עאטף סביחי, שהורשע ברצח הנער דני כץ והחיילת דפנה כרמון, הגיש באחרונה חנינה לנשיא המדינה בבקשה לשחררו לאחר שריצה 37 שנות מאסר בכלא, זאת למרות שמעולם לא הביע חרטה על מעשיו. בבקשה לחנינה שהגיש סביחי באמצעות עו"ד יאיר הרשקוביץ מהקליניקה לזכויות בהליך פלילי בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית נטען כי הוא צפוי להשתחרר בשנת 2029 וכי "המבקש אינו מביע חרטה על דבר שלא עשה ואינו רואה בבקשת חנינה זו את המסגרת המתאימה להעלות מחדש את טענותיו בנוגע לכשלים ולעיוותי דין האמורים".

סביחי (63) עבד טרם מעצרו כנהג טרקטור, באבטחה ושמירה ברכבת ישראל, באוניברסיטת חיפה ובאתרי בנייה. ב-8 בדצמבר 1983 יצא הנער דני כץ בן ה-14 מביתו בחיפה ולא חזר. כוחות גדולים של משטרה חיפשו אחריו וכעבור שלושה ימים נמצאה גופתו על ידי רועה צאן סמוך למערה. על הגופה העירומה היו סימני מכות וחנק וחשד לתקיפה מינית.

שבועיים לאחר מכן צוות החקירה עצר חמישה חשודים ברצח בהם גם סביחי. שלושה מהם הודו במעשה והפלילו אותו וחשוד נוסף. הם הכחישו את ההאשמות נגדם אך הורשעו ונדונו למאסר עולם. לאחר מאבק משפטי ממושך הוחלט לערוך להם משפט חוזר והם הורשעו בשנית בשנת 2000.

במקביל לפרשת רצח דני כץ, סביחי נעצר יחד עם שלושה בני משפחתו ברצח הצעירה דפנה כרמון בשנת 1982 ונגזר עליו מאסר עולם ועוד 15 שנות מאסר בפועל. גם בתיק זה הנאשמים טענו למחדלים של המשטרה ודרשו משפט חוזר אך בקשתם נדחתה.

סביחי ביקש לקבל את החנינה מסיבות הומאניות לאור המצב הכלכלי של משפחתו לטענתו ומצבה הרפואי של אימו בת ה-87. בבקשה נטען עוד כי סביחי עבר הליך שיקומי בכלא והשתתף בסדנאות רבות ובקבוצות טיפוליות. לבקשת החנינה צורף מכתב תמיכה עליו חתומים שופטת בדימוס, תובעת בכירה לשעבר ובכיר לשעבר בשב"כ, שביקשו להתחשב במצוקת משפחתו ולהעניק לו חנינה או לקצר את עונשו. 

כמו כן, הגיש סביחי עתירה לבית המשפט העליון באמצעות עו"ד חן מאירי ודרש לאפשר לו לצאת לחופשות, שנמנעות ממנו באחרונה בגלל שאינו מודה במעשיו. "במשך 20 שנה יצאתי לחופשות למרות שלא הודיתי במעשיי ולא סיכנתי אף אחד", ציין סביחי בעתירה.