Body Suspension (צילום: טל אלפנדרי)
"יש מצבים שבהם אנשים מתעלפים". Body Suspension | צילום: טל אלפנדרי

המרדף אחרי האדרנלין והריגוש מובילים אותנו לא פעם ולא פעמיים למקומות שספק אם היינו חושבים שנגיע אליהם אחרת. חלק מוצאים את זה בתחומים מוכרים, כמו ריצה, שחייה, סקי ורכיבה על אופניים. אחרים לוקחים את זה עוד צעד או שניים קדימה והולכים לכיוון של צניחה חופשית או קפיצות בנג'י, ותמיד גם יהיה את זה שיגזים ממש וינסה לצנוח מגובה של 39 קילומטרים מעל הקרקע כדי לשבור את מהירות הקול.

בין בכל צרכני האדרנלין למיניהם, יש כמה אנשים שמצאו לעצמם דרכים קצת פחות מוכרות להביא את עצמם לרגעים קטנים של אושר – דרכים שלרובנו יראו אולי קצת קיצוניות מדי, אבל מבחינתם מדובר בחוויה שאין תחליף לה. מדובר בתחום הנקרא Body Suspension, וכשמו כן הוא – גוף האדם נתלה באוויר מחבלים, רק שהחבלים האלו מחוברים אל האדם בעזרת קרסים המושחלים תחת עורו של האדם התלוי. כמו פירסינג - רק הרבה יותר גדול.

"החיוך לא יורד מהפנים"

מאחר ולאדם הממוצע קצת קשה להבין מה דוחף אדם נורמלי לשפד את עצמו על כמה חתיכות מתכת ולתלות את עצמו מהאוויר, ישבתי לשיחה עם לירון מור (25), מייסד קבוצת "Suicide Team" (שנקראת על שם של תלייה ספציפית בתחום, ולא מתוך אהדה כלשהי להתאבדות). זוהי אחת מהקבוצות המוכרות בארץ בתחום, ולירון, שכבר הספיק לצבור שעות רבות של תלייה מהאוויר דרך כמה וכמה איברים שונים, התייצב כדי להסביר למה הוא מעדיף להשחיל לתוך העור ווים וקרסים במקום ללכת לגלוש בים. ולא, זה לא קשור לזה שכבר חורף.

אז - למה?
"השאלה שאני יכול לשאול אותך היום היא – למה לא?", לירון פותח.

ובכל זאת, איך הגעת לתחום?
"תראה, זה לא שקמתי יום אחד ופתאום החלטתי לנסות את זה, זה היה תהליך", הוא מספר. "הפעם הראשונה שנחשפתי לתחום הייתה בערך בגיל 13, בתכנית Ripley's Believe It or Not. כשראיתי את זה בפעם הראשונה לא ממש ידעתי איך להגיב – זו הייתה תכנית שמראה אנשים שעושים כל מיני דברים מוזרים. אבל יומיים אחרי זה, כשראיתי את זה שוב בשידור חוזר, הסתכלתי טוב וראיתי את האנשים האלו מחייכים – ואמרתי לעצמי שאני רוצה את החיוך הזה. אני רוצה כזה חיוך של אושר מרוח לי על הפנים. מאז זה יושב לי בראש".

Body Suspension - לירון מור (צילום: טל אלפנדרי)
"כולם עושים את זה מתוך אהבה". "לירון מור מתרגל Body Suspension מהצוואר | צילום: טל אלפנדרי

אז מתי פעם ראשונה תלית את עצמך?
"רק אחרי שבע שנים - בגיל 20, תוך כדי השרות הצבאי, והאמת שזה קרה בארץ - למרות שהתחום הזה קיים כאן רק בין שש לשבע שנים. התחום הזה ממש לא מפותח כאן".

אז איפה זה כן מפותח?
"באירופה התחום הזה מפותח מאוד, גם ברוסיה ובארצות הברית – מדובר שם על כנסים בינלאומיים ודברים מדהימים שקורים שם. האנשים עצמם מדהימים, כי זה תחום שלא מחפש את הכסף, כולם עושים את זה מתוך אהבה".

ממבט ראשון, נראה שאלו שנכנסים לתחום הזה הם אלו שכבר קעקעו לעצמם כל סנטימטר רבוע בגוף ועשו כבר כמה עשרות פירסינגים כאלו ואחרים, ומחפשים עכשיו את הריגוש הקיצוני הבא. אבל מסתבר שזו ממש לא המציאות.

"בין האנשים שהגיעו אלי לתלייה יש גם עורך-דין, רופא, אחות, מורה", מספר לירון. לא האנשים שהייתם מאמינים שבזמנם הפנוי נתלים מקרסים שמועברים להם דרך עור הגוף.

מה גורם לאנשים לקום יום אחד בבוקר ולהחליט שהם רוצים להתלות?
לירון מחייך. "שמע, אני לא יכול להגיד לך מה גורם לכל אחד לבוא, אבל הנה סיפור מעניין. מישהי שאני מכיר מהעבודה, וידעה שאני בתחום הזה, תמיד אמרה שזה נראה לה קיצוני מדי. יום אחד היא באה אלי, מיוזמתה, ואמרה – אני רוצה לעשות את זה. ביום שהיא באה לבצע את זה בפעם הראשונה, היא נתלתה שלוש פעמים, והיה לה חיוך בדיוק כמו זה שגרם לי להיכנס לתחום".

עדיין מתקשים להבין מה גורם לאדם נורמלי להחליט שהדבר שיעשה לי הכי טוב עולם זה להעביר כמה קרסים דרך הגב ולהיתלות מהאוויר? גם אני הייתי בדיוק באותו מצב. לירון קולט את זה ופתאום הוא שואל אותי – "תגיד, מה גורם לאישה מבוגרת ללכת לרופא כדי שיחתכו לה את העור מסביב לפנים, ימתחו אותו, ואת השאריות יזרקו לפח?"

"כדי שתרגיש טוב עם עצמה", אני עונה.

"זה גורם לה אושר. כמו שבן-אדם יכול לבוא ולספר לך על ריצת המרתון שהוא עשה אתמול, והוא יהיה מאושר. אז אם אתה מישהו שחושב קדימה ורוצה לחוות משהו שלא הרבה אנשים יעשו בחיים שלהם, אז למה לא?"

"כואב, אבל מתרגלים"

למקרה והתמונות לא ממחישות את זה מספיק, מדובר במספר פירסינגים בגוף אליהם מוחדרים ווים שהיו מיועדים פעם לדיג כרישים, ומתבצע שימוש בציוד סנפלינג על מנת להרים את האדם התלוי מעלה אל האוויר. כל זה מוביל לשאלה המתבקשת ביותר –

זה כואב?
"אני לא יכול להגיד שלא", מודה לירון, "אבל זה נטו העור, כל הווים עוברים אך ורק דרך העור. כולם אומרים שבפעמים הראשונות ההרגשה של הוו לא כל כך נעימה, אבל מתרגלים לזה. אני לא יכול להגיד שלי אישית נעימה ההרגשה של הקרס בתוך העור, אבל זה לא משנה".

ומה עם צלקות? נשארים סימנים רציניים?
"לאו דווקא", לירון מפתיע. "בפעמים הראשונות הצלקות שנשארות הן ממש מינוריות. אדם שיש לו פצעים בגב, כמו חצ'קונים לדוגמה – סביר להניח שהטיפול נגד הפצעונים האלו ישאיר יותר סימנים מהתלייה".

בודי סספנשן מהבטן (צילום: שחר פרידמן)
לא משאיר יותר צלקות מאשר חצ'קונים. Body Suspension מהבטן | צילום: שחר פרידמן

מדובר על תלייה של הגוף דרך קרסים שעוברים בעור - יש סכנות לגוף בתחום?
"העור שלנו הוא דבר נורא אלסטי ונורא חזק. העור של הגב העליון הוא זה שיכול להחזיק הכי הרבה משקל, ופיסת עור בגודל של כ-2.5 סנטימטרים מרובעים יכולה לשאת משהו כמו 150 קילוגרמים. בכל זאת, יש מצבים שבהם אנשים מתעלפים, ולפעמים גם קורים מקרים שהעור מתחיל להיקרע. לי זה קרה פעם בברך – זה לא הגיע למצב שהקרס פשוט יצאה החוצה מהברך, אבל העור התחיל להיפתח קצת, אבל זה לא משהו כזה רציני. בכל מקרה, אנחנו משתמשים באמצעי בטיחות כדי להבטיח שלא יקרה נזק רציני, אז כשמישהו נתלה מהברכיים לדוגמה, הוא עולה עם רתמת בטיחות, שמבטיחה שהוא לא ייפול ויהי מה".

הטירוף נעשה מטורף עוד יותר

אבל מסתבר שזה לא נגמר כאן. אם עד עכשיו חשבתם שנחשפתם לתחום קיצוני, תתפלאו לגלות כמה רחוק האנשים האלו הולכים כדי להשאיר את החיוך על הפנים. הצעד הבא קדימה הוא שילוב של Body Suspension יחד עם נפילה מבוקרת מגובה רב, כאשר האדם התלוי פשוט קופץ ממגדל בגובה של כמה עשרות מטרים מעל האדמה, כל זה כשהוא מחובר עם קרסים דרך הגב. התחום הזה נקרא Free Fall Suspension.

"את הז'אנר הזה התחילה קבוצה של אנשים מרוסיה בשם The Sinner Team, ורק בודדים בעולם ביצעו את הקפיצה הזו", לירון מספר באושר רב. "גם כאן, כמובן, נלקחים כל אמצעי הבטיחות הנדרשים. כל אדם שקופץ מחובר לרתמת בטיחות, ואנחנו משתמשים בפי שניים חבלים ממה שצריך – הכל כדי להבטיח ששום דבר רע לא יקרה".

איך זה מרגיש לקפוץ מכזה גובה כשכל הווים מחוברים לך לגוף?
"אני יכול להגיד שזו אחת החוויות המדהימות ביותר שהיו לי בחיים. קפצתי בפרברים של מוסקבה מאנטנה בגובה של 52 מטרים, עם נוף של יער מדהים מסביב. גם החברה שלי ועוד שני חברים מהצוות היו שם, ובאמת שאין שום דבר שיכול לגרום לי להרגיש כמו שהרגשתי באותו היום. זה הגוף שלי מנצח את כל מה שאנשים חושבים שאי אפשר".

THE CHALLENGE (1-ST RUN) from Stanislav Aksenov on Vimeo.

יש עוד כל מיני אירועים וסגנונות ייחודיים?
"לא מזמן היה לי פרויקט של 'טאנדם' – אדם תלוי מאדם שתלוי מהאוויר, ונראה לי שזו הפעם הראשונה שעשו דבר כזה בארץ. אחת התליות הייתה של גבר בשכיבה מהגב, ובצד השני שלו היו מחוברים עוד קרסים, עליהם נתלו עוד שתי בחורות. אני גם הרמתי מישהי שהייתה תלויה על הברכיים שלי, בזמן שאני מחובר דרך הגב".

אז מה התלייה הכי מטורפת שיצא לך לראות?
"מהפנים", לירון עונה בלי לחשוב פעמיים.

בודי סספנשן (צילום: טל אלפנדרי)
"זה מתאים לכל אחד שמחפש משהו חדש" | צילום: טל אלפנדרי

לסיכום, למי תליית Body Suspension מתאימה?
"כמעט לכל אחד. לאנשים עם בעיות לב או בעיות עם לחץ דם זה לא מומלץ, ואנחנו לא מתעסקים עם ילדים מתחת לגיל 18. חוץ מזה, זה באמת מתאים לכל מי שמחפש משהו חדש".

>> שיאי האקסטרים הכי מטורפים בעולם