ל', ספר מירושלים שהואשם בבית המשפט המחוזי בעיר שיחד עם כמה מבני משפחתו תקף בני משפחה יריבה על רקע סכסוך כספי וזוכה, יפוצה בסכום של 300 אלף שקל - כך פסק באחרונה בית משפט השלום בירושלים.

לפי כתב האישום שהוגש נגד ל' נטען כי לפני כשמונה שנים הוא וחמישה מבני משפחתו הגיעו לבית משפחה יריבה שעימה הסתכסכו על רקע תשלום דמי שכירות שסירבו לשלם להם על נכס ששייך למשפחתו. הם הואשמו שתקפו כמה מבני המשפחה באמצעות מוטות ברזל. בני המשפחה היריבה נזקקו לקבלת טיפול רפואי. ל' הכחיש שהיה לו קשר למכות, אבל במשטרה ובפרקליטות חשבו אחרת.

הפרקליטות הגישה נגד ל' וחמישה מהמעורבים בקטטה כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים עם בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. ל' שוחרר במהלך המשפט למעצר בית למשך שלושה חודשים בתנאים מגבילים. בית המשפט הרשיע אותו לפני כארבע שנים וגזר עליו 20 חודשי מאסר בפועל שאותם החל לרצות.

ל' לא ויתר והגיש ערעור על הרשעתו לבית המשפט העליון. הוא הצליח להשיג סרטון שמעיד שהוא לא היכה את בן המשפחה היריבה שטען שהטיח מוט בראשו. שופטי העליון שצפו בסרטון ודנו בערעור החליטו לזכות אותו מהאישומים נגדו והוא שוחרר מהכלא.

ל', באמצעות עורכי דינו, הגיש תביעה אזרחית נגד המשטרה והפקליטות לבית משפט השלום בירושלים בגין מעצר השווא שלו ועל הנזקים שנגרמו לו עקב המחדלים שהובילו להגשת כתב אישום נגדו. 

ל' למעשה היה עצור וכלוא במשך חמישה חודשים. לטענתו הוא הפסיד כסף רב בעת שהיה במעצר ובכלא כיוון שלא עבד במשך אותה תקופה כספר במספרה שבה הועסק.

ל' דרש פיצוי של 900 אלף שקל על הנזקים שנגרמו לו עקב ישיבתו בכלא וזיכויו המלא בבית המשפט העליון.

הפרקליטות ביקשה לדחות על הסף את התביעה בנימוק כי זיכוי בהליך פלילי לא מצדיק באופן אוטומטי חיוב של המדינה בתשלום פיצוי. לטענת הפרקליטות, לא היה שום מחדל חקירתי בפרשה ולא נפל כל פגם בחקירה שהתנהלה בעניינו של התובע ובשיקול הדעת בהגשת כתב אישום  נגדו.

השופט שדן בתביעה פסק כי המדינה תפצה את ל' בסכום של 300 אלף שקל, כולל שכר טרחת עורך דין בגין העובדה שהוא ישב בכלא במשך כחמישה חודשים והעובדה שהיה במעצר בית במשך שלושה חודשים.

בפסק הדין השופט ציין כי רשויות החקירה - המשטרה ולאחר מכן הפרקליטות - התרשלו מאחר שלא בחנו לעומק את הסרטון ש-ל' הציג בפניהם וכן בניהול ההליך המשפטי נגדו.