עד לפני כשנה היו שון ודין קסנטיני מהעבריינים הבכירים בישראל. הם שלטו על ראשון לציון, בת ים, חולון ועל חלקים של צפון תל אביב וגלגלו עשרות מיליוני שקלים בשנה מקווי הלוואות, הימורים, סחר באמצעי לחימה ולא פעם גם מגביית דמי חסות. בארגון שלהם פעלו כ-100 "חיילים" צעירים שמילאו אחר הפקודות שלהם. אך כמה טעויות גדולות שעשו בדרך פגעו בעוצמה שלהם ובנוכחות שלהם בשטח, יש שיגידו שמדובר בטעויות של "טירונים" שלא השתפשפו מספיק בעולם התחתון.

"כולם רעדו משון ודין. צעירים, חמומי מוח ונקמניים", הסביר קצין משטרה, "החיילים שלהם נאמנים להם מאוד, דברים כאלה רואים רק בארגוני פשע במגזר הערבי. בכל רגע האנשים שלהם יכלו לזרוק רימוני הלם, לחסל אנשים או להפעיל מטעני חבלה. הם גם התחזקו באור יהודה והקימו 'שלוחה' אותה מנהלים האחים יהושע ופקדו גיבטו".

יוסי מוסלי, אלי מוסלי
יוסי מוסלי, אלי מוסלי

האחים קסנטיני היו מקורבים מאוד לאחים יוסי ואלי מוסלי ולראשי ארגוני הפשע ערן חייא וקוטייר עודה. למעשה המוסלים היו אלה שטיפחו את האחים קסנטיני והם בתמורה היו חלק משמעותי בקואליציית הפשע שבנו במרוצת השנים. "החיבור הזה חיזק את האחים מאוד בשטח. הם הפכו לארגון עצמאי ויצרו לעצמם 'צבא' של חיילים צעירים שהם ידעו לפנק ולתחזק", ניתח קצין משטרה בכיר.

ביוני 2022 השתחרר דין מהכלא, לאחר שריצה 6 שנות מאסר בגין ניסיון רצח. בסמוך לכך השתחרר גם אחיו שון, שריצה אז שלושה חודשי מאסר בגין עבירות של הפרעה ותקיפת שוטר. כשהאחים התאומים השתחררו מהכלא מפת הפשיעה במרכז השתנתה מקצה לקצה. כדי לשמור על מעמדם בשטח ולנטרל אויבים מסוכנים דאגו האחים לערוך סולחה עם אויביהם המרים, האחים נועם ואבי כחלון. הסולחה, שנערכה בחודש פברואר השנה בבית כנסת בחולון בתיווכו של הרב ניצן ראובן, הביאה להפסקת אש ולרגיעה בשטח אך הפתיעה גורמי מודיעין במשטרה העוקבים אחר ארגוני הפשע. "הם עשו את זה בשקט, מתחת לרדאר", הודה גורם מודיעיני במשטרה, "השנאה של האחים קסנטיני לאחים כחלון הייתה כל כך תהומית ורוויה בנקמות והסולחה ביניהם גרמה לשקט יחסית. העובדה שהיא נערכה בבית כנסת כשרב עד לחתימה גרמה לכך שהיא מחזיקה מעמד עד היום".

הירידה של האחים קסנטיני במעמדם בשטח החלה עם הבריחה של שון לדובאי, בעקבות מעורבותו לכאורה ברצח העבריין שימי דדון –שהיה טרם הסולחה המתוקשרת מזוהה עם האחים כחלון. עבריינים המזוהים עם האחים הועמדו לדין, ושון כאמור עזב את הארץ לפני שנחקר וחבר לחברו הטוב, ערן חייא, שעזב את דרום אפריקה בשל סכסוך עמוק עם חברו משכבר הימים, יוסי מוסלי.

זירת הרצח של ברוך בורוכוב בראשון לציון
זירת הרצח של ברוך בורוכוב בראשון לציון
חיסול בחולון
זירת החיסול של גרינברג

הסכסוך בין המוסלים לחייא גרם לאחים קסנטיני לחשב מסלול מחדש. דין נשאר בארץ לנהל את הארגון, בעוד אחיו פעל בשלט רחוק מדובאי. אלא, שההחלטה שלהם לבחור צד בסכסוך סיבכה אותם – והם הפכו מידית לאויבים של המוסלים. "לדעתי שון ודין עשו טעות שבגדו ביוסי ואלי", טוען עבריין ממרכז הארץ, "הם בנו אותם, ואז הם תקעו להם סכין בגב. זה לא יעבור להם בשקט. הם היו צריכים להישאר נטרלים ולא לבחור בשום צד, אך ברגע שהם החליטו להתחבר לערן הם למעשה סומנו כמטרה לחיסול".

השנה הקשה של הקסנטיניים נמשכה בחודש מרץ השנה. על פי החשד, העבריין ברוך בורוכוב המקורב אליהם הגיע באישון לילה למתחם של המוסלים בקריית שלום, חדר פנימה עם מפתח שקיבל מראש והטמין מטען חבלה רב עוצמה מתחת לכיסא במושב המכונית של אלי מוסלי. חבלנים שהוזעקו למקום נטרלו את המטען. "זה מטען שיכול היה לפרק לרסיסים כל מי שהיה נמצא בתוך הרכב", ציין גורם במשטרה.

המשטרה מעריכה כי האחים מוסלי חושדים בכך שמאחורי ניסיון החיסול עומדים האחים קסנטיני וחייא, עימם הם מסוכסכים. וכך זמן קצר לאחר מכן עזב גם דין את הארץ וחבר לאחיו וחייא בדובאי, זאת משום שחשש מנקמה מצד מזוהים עם המוסלים. כמה שבועות לאחר הנחת המטען חוסל בורוכוב בביתו בראשון לציון. שלושה רעולי פנים פרצו לביתו וירו בו מטווח קצר. שישה עבריינים המזוהים עם המוסלים נעצרו בגין הרצח, ולאחר כחודש שוחררו מחוסר ראיות.

ערן חייא
ערן חייא

שלושה ימים לאחר רצח בורוכוב הגיעה הנקמה של האחים קסנטיני, כפי שחשפנו ב-mako לראשונה. חוליית חיסול רצחה את ליאור גרינברג, עבריין שהיה מזוהה בעברו עם המוסלים. ארבעה חשודים נעצרו, שניים בחשד לביצוע הרצח ושניים בחשד לתכנון וסיוע. במסגרת החקירה נחשפה קבוצת וואטסאפ של האחים קסנטיני עם כמה מהחשודים, בה על פי החשד התכתבו בנוגע לנקמה על רצח בורוכוב. עוד עלה כי הם אף נפגשו עם אחד מהמעורבים בדובאי ותדרכו אותו. הפרקליטות במחוז תל אביב הגישה באחרונה כתב אישום נגד הארבעה לבית המשפט המחוזי בעיר, כאשר שמם של האחים מוזכר בו יותר מפעם אחת.

באחרונה עזבו האחים את דובאי ועברו להתגורר בלימסול שבקרפריסין, שבה הוקמה קומונת עבריינים חדשה. "הם ידעו שהם לא בטוחים יותר בדובאי, יותר מדי עבריינים מישראל הגיעו לשם", הסביר עבריין ממרכז הארץ, "קפריסין קרובה מאוד לישראל וקל להם להיפגש עם האנשים שלהם בשטח ולשלוט על מה שקורה".

כעת האחים קסנטיני מבינים שאי אפשר לנהל ארגון פשע בשלט רחוק. הכוח שלהם נחלש בשטח, והאנשים שלהם מרגישים חשופים כמו ברווזים במטווח. לכן הם מנסים להחזיר את השליטה שאיבדו.