השר לשעבר גונן שגב מהווה סכנה לביטחון מדינת ישראל ובמידה ויתאפשר לו לנהל שיחות טלפון מהכלא הוא עלול להעביר סודות מדינה ומידע רגיש לגורמים עויינים - כך טוענים בפרקליטות ובשב"כ בתגובה לעתירה שהגיש השר לשעבר, המרצה עונש של 11 שנות מאסר בגין עבירות של ריגול ומסירת ידיעות לאיראנים.

שגב בן ה-66, שוהה בארבע השנים האחרונות באגף אסירי עבודה בכלא גלבוע, שבו כלואים 15 אסירים פליליים שנבחרו בקפידה לשהות במחיצתו. בשנה האחרונה הוא התחזק מאוד וחזר בתשובה.

באחרונה הוא הגיש עתירה לבית המשפט המחוזי מרכז באמצעות עו"ד חן מאירי וימימה אברמוביץ'. שגב דרש לאפשר לו להתקשר מהכלא לבני משפחתו ופרקליטתו וכן להעבירו לאגף התורני בכלא "מעשיהו".

גונן שגב (צילום: Flash 90)
שגב עם רבין ז"ל | צילום: Flash 90

שגב מסתמך בעתירה שלו על תקדים שהיה בבית משפט העליון אשר אפשר לראש ארגון הפשע ניבי זגורי לנהל שיחות עם עורכי דינו, בניגוד להחלטת שב"ס והפרקליטות שאסרו זאת. מתברר ששגב הוא האסיר היחיד מקרב האסירים (למעט אסירים ביטחוניים מסוכנים) שנאסר עליו להתקשר מהכלא.

"מפלים אותי לרעה לעומת מחבלים ורוצח ראש הממשלה, יגאל עמיר", טען שגב בשיחות עם מקורביו. "להם נותנים הקלות ושיחות טלפון וממני מונעים את זה יותר מארבע שנים. יש אסירים ביטחוניים יהודים שמקבלים הטבות רבות במה אני שונה מהם?".

הפרקליטות טוענת כי תקדים זגורי התייחס אך ורק לאסירים פליליים ולא ביטחוניים דוגמת שגב. לדברי הפרקליטות, המגובים בעמדת השב"כ, שגב הוא אדם המסוכן לביטחון המדינה ואסור לאפשר לו להתקשר מהכלא כי אין פיקוח עם מי ישוחח ובגלל שהוא חשוף לסודות מדינה ומידע בעת ששימש כשר.

"מהעותר נשקפת מסוכנות אינהרטית  לביטחון המדינה", טוענת הפרקליטות בתגובתה לעתירה של שגב. "חזקת המסוכנות של העותר מתקיימת במלוא עוזה- הן לאור טיב מעשיו וחומרתם". בימים הקרובים ידון בית המשפט בעתירה וישמע את הצדדים ולאחר מכן תתקבל החלטה בעניין.

שגב בווידאו בדיון בבית המשפט
שגב בדיון בבית המשפט

נזכיר כי בשנת 2010, לאחר שסיים לרצות את עונש המאסר שלו בפרשת האקסטזי, שגב מכר את ביתו בעפולה, עזב את ישראל ועבר להתגורר באבוג'ה בירת ניגריה. בישראל נשלל הרישיון הרפואי שלו, אבל בניגריה הוא פתח קליניקה מצליחה שבין לקוחותיה היו אנשי עסקים ודיפלומטים, בהם יוצאי מערכת הביטחון. 

הקשרים ששגב רכש שם כרופא פתחו לו דלתות לשגרירויות במדינה, לרבות שגרירות ישראל – וגם השגרירות האיראנית. האיראנים הציעו לשגב כסף בתמורה למסירת מידע רגיש שנחשף אליו בעת כהונתו כשר; שגב מצדו טוען שהוא היה למעשה סוכן כפול מטעם עצמו, ושמלכתחילה יצר קשר עם האיראנים כדי לחלץ מהם מידע שיועיל לישראל.

ב-2004 הסתבך בניסיון הברחה של עשרות אלפי כדורי אקסטזי מהולנד לישראל במסווה של סוכריות שוקולד, כשהוא מחזיק ברשותו דרכון דיפלומטי מזויף. שגב נשפט ונדון לראשונה בחייו למאסר בפועל של חמש שנים - וקיבל קנס של 27,500 דולר. ביוני 2007, לאחר קיצור שליש מעונשו, שוחרר לביתו.