מאות שנים חלפו מאז נצפו אחרוני האריות בגבולות ארץ ישראל, והכמיהה לראות את הזן הנכחד לא נותרה אצל חובבי טבע בלבד, אלא צוברת תאוצה גם אצל מחפשי יוקרה וכוח.

לאחרונה, החלו עבריינים להציף את הרשת בצילומים יחד עם גורי אריות, אשר על פי החשד הוברחו מירדן לארץ. "כולם מחפשים להצטלם איתם, זה מטורף מה שקורה סביב הדבר הזה", מספר מקורב לעבריינים בכירים בארגוני פשע.

"הצטלמנו עם גור אריות בארץ, אין פה פוטושופ או ביום – הכל אמיתי. מציעים את הגורים למכירה ב-80 אלף שקל", מוסיף המקורב. לדבריו, מדובר בטרנד שמשדר סוג של עוצמה.

"פעם להצטלם עם מרצדס, ג'יפ או פורשה היה משדר כוח, היום זה להצטלם עם גורי נמרים ואריות", סיפר עבריין מתל אביב, "יש כאלה שמוכנים לשלם הרבה כסף לצילומים".

העבריינים עם גורי האריות שעל פי החשד הוברחו לארץ
העבריינים עם גורי האריות שעל פי החשד הוברחו לארץ

העדויות האחרונה לקיומם של אריות בישראל היא מהמאה ה-16, לאחר שתחת הכיבוש הצלבני במאה ה-12 וה-13 התדלדלה אוכלוסייתם עקב ציד. בישראל, שמהווה חלק מאזור תפוצת האריה האסייתי ההיסטורי, נמצאו עדויות לאוכלוסייה גדולה של הזן הנכחד שחיה באזור אשקלון, בעוד האריה היה נפוץ בעבר בכל חלקי הארץ.

"לא ברור איפה צולמו הגורים, עורכים חיפושים כדי לאתרם"

בעוד האריות נחשבים לזן נכחד בארץ, ברשת העבריינים חוגגים עם התיעוד שלהם, שהופך נפוץ יותר ויותר. מנגד, עולות טענות כי הסרטונים והתמונות מבוימים או צולמו במדינות ערביות כמו ירדן או איחוד האמירויות. "לא ברור לנו איפה החומרים צולמו, הנושא נמצא בחקירה עם גורמי אכיפה", ציינו גורמים ברשות הטבע והגנים.

גורי האריות שעל פי החשד הוברחו לארץ (צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א)
גורי האריות שעל פי החשד הוברחו לארץ | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א

לצד זאת, העבריינים מתעקשים כי אכן מדובר בתיעוד מישראל. בסרטונים שהופצו בהם נראים עבריינים לצד גורי אריות ניכר כי מדובר בבתים בארץ. בתיעודים נראים העבריינים כשהם מחזיקים את הגורים, משחקים איתם, ואף מתגרים בהם.

"אין לי אישור יציאה מהארץ בגלל תיקים פתוחים", הסביר א', עבריין בשנות ה-30 לחייו שהצטלם עם גור אריות, "אם היינו מביימים את זה היו צוחקים עלינו, אבל זה אמיתי".

העבריינים עם גורי האריות שעל פי החשד הוברחו לארץ
העבריינים עם גורי האריות שעל פי החשד הוברחו לארץ

ל-mako נודע כי המשטרה יחד עם אנשי משרד החקלאות ורשות הטבע והגנים ממשיכה בחיפושים אחר אותם גורים בניסיון לאתר אותם. על פי החשד שנבדק בימים האחרונים, לפחות ארבעה גורי אריות ונמרים הוברחו לישראל.

בקבוצות פייסבוק אף הציעו למכירה גור אריות תמורת 70 אלף שקל. במודעה נכתב: "תכירו את 'אבו מלכ' גור אריה כבן חודשיים שמוצע למכירה".

הודעה על מכירת גורי האריות
הודעה על מכירת גורי האריות

"זה שלא מצאנו את הגורים לא אומר שהסרטונים והתמונות לא צולמו בארץ. אנחנו בודקים ועורכים חיפושים כדי לאתר אותם. בינתיים יש חקירה סמויה בעניין ולא נמצאו הגורים", הסביר קצין משטרה.

בקבוצות ברשת ביקשה המשטרה את עזרת הציבור בחיפוש אחר הגורים: "משטרת ישראל והמשרד לביטחון לאומי מבקשים את עזרת הציבור באיתור אריה אפריקאי העונה לשם 'אבו מאלכ'. נראה לאחרונה באיזור תל שבע, כל מי שיש בידיו פרטים מתבקש לפנות למוקד 100".

הודעת המשטרה על גורי האריות
הודעת המשטרה על גורי האריות