומות לשם זנות.

התיקים הפליליים שנפתחו הועברו במקביל גם לטיפול רשות המיסים כחלק מהמלחמה שרשויות האכיפה במדינה מנהלות בגין העלמות מס והלבנת הון כתוצאה מפעילות פלילית. "בתקופת הקורונה הייתה עלייה של מאות אחוזים בפתיחה של מכוני ליווי", מציין קצין במשטרה, "עם תחילת המשבר, שמנו לנו למטרה לטפל בעיקר בבתי הימורים, מכוני ליווי, סחר בסמים ואמצעי לחימה".

"במהלך החודשים האחרונים נסגרו עשרות מכוני ליווי שהעסיקו בעיקר בחורות ישראליות ומעט תיירות ממזרח אירופה", מוסיף אותו קצין, "זה כמובן לא מספיק, אבל אנחנו עושים הכול כדי למגר את התופעה שפרחה בזמן הקורונה הרבה יותר מבימי שגרה".

מכוני ליווי, אוקטובר 2020 (צילום: דוברות משטרת ישראל)
"עלייה של מאות אחוזים בפתיחת מכוני ליווי בתקופת הקורונה" | צילום: דוברות משטרת ישראל

מרבית המכונים שנסגרו פעלו עד לא מזמן באזור חיפה והקריות, חדרה, נהריה, עפולה, השרון ורמת גן. "בעלי המכונים, ובכמה מקרים בעלות מכונים, ניצלו את הקורונה כדי לפתוח מכוני ליווי בדירות ובאזורי תעשייה מתוך מחשבה שנהיה עסוקים רק באכיפת הסגרים, באי חבישת מסיכות ובאנשים שהפרו בידוד", הוסיף הקצין.

"כל העצורים והעצורות היו די מופתעים לראות אותנו פושטים על המכונים, ובאחד המקרים בעל מכון אמר לאחד הבלשים: 'תגיד, אין לכם מה לעשות בחיים? לך תטפלו בחרדים ובאנשים שמפרים סגר. אני הבעיה שלכם?".

מכוני ליווי, אוקטובר 2020 (צילום: דוברות משטרת ישראל)
מאות מיליוני שקלים בשבעה חודשים | צילום: דוברות משטרת ישראל

עוד מוסיף הקצין שבכמה מקרים נתפסו כמה נשים צעירות שניהלו מכוני ליווי בצפון הארץ כשברשותן מכוניות מפוארות, והחשד הוא שהן רכשו את אותן מכוניות מכספי מכוני הליווי שהרוויחו, מה שמעניק מושג על סכומי הכסף שהתגלגלו באותן דירות.

ההערכות הן שמאז שהחל משבר הקורונה בישראל לפני כשבעה חודשים, בעלי ובעלות מכונות הליווי הכניסו לכיסם  מאות מיליוני שקלים, וזאת עוד אחרי קיזוז הוצאות נלוות כמו שכר דירה, חשמל, תשלום לנערות הליווי, חומרי ניקוי וחיטוי, מגבות, מגבונים, קונדומים ומוצרי מזון.