ביום שבת האחרון נערך השימוע של ברט קוואנו (מועמדו של טראמפ לבית המשפט העליון של ארה"ב) בעקבות האשמות על תקיפה מינית בזמן לימודי התיכון שלו. במהלך הדיונים הוא נשאל על ידי איימי קלובוצ'ר, הסנטורית של מדינת מינסוטה, אם הוא אי פעם שתה כל כך הרבה בלילה שהוא לא זוכר מה הוא עשה. "את מדברת על בלאקאאוט", הוא ענה, "אני לא יודע. זה קרה לך?". מעבר לעובדה שהתשובה השערורייתית של קוואנו (שרק נזכיר שוב - מועמד להיות שופט בביהמ"ש העליון) הטריפה את כלי התקשורת האמריקאים, היא גם פתחה דיון בנוגע לתופעת הלוואי של שתיית מוגזמת של אלכוהול.

אז מה זה בעצם בלאקאאוט? ובכן, אם מצאתם את עצמכם בסיטואציה שבה שתיתם יתר על המידה, בין אם זה בחתונה של קרוב משפחה או במסיבת פורים, יכול מאוד להיות שחוויתם את התופעה על בשרכם , ואתם בטח זוכרים שבעצם לא זכרתם כלום ולמעשה סבלתם מאובדן זיכרון לטווח קצר. למרות שבלאקאאוט היא תופעת לוואי שכיחה יחסית בכל הנוגע לשתייה מרובה, חוקרי מוח מסביב לעולם עדיין לא בטוחים מדוע צריכת אלכוהול מרובה גורמת לנו לאובדן זיכרון, ולמרות זאת, ישנן כמה תאוריות שמנסות להסביר את "התופעה השחורה".

ג'ורג' קוּב, מנכ"ל האגודה הלאומית האמריקאי למאבק באלכוהוליזם (NIAAA), סיפר בריאיון לאתר האינטרנט Maxim על המעט שידוע על בלאקאאוט בימינו. "מדובר בתופעה שמתרחשת כאשר אלכוהול מפריע לתפקוד החלקים במוח שאחראים על זיכרון", הוא מספר. "למעשה מדובר באמנזיה שנגרמת על ידי רמת אלכוהול גבוהה בדם". לטענתו, כל אדם שצורך פי 2 מכות האלכוהול המותרת (50 מיליגרם בבדיקת דם או 240 מיקרוגרם בבדיקת ינשוף) נמצא בסיכון לחוות בלאקאאוט.

ד"ר פול וולאס, יועץ מומחה באתר האינטרנט Drinkware, מסביר כי אלכוהול עובד על המוח כמו סם הרדמה ולמעשה פוגע ביכולת שלנו לעבד זיכרונות. במילים אחרות: צריכה מוגברת  של אלכוהול גורמת למוח להפסיק ליצור, לעבד ולשמור זיכרונות. לעומת זאת, החלקים במוח שאחראים על התפקוד המיני אינם מושפעים על ידי ריכוז האלכוהול הגבוה. משמע שכאשר אתם "שיכורים מתים", המוח שלכם עדיין יכול ליזום אקטים מיניים – מה שמחזיר אותנו שוב, לכאורה, לברט קוואנו.

בעדותו בפני הסנאט סיפר המועמד לבית המשפט העליון: "אני אוהב בירה. תמיד אהבתי ואני עדיין אוהב בירה, אבל מעולם לא שתיתי כל כך הרבה שלא זכרתי מה אני עשיתי" – עכשיו על פניו זו נשמעת כמו טענה הגיונית עבור אדם שחווה בלאקאאוט, ומעבר לזה, ישנם אנשים שלמדו עם קוואנו באוניברסיטת ייל אשר טוענים כי הוא שיקר במצח נחושה.

צ'אד לודינגטון, אדם שלמד באוניברסיטה יחד עם קוואנו, טוען כי השופט שיקר בעדותו ואמר: "הוא נהג להשתכר הרבה, עד אובדן הכרה, והיה הופך לאגרסיבי". מסקנות? אין בעיה שתשתו אלכוהול, אבל למען השם – עשו זאת באחריות.

פותח בירה עם הדלת (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
""אני אוהב בירה. תמיד אהבתי. אני עדיין אוהב בירה" | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock