פרשת הבנק למסחר במסגרתה העבירה אתי אלון לאחיה עופר מקסימוב כרבע מיליארד שקלים מכספי הבנק למסחר לטובת כיסוי חובות ההימורים שלו, כספים אשר התגלגלו לארגוני פשיעה ולמלווים בריבית, לא יורדת מסדר היום מאז שחרורו של עופר מקסימוב.

מקסימוב (55), שהשתחרר לפני כמה חודשים מהכלא, נאלץ מאז להתמודד עם תביעות שהוגשו נגדו בסכום כולל של 281 מיליון שקלים - סכום שאין בידו לשלם, מה שהוביל אותו להכריז על הליך של פשיטת רגל.

התביעה העיקרית נגד מקסימוב נוגעת כאמור להונאה בבנק למסחר ועומדת על סכום של 274 מיליון שקלים (כולל ריבית והצמדה), יחד עם חוב נוסף בגובה 5.1 מיליון שקלים אותו הוא חייב להנהלת בתי המשפט והמרכז לגביית קנסות על הקנס שלא שילם בעת שהורשע וצבר מאז ריבית והצמדה.

מאז שהשתחרר מהכלא, מקסימוב עובד כרתך ומשתכר 5,100 שקלים בחודש, מה שמקשה עליו להחזיר את חובותיו. בנוסף, מקסימוב ריצה שנת מאסר נוספת על 17 השנים שנגזרו עליו, זאת בגלל שלא יכול היה לשלם את הקנס שחויב לשלם בעת שהורשע.

באמצעות פרקליטתו עו"ד יפית לבון, מומחית לפשיטות רגל, ביקש מקסימוב מבית המשפט למחוק את הקנס שצבר לטובת הנהלת בתי המשפט (על סך 5.16 מיליון שקלח) שכן לטענתו הוא ריצה בגינו כאמור שנת מאסר נוספת.

וכך, נוסף על החובות לבנק למסחר (אותו ביקש למחוק - בקשה שנדחתה על הסף על ידי בית המשפט), ולבית המשפט, למקסימוב קיים חוב נוסף בגובה 1.5 מיליון שקלים שצבר לנושים שונים.

סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט חגי ברנר, קבע כי מקסימוב לא תרם רבות להצלחת הליך פשיטת הרגל עליו הכריז, אך קשה לבוא אליו בטענות שכן הוא ריצה כמעט 18 שנים בכלא, שילם מהמעט שהיה לו ושיתף פעולה עם הנאמן מטעם החייבים.

בסופו של הדיון קבע השופט כי מקסימוב ישלם לשאר הנושים להם הוא חייב 1.5 מיליונים שקלים סכום של  22,500 שקלים, אותם ישלם בדרך הבאה: 500 שקלים מדי חודש ב-45 תשלומים שונים. החוב לבנק למסחר בגובה של 274 מיליון שקלים לעומת זאת, יישאר על כנו, ואותו לא ברור איך יצליח מקסימוב לשלם.