פקחי האוטובוסים לא מוכנים לשתוק יותר, זאת לאור תופעת האלימות הקשה כלפיהם שהולכת ומתרחבת בשבועות האחרונים. שירה שטרית, פקחית בחברת דן, ביקשה לרשום דו"ח לנוסע שלא שילם על נסיעתו. בתגובה, תקף אותה.

"עליתי לאוטובוס וחיכיתי שאותו בן אדם יוציא את הרב-קו. בינתיים התחלתי לתקף את האוטובוס, וראיתי שכרגיל הוא לא שילם. הבן אדם הזה, בן 75, מוכר לנו. הוא הוזהר כמה פעמים בנושא. התווכחתי איתו עוד לפני כן כשאמר לי: 'אני לא צריך לשלם'. החלטתי לאכוף את העניין הזה וביקשתי ממנו תעודה מזהה. לקחתי את תעודת הזהות, התקדמתי אל הנהג והתעסקתי עם המסופון שלי כדי לכתוב לו קנס בסך 100 שקלים".

"פתאום הרגשתי על הגב שלי מכה משתקת. לשתי שניות לא הבנתי מה קרה. הוא התחיל להרביץ לי ולא הפסיק. האוטובוס שתק, לא קמו לעזור בכלל. הנהג לא עשה שום דבר כי היה במהירות ובאמצע כיכר, זה לסכן חיי אדם. הנהג צעק לכולם שיקומו לעזור לי. שבריר שנייה לפני שהנהג פתח את הדלת והרחיק אותו כדי שאוכל לרדת, מישהו קם והזיז אותו. מעבר לכך, ספגתי את המכות - והאוטובוס פשוט עמד".

תופעה: פקחים באוטובוס מותקפים באלימות (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12)
"ספגתי את המכות והאוטובוס שתק". שירה שטרית בעת התקיפה | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

כמה זמן זה נמשך?
"פתחתי את הביקורת שלי ב-06:20, זה נמשך עד 06:25. חמש דקות שלמות. מצלמת הגוף שלי פעלה במשך כל האירוע".

הוא נעצר?
"במקרה הזה באופן ספציפי, המשטרה הגיעה ממש תוך עשר דקות. זה לא קורה בדרך כלל. הוא מוכר למשטרה ונעצר באותו הרגע. הוגש נגדו כתב אישום".

הפקח סלים קרינאווי שעובד גם הוא בחברת דן, הותקף באלימות קשה ונפצע בפניו. "לפני שבועיים עליתי לקו 4, מהגרנד קניון לכיוון תחנה מרכזית. שתי בנות מהמגזר הערבי לא תיקפו כרטיס. מבחינת החוק, אם עלה מבקר וראה נוסע לא מתקף כרטיס, מגיע לו קנס. ביקשתי ממנה בכבוד תעודת זהות. היא אמרה: 'אני לא נותנת לך'. ביקשתי עוד פעם, לא נתנה. אמרתי: אם ככה, אני אזמין משטרה".

"היא התחילה לקלל את אמא שלי, זכרונה לברכה, במילים שאי אפשר להגיד אותם. לבחור אחר מהמגזר הערבי לא היה כרטיס וגם לא תעודת זהות, אז לא יכולתי לתת לו קנס. דילגתי עליו, חזרתי לבחורה עוד פעם, כשפתאום קפצה עליי אחותה והתחילה לקלל אותי יותר מדי. השתגעתי, בסוף כבר הגבתי אליה".

תופעה: פקחים באוטובוס מותקפים באלימות (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12)
"החיים שלי בסכנה". סלים קרינאווי | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

"כשירדתי מהאוטובוס במרכזית, שלושתם קפצו עליי והתחילו להרביץ לי. התקשרתי למנהל שלי שאמר: 'תגיש תלונה, אבל אין לי מה לעשות'. אחרי שבועיים ראה אותי אותו בחור ואמר לי: 'למה הגשת עליי תלונה? אני אתן לך כדור. תחכה לזה קצת זמן'. אמרתי לו: בסדר, מה שתיתן לי, תיתן לי. הוא קפץ עליי פתאום, קרע את המצלמה מהמקום שלה והתחיל לתת לי מכות על הראש והכתף. נתן מעל 20 מכות".

המשטרה עצרה אותו?
"עוד לא. במגזר שלנו זה יותר גרוע. יש לי את כל הפרטים שלו, אבל זו סכנה על החיים שלי. הנוסעים לא מפחדים מאיתנו, חושבים שאנחנו עכברים. כל יום אני שומע הרבה מילים שאני בהלם מהן. בחלומות שלי אני רואה את האנשים האלה. אין לנו הגנה. אומרים לנו: 'ההגנה שלך זו המצלמה. תפעיל אותה, וזהו'. תראו מה הוא עשה למצלמה".

שטרית הצטרפה לקריאתו של קרינאווי להרחיב את סמכויות הפקחים ולהגן עליהם: "החלטנו לעשות סוף ולפוצץ את הסיפור הזה. משרד התחבורה צריך להגדיל את סמכויות המבקרים, להכיר בנו כעובדי ציבור, לתת לנו סמכויות ולתקצב לנו אבטחה אישית, כמו שדן באר שבע עשו בתקופת הקורונה. זה לא יכול להימשך ככה. אני לא יכולה לקום בבוקר ולדעת שאני אסיים את הבוקר שלי בסורוקה. המשפחה שלי לא צריכה לספוג את הדברים האלה".