גבר מבשל מול לפטופ (צילום: Brasil2, Istock)
יכולת פשוט להדפיס את הכתבה, אבל כן, זה הרעיון | צילום: Brasil2, Istock

במרוצת השנים אנחנו נתקלים בסיטואציות רבות בהן עלינו לבשל את דרכנו אל ליבה ומיטתה של בחירת ליבנו. הבעיה הינה שבנוסף ליכולות הקולינריות המוגבלות שלנו, ניחנות בנות זוגנו בחוש טעם אנין ומדויק אשר הופך כל ארוחת ערב מתוכננת בקפידה, למוקש חי ומסוכן להמשך הערב.

על כן – החלטנו לזרוק לך עצם, לפתוח את ספר המתכונים של המדור ולהציג בפניך מספר מתכונים פשוטים אשר יגרמו לגבירה שלך להישאר גם לארוחת הבוקר. המתכונים הבאים לא יכללו הסברים הכוללים את המילים "לרדד" או "לצמצם" (אם כי נכתוב פעם או פעמיים "קורט מלח", סתם כי זה נשמע יותר טוב מ"קמצוץ מלח"), ויתאימו עצמם לגבר הניאנדרטלי הממוצע. ואם זה לא מספיק, תמיד יש לך את המתכונים של מאסטר שף.

שתי הדקות הכי משתלמות שהיו לך: פטריות ממולאות

פטריות ממולאות הינה מנה פשוטה להכנה ומרשימה למראה, אשר יכולה להגיע כמנה ראשונה בארוחה זוגית. זאת מנה שלא לוקחת יותר מדקה או שתיים להכנה אבל נראית מושקעת ואלגנטית - ועל כן היא תתאים לבחורה חשובה אשר מעריכה את ההשקעה. במילים אחרות: אל תבזבז את הזמן הזה על איזו פצלוחה שאספת מהבר.

המצרכים:
חבילה של פטריות הניתנות למילוי (כ-10 פטריות)
1 בצל קטן, קצוץ דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
2 כפות גבינת פרמזן
2 כפות גבינת מוצרלה מגורדת
150 גרם חמאה
חופן של פירורי לחם
תבנית אפייה משומנת

פטריות שיטאקה בקערה ליד פטריה בודדת על מצע במבוק (צילום: YinYang, Istock)
סקסי. | צילום: YinYang, Istock

מוציאים מהפטריות את הגבעולים (שומרים בצד) ושוטפים אותם. ממיסים חמאה עם מחבת, מטגנים את ראשי הפטריות ושומרים אותם על צלחת מרופדת במגבות נייר. קוצצים את הגבעולים ומטגנים אותם באותה מחבת ביחד עם הבצל הקצוץ. לאחר שהבצל הופך לזהוב, יש לערבב את התערובת עם התבלינים וגבינת המוצרלה, ולמלא את ראשי הפטריות. מפזרים מעל גבינת פרמזן וקורט פירורי לחם, ומכניסים לתנור (אשר חומם מראש לכ-160 מעלות) למשך רבע שעה.

אפשר לנסות גם: את המתכון של אבי שליסל.

גורמה זה כאן, בייבי: פטה כבד

פטה כבד הינו למעשה שם מפציץ ל-"מחית כבד שקוררה במקרר", ולמזלך הוא נראה מרשים והולך מעולה עם יין אדום. מנה זו תתאים לבחורה ה-"מעודכנת", שכשרות לא מעניינת אותה, אבל לספר אחר כך לחברות שלה כמה השקעת בה, דווקא כן. הטעם לא באמת משנה (למרות שהוא מעולה) - מה שחשוב הוא שהיא תוכל לומר את המשפט "..והוא כזה חמוד, הוא עשה לי פטה!".

אין תמונה
עכשיו תסתכל לה בעיניים ותגיד שזה רק הסיפתח. חכי חכי מה יהיה פה בדייט הרביעי

המצרכים:
500 גרם כבד עוף נקי
150 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה)
גבעול טימין
שני בצלים קטנים
אגוזים (למשקיענים)

מטגנים במחבת את הבצלים עד למראה זהוב. מטגנים קלות את הכבדים והאגוזים ביחד עם הבצל (חשוב מאד שהטיגון יהיה זריז שכן יתר טיגון מייבש את הכבד).
טוחנים במעבד מזון את תכולת המחבת, ביחד עם התבלינים, גבעול הטימין והחמאה, ויוצקים אל תוך תבנית אינגליש קייק (או בעברית - תבנית בצורת מלבן). לאפסן במקרר לשעתיים לפחות. תוסיף למנה זו ריבה נורמלית וטוסטונים, וקנית אותה. באחריות.

אפשר לנסות גם: את המתכון של ניר צוק.

לשונאי סיכון: לחם שום

שום מקבץ מנות פתיחה לא שלם בלי המנה הבסיסית והטובה של לחם שום. רבע שעת עבודה למנה שאפילו לכם קשה מאד ליפול איתה. אגב, זו בדיוק המנה לפצלוחה עליה דיברנו מקודם.

כי בנות אוהבות שפים: המבורגר תרד ואגוזים

מנה טעימה מאד וקלה יחסית להכנה, בה אתה מרוויח המבורגר והיא מחליקה את זה מכיוון ש"יש שם ירקות". מנה זו מיועדת להכנה לבחורה איתה אתה מרגיש בנוח ולא מפחד לקחת צעד לא קונבנציונלי. המנה מרשימה בטעמה ובחזותה (הגש את הקציצה על עלה חסה. בלי לחמניה), ותמיד תוכל להשתחצן שאתה יודע להכין המבורגר כמו אחת ממנות הדגל של אחת ההמברגוריות המפורסמות בארץ (פופאי בורגר ב"בלאק"). במידה ונפלת על בחורה אשר מתלהבת יותר ממך מזה שעשית המבורגר – תתחתן איתה.

אין תמונה
הקציצה שסידרה אותי

המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר
1 ק"ג תרד שטוף
3-2בצלים גדולים
כוס שמן לטיגון הבצל
כפית שום כתוש
כוס מי סודה
150 גרם אגוזי מלך
פלפל שחור גרוס
מלח

מבקשים מהקצב שיטחן לך 1 ק"ג בשר בקר המורכב מכ-600 גרם צוואר בקר טרי וכ-400 גרם אנטריקוט. יש לחלוט את התרד לדקה במים רותחים ומלח, לסנן, לצנן במים קרים, לסנן שוב, לעשות כדור קטן ולקצוץ. את הבצל יש לקצוץ ולטגן על מחבת עד להזהבה כאשר לקראת סוף מוסיפים את האגוזים, קולים אותם קלות וקוצצים גם אותם.
מערבבים את הכול (התרד הקצוץ, בצל, כפית מלח, שום כתוש, אגוזים ומי סודה), לשים, עושים קציצות בגודל של כ-250 גרם (בגודל אגרוף לערך), דופקים אותם על השולחן פעם או פעמיים ולאחר מכן יוצרים קציצה עגולה. שומרים מכוסה במקרר לפחות שעתיים.
לפני הצלייה יש לשמן את הקציצה, כאשר את הצלייה עצמה יש לבצע על משטח חם מאד. תיבול הבשר עצמו במלח ופלפל גרוס יעשה רק בעת הצלייה.

אין על זכרונות מתאילנד: עוף מוקפץ בחלב קוקוס

"וואו, חלב קוקוס, הוא כזה אקזוטי" היא תחשוב.
"וואו, החרא הזה עלה לי רק 6 שקל", אתה תחשוב.

אגוז קוקוס (צילום: Martin Poole, GettyImages IL)
סקסי. | צילום: Martin Poole, GettyImages IL

מדהים כמה צבע ופאסון יכולה להוסיף פחית אחת של נוזל לבן עם כמה אותיות בתאילנדית עליה. במידה ואספת איזו יוצאת הודו/מזרח/דרום אמריקה/באר שבע/אחת מפלורנטין אזי תמיד תוכל להיות בטוח שניחוחות הקוקוס יזכירו לה את יורגן – השבדי החתיך מהחוף בקופנגן שעשה לה עיניים ודברים אחרים. לה זה יזכיר את הטיול למזרח, ולך על הדרך תצא תדמית של איש העולם הגדול.

המצרכים:
0.5 ק"ג חזה עוף
גמבה גדולה
גזר גדול
חצי סלסלת פטריות שמפיניון
1 בצל בינוני
3-4 שיני שום
1 פחית נוזל קוקוס
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח
פלפל
סוכר
פפריקה מתוקה

חותכים את העוף לקוביות/רצועות, מתבלים במלח, פלפל, קורט סוכר ופפריקה, ומניחים בצד. קוצצים את הבצל והשום ומעבירים לטיגון עד שקיפות במחבת עם מעט שמן זית.
בזמן הטיגון חותכים את הפטריות לקוביות, את הגזר למקלות, מוסיפים גם כן למחבת, ומחכים כ-10 דקות לערך.
לאחר שהירקות מתרככים, מוסיפים את תכולת פחית נוזל הקוקוס, צ'ילי וסויה, ומערבבים.
לאחר רתיחה מוסיפים את קוביות העוף למחבת, מבשלים עם מכסה סגור עוד כ-7 דקות לערך עד שהעוף מוכן.
מומלץ להגשה על מצע של אורז, אבל את זה תעשה לבד.

אפשר לנסות גם: את המתכון של ישראל אהרוני.

כי בנות זה פסטה, נו: פתיתי פסטה עם לימון ועשבי תיבול

לאחר שסימנת וי על מנות ממין בקר ועוף, הגיע הזמן לעבור לאגף החלבי ולהמליץ על המנה המעודנת, הלא שגרתית, והיותר מדי קלה הזו. מנה זו מתאימה לחברה שלך בערב בו אתה רק רוצה להשתיק את אמירות ה-"אני רעב" המתחנפות שלה, ועל הדרך לצאת החבר המפנק שכנראה יזכה לקינוח היום. אם אתה לא מצליחים להכין את המנה הבאמת קלה להכנה הזאת, אז באמת ותר על המאמץ וקח אותה לאיזו מסעדה טובה.

פתיתי פסטה עם לימון ועשבי תיבול (צילום: MorePixels, Istock)
רק תוודא שהיא לא מגלה כמה קל היה להכין את זה. פתיתי פסטה עם לימון ועשבי תיבול | צילום: MorePixels, Istock

לא רק שאתה יודע לבשל, אתה גם מבין לליבה: סלט קינואה וחמוציות

אם הגברת היא בחורה של סלטים, המנה הבאה תוציא אותך מתחשב מחד ומעודכן קולינרית מאידך. אמנם כלל הגברים יודעים כי קינואה הינה רק אוויר עם ציפוי, אך משום מה בנות ישראל מאד מחבבות את הדגן הזה, והכנתו כתוספת תיתן לך מספר נקודות זכות.
אגב, אם תתלהב מהסלט לפחות כמוה, זה כנראה יוריד לך את אותן הנקודות.

סלט קינואה וחמוציות (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
תכל'ס, גבר שמכין סלט קינואה לחברה שלו יכול כבר לחפש גן אירועים | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

בהנחה שאכן בחרת מנות מהרשימה המוזכרת לעיל, בחרת קוקטיל נכון, קנית גלידה בגלידרייה הקרובה כקינוח, וכצפוי שיחקת אותה עם המטרה, החלטנו לפנק אותך ולתת לך מנת בונוס לבוקר שאחרי:

אומלט

כמו חביתה. רק עם דברים בפנים.

מכין חביתה (צילום: istockphoto)
סקסי. | צילום: istockphoto
>> הקוקטייל הנכון הוא הפורפליי המושלם. הנה 8 קוקטיילים כאלה