אדי מכלוף, מי שכונה על ידי המשטרה "מהנדס המטענים של העולם התחתון", ואחד האנשים המקורבים ביותר לראש ארגון הפשע שלום דומרני (שמרצה עונש מאסר שש וחצי שנים בפרשת "הבלוק החוסם") נידון בשבוע שעבר לעונש של 16 שנות מאסר בפועל לאחר שהורשע בעבירות של סיוע לשני ניסיונות רצח ועבירות נשק.

מכלוף (43), תושב אשקלון, נחשב במשך שנים רבות למהנדס המטענים הבכיר של העולם התחתון, עבד בצמוד לארגון הפשע של שלום דורמני, נהג להכין מטענים מוכנים להפעלה, ומכר כל אחד מהם בסכומים שנעו בין 30 ל-50 אלף שקלים למטען. במהלך השנים האחרונות ריצה מכלוף כמה עונשי מאסר, השתחרר, וחזר מהר מאוד לעסוק בתחום בו הוא מצטיין.

ההסתבכות האחרונה של מכלוף הגיעה לפני כשש שנים, אז העבריין יוסי אדרי, מהאנשים המקורבים ביותר לדומרני, הסתכסך עם דוד ("דטו") קריחלי, מי שהשתייך על פי החשד ל"כנופיית הגרוזינים" האשדודית, שחבריה היו מקורבים לראש ארגון הפשע בני שלמה, ואותו סכסוך  בין אדרי ואנשיו לאנשי הכנופיה הגרוזינית הפך מהר מאוד לאלים במיוחד.

אדרי וחייליו שמו להם למטרה לחסל את האנשים המזוהים עם קריחלי, רכשו כמה מטעני חבלה, אך מהר מאוד גילו שאותם מטענים אינם תקינים ולא מוכנים לפעולה. זמן קצר לאחר מכן פנו אנשיו של אדרי למכלוף, כאמור מהנדס מטענים מבוקש העולם התחתון, ומסרו לידיו את אחד המטענים התקולים כדי שזה יתקן אותו.

מכלוף תיקן את המטען והחזיר אותו לאחד החיילים הבכירים של אדרי, שהעביר אותו על פי החשד לשני אנשים שלקחו את מטען החבלה והניחו אותו בתוך מכונית השייכת לאחד מחברי "כנופיית הגרוזינים". אותו מטען הוביל לבסוף לאחר פיצוצו למותו של העבריין מנשה מאור ולפציעתם של קריחלי ואדם נוסף שהיה עימם ברכב.

במהלך חקירת האירוע, גויס עד מדינה על ידי שוטרי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש, והוא היה זה שהפליל את אדרי ושניים מחייליו, כמו גם את מכלוף, שלטענתו היה זה שסיפק להם את המטען.

שלום דומרני (צילום: Gideon Markowicz FLASH90)
שלום דומרני | צילום: Gideon Markowicz FLASH90

עד המדינה הפליל בנוסף 19 עבריינים, בהם גם את דומרני עצמו, ולמעשה גרם לפירוק ארגון הפשיעה הגדול של העבריין מהדרום, ובעקבות עדותו, הגישה פרקליטות מחוז דרום כתבי אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד כל העבריינים שהפליל בעדותו.

אדרי עצמו חתם על הסדר טיעון ונידון לשבע שנות מאסר בפועל בגין עבירות של סיוע לחבלה מחמירה, ושניים מאנשיו נשלחו ל-16.5 ו-10.5 שנות מאסר בפועל על עבירות של סיוע לרצח, חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות. דומרני נידון לשש וחצי שנות מאסר על ניסיונות רצח בפרשה אחרת.

מכלוף, שכאמור הואשם באחריות לתפעול המטען, הואשם בעבירה של רצח, שכן לטענת הפרקליטות הוא מסר מטען חבלה תקין להפעלה מתוך ידיעה שיגרום למותם של אנשים. בתחילה חתם מכלוף על הסדר טיעון, אבל לבסוף חזר בו והחליט לנהל את משפטו, ולבסוף השופטים זיכו אותו מחמת הספק מעבירת הרצח, אבל הרשיעו אותו בשתי עבירות של ניסיונות רצח.

לאחר משפט שנמשך תקופה לא קצרה, גזרו השופטים על מכלוף 16.5 שנות מאסר בפועל ותשלום פיצוי של 150 אלף שקל לבני משפחתו של מאור.