לפני כשנתיים תלמיד שלמד בכיתה א' באחד מבתי הספר בשפלה התלונן בפני אימו שהמורה סטרה לו, ללא שום סיבה. האם מיד דרשה הסברים ממנהלת בית הספר והמורה על המקרה החמור, וכך התברר שאירעו מקרים רבים בהם, על פי החשד, המורה הכתה את הילדים באמצעות סרגל שאותו כינתה "מקל הקסמים".

לדברי האם, מנהלת בית הספר גיבתה את המורה ומאז המקרה בנה עברה חרם ונאלץ לעבור ללמוד במקום אחר. המורה עצמה הגיעה כמה פעמים לבית התלמיד על מנת לבקש סליחה, אבל ההורים סירבו בתוקף ודרשו שהיא תושעה מהלימודים ותועמד לדין פלילי. בתוך כך, המורה אכן נחקרה באזהרה במשטרה אך הכחישה שסטרה לתלמיד. התיק, שעבר השלמות חקירה מרובות, נמצא בשלב זה בפרקליטות מחוז מרכז לקבלת החלטה.

זמן קצר לאחר המקרה אימו של התלמיד נתקלה במנהלת בעת שחילקה פליירים בשכונה שלה, והחליטה לנקום בכך ששפכה עליה את בקבוק המים שהיה בידה. לאחר האירוע המנהלת הגישה תלונה במשטרה, וטענה כי בעקבות המים הטלפון הסלולרי שלה נהרס.

האם נחקרה באזהרה במשטרה, קשרה עצמה לאירוע אבל לטענתה לא התכוונה לפגוע במנהלת. יחידת התביעות במשטרת מחוז מרכז הגישה באחרונה כתב אישום נגד האם לבית המשפט השלום ברמלה בגין עבירה של תקיפת עובד ציבור.

פרקליטתה של האם, עו"ד ברוריה פריד, זעמה על התנהלות רשויות האכיפה שמחד מיהרו להגיש כתב אישום נגד האם, אבל מאידך עדיין סוחבים את התיק של המורה החשודה בהכאת בנה. "חוסר הצדק זועק לשמיים, והלב מסרב להאמין", טענה עו"ד פריד.

עו"ד ברוריה פריד (צילום: מוטי דביר)
עו"ד ברוריה פריד | צילום: מוטי דביר

"כתב האישום נגד האם נכתב במהירות שיא, בעוד שבעניינה של המורה התיק נסחב זמן רב", הוסיפה עו"ד פריד, "יש להגיש כתב אישום נגד המורה האלימה ולהשעותה מהלימודים וכן לחזור מכתב האישום נגד האם בטענה של הגנה מהצדק".