נבחרת ישראל בכדורגל כנראה כבר לא תממש את התקוות הלאומיות שתלינו בה, אך אולי הישועה תבוא הפעם מכיוון לא צפוי: המיקסולוגיה! כן כן. מה זה? הברמנים האלה? לא בדיוק. יש כאלה שמסתפקים בלמזוג לכם את האלכוהול לתוך הכוס, לחייך חיוך קל ולדאוג שתשאירו טיפ בסוף. אותם כולנו מכירים. המיקסולוגים הם זן אחר לחלוטין. הם משקשקים, מערבבים, מעיפים לאוויר, מבעירים, מלהטטים ובסוף מגישים לכם חגיגית טעמים וצבעים היישר לחך. תחרות ה"וורלד קלאס" העולמית, המונדיאל של המיקסולוגים, תיערך בדרום אפריקה בספטמבר בהשתתפות מיקסולוגים מכל העולם, והגיע הזמן לבחור את הנציג הישראלי לתחרות וגם להשתכר קצת באווירה מפונפנת.

לאחר סינון קפדני של 100 מועמדים, הגיעו 45 האחרונים למסעדת TYO בתל אביב, שם נערך אתמול שלב רבע הגמר. התלבושות היו נאות, השעונים נצנצו ומגבות הבר הונחו בזווית מושלמת על שכמם של המיקסולוגים, והם יצאו למשימתם הראשונה – ה-Ketel One Market Challenge: לצאת אל שוק הכרמל הסמוך ולבחור שם מרכיבים לקוקטייל, שישקף גם את מרקם הטעמים התל-אביבי וגם את החספוס הישראלי. "הלכתי למקום הכי מלוכלך שיש, פינתי כזה, ראיתי כמה חבר'ה מבוגרים שיושבים בפרלמנט ומקשקשים על וודקה ואוזו. והחלטתי ללכת על זה" מספר נדב הופמן, אחד מבעלי ה"טיילור מייד" ("70 שנה אני מאחורי הבר") ומתמודד בתחרות. "הוספתי את זה לתוך וודקה מרטיני קלאסי, יחד עם מקל ליקריץ שרוף. יצא אש".

וורלד קלאס שלב שני (צילום: ג'וסי הפקות)
אצא לי השוקה | צילום: ג'וסי הפקות

בשלב השני של רבע הגמר, התבקשו המתמודדים להכין קוקטייל שישתלב עם אחת המנות המפורסמות ביותר בארץ: פולנטת התירס של מסעדת 'מחניודה'. התנאי – שימוש ברום המשובח "זקאפה" כבסיס לקוקטייל. בשלב זה הצטרף לשני השופטים ההולנדיים נציג ישראלי, אורי נבון הירושלמי, השף של 'מסעדת מחניודה'. כאן כבר ראינו מגוון רחב של מרכיבים- מגזרים וסלרי, דרך תותים ושוקולד ועד מקלות וניל עם פטריות יער, כשפלחי תפוז רעננים מככבים ברוב הסגירות של המשקאות.

היה מעניין לראות את ההבדלים בשואו של המיקסלוגים: חלקם דיברו בלחשוש אל השופטים והפגינו זריזות ידיים, חלקם סיפרו סיפורי מעשיות ברים תל אביביות תוך כדי. כולם ניסו להרשים את צוות השופטים, שבראשו עומד פיילר גאווד, ברמן ומיקסולוג הולנדי מהמובילים בעולם, שהגיע ארצה במיוחד כדי לתהות על קנקנם של מיטב בנינו המערבבים.

וורלד קלאס שלב שני (צילום: ג'וסי הפקות)
המתמודדים מנסים להרשים | צילום: ג'וסי הפקות

הישראלים מאוד טובים בלדבר

"ישראל מאוד מיוחדת, ומדהים לראות את התנופה של תרבות האלכוהול והקוקטייל ברס (bars) כאן", מתרשם פיילר, שזכה במקום הרביעי בוורלד קלאס העולמי. "לפני שנתיים עדיין השתמשו כאן בעיקר במיץ לימון, ועכשיו זה משהו אחר לגמרי, מתחיל להזכיר את לונדון". למיקסולוגים הישראלים יש לו בעיקר מחמאות, אך כמו שופט טוב הוא לא שוכח גם לעקוץ: "הישראלים מאוד טובים בלדבר, יש המון אנרגיות, אבל לפעמים המשקה נשאר קצת מאחור". מבחינתו, הדבר החשוב ביותר, לפני הדיוק במינונים ואמנות השילובים, הוא היחס ללקוח. "צריך לאהוב אנשים, העבודה היא בסופו של דבר לשמח אותם. הרוב יזכור יותר את האווירה הטובה מאשר את הקוקטייל".

וורלד קלאס שלב שני (צילום: ג'וסי הפקות)
יזכרו את האווירה הטובה יותר מאשר את הקוקטייל | צילום: ג'וסי הפקות

בסופו של תהליך ארוך עם עשרות קוקטיילים מעולים נבחרו 22 הברמנים (סליחה - המיקסולוגים) הטובים ביותר לשנת 2015 שעלו לחצי הגמר המפואר, שיקרה במאי הקרוב. ציפור קטנה לחשה לנו שיש למה לצפות - השלב הבא יוקדש לג'וני ווקר בלו לייבל, מהוויסקים היוקרתיים בעולם, ומעניין יהיה לראות מה ידרשו להכין באתגר הבא.

אז אמנם רבע הגמר מאחורינו, אבל לנציג שלנו בדרום אפריקה יש עוד אתגרי מיקסולוגיה רבים לצלוח, ולנו רק נותר לקוות שהדרך תהיה טעימה ומשכרת.