שיכור על המדרכה (צילום: Tristan Scholze, Istock)
זה כמו בקיל ביל - חמישה צעדים מחוץ לפאב, ואתה נופל | צילום: Tristan Scholze, Istock

סביר להניח שיש לך מדי פעם פנטזיות על ערב מדהים של אלכוהול וזיונים. סביר גם להניח שאתה אומר לעצמך שגם אם לא הצלחת לסיים את הלילה במיטה של מישהי זה לא כזה נורא, כי אתה עדיין יכול לדפוק את הראש עד שלא תזכור מי אתה. והכי סביר להניח, שאם ככה אתה חושב, אתה באמת תגיע למיטה - אבל המיטה הזאת תהיה זאת שנמצאת ב"איכילוב" קומה 1 אגף ג'. ואתה יודע מה, אפילו תהיה חדירה - אבל זאת תהיה הצינורית של האינפוזיה שידחפו לך לווריד.

שיהיה ברור: אם אתה לא יודע לשתות, הסיכוי שלך לחטוף הרעלת אלכוהול הוא גבוה ממה שנדמה לך. יש ארבעה תנאים שאתה צריך לזכור: כמות האלכוהול שתשתה, איך הוא מעורבב, מה יושב לך בקיבה וכמה הכבד שלך מורגל לספוג. עכשיו תכיר בבקשה את הסיידקיק שלך להרפתקאה הלא כל כך מופלאה הזו – האתנול, מולקולת אלכוהול שכבר שוהה אצלך בבטן ורק מחכה להיספג במחזור הדם. כשאתנול של משקה אחד פוגש אתנול ממשקה אחר, הוא מזדווג איתו ומוליד מוטציה שיכורה שגורמת לנו לבחילה וכאב ראש דוקרני במקרה הטוב, ולהרעלת אלכוהול במקרה הפחות טוב.

אז הנה כמה טרילוגיות מסוכנות של שילובים בין משקאות, כולל תרחישים אפשריים של איך בכלל הגעת אליהן, ומה הן עלולות לחולל לך בקיבה. ושיהיה לחיים.

השילוש הקטלני: אוזו נקי, אבסינת, טקילה

אין תמונה
אוזו, אבסינת, טקילה. בקרב על הטעם הכי דומיננטי מי שייפול פצוע זה אתה

איך הגעת לאורגיה הזאת: אתה איש של אניס וקצת נמאס לך לערבב אותו עם אשכוליות, אז הזמנת את האוזו בצ'ייסר. הברמן המליץ לך האבסינת, שגם הוא מבוסס על אניס, והכוסית בפינה של הבר ביקשה שתזמין אותה לצ'ייסר של טקילה. מה, לא תצטרף אליה?

למה זה נגמר רע: בעיקר בגלל שילוב של ריחות וטעמים דומיננטים. האניס הוא בעל ניחוח ארומטי חזק מאוד וכמוהו גם הטקילה, שניחנת בטעם חזק והרבה חומרי טעם וריח. אם היא זולה, אגב, אז תהליך הייצור "הקפדני" שלה מוטל כולו בספק ואחוז האגבה שבה (הצמח שממנו מייצרים טקילה וחבלים) נמוך, אם בכלל קיים. כל המיתוסים על עיוורון והזיות בגלל צמח הלענה שנמצא באבסינת, כמו גם 80% (!) האלכוהול שבו, יעזרו לך לרקוח שיקוי שיעלף אותך עוד לפני שתספיק להגיד "הפי-אוואר".

השילוש היקר: וויסקי סינגל מאלט, שארטרז ירוק, סאות'רן קומפורט

אין תמונה
סינגל מאלט, שארטרז ירוק, סאות'רן קומפורט. הרבה סוכר, הרבה אלכוהול, הרבה בעעעעע

איך הגעת לאורגיה הזאת: קיבלת קידום בעבודה והחלטת שאתה חוגג בפאסון. הזמנת לך איזה סינגל מאלט והנה, אתה כבר מרגיש יותר גבר. חבר שלך סיפר לך על הליקר היקר שנזירים מכינים, אז שתית גם אותו, ולקראת סוף הערב התחשק לך איזה ליקר קייצי, אבל כזה שנושך בגרון.

למה זה נגמר רע: כי לא כל הנוצץ זהב. הוויסקי האיכותי הוא קצת סנוב, כזה שלא אוהב להתערבב עם משקאות חדשים. השארטרז מכיל "רק" 55% אלכוהול והרבה עשבי תיבול למיניהם, וסאות'רן קומפורט הוא ליקר תפוזים איכותי אבל מאוד מאוד מתוק. כשמנות גדולות של סוכר מעורבבות עם אלכוהול, נוצרת בדרך כלל הרגשה לא מאוד טובה, מה שאומר שצפוייה לך שיחה צפופה עם האסלה. נו, לפחות תגיע לחדר מיון בסטייל.

>> כל זה לא היה קורה לך אם היית יודע לשתות כמו גבר

השילוש המתוק: ייגר דבש, שנאפס אפרסק ובד אפל

אין תמונה
ייגר דבש, שנאפס אפרסק, בד אפל. מה שהולך טוב במוזלי לא הולך טוב על הבר

איך הגעת לאורגיה הזאת: אתה לא כל כך אוהב אלכוהול אבל הזדמן לך להיות בבר והחלטת לטעום מה החבר'ה שותים. אז הלכת על המשקאות שהכי הזכירו לך את מיץ הפטל שאמא שלך מכינה.

למה זה נגמר רע: הייגר הוא דג'סטיף מאוד מתוק וסמיך, והשנאפס מחזק אותו בתוספות של צבע מאכל, חומרי טעם וריח ובחילה. לחגיגת הכימיקלים הזו הוספת את ה"בד אפל", שהוא גם חזק אלכוהולית וגם בעל טעם של סיידר תפוחים לא מדולל, וכך קיבלת לילה מהנה של שטיפת קיבה בבית חולים.

השילוש הזול: רום זול, ג'ין זול, וודקה זולה

אין תמונה
רום, ג'ין, וודקה. ממש כאילו התנדבת לההשתתף בניסוי מעבדת כימיקלים ולא סיפרת לאף אחד

איך הגעת לאורגייה הזאת: פיטרו אותך מהעבודה ורצית להשתכר בשביל לשכוח הכל, אבל אז גילית שאין לך כסף ונאלצת להסתפק באלכוהול של מסיבת כיתה. או שפשוט הזמנת "לונג-איילנד אייסטי".

למה זה נגמר רע: כי כל תערובת של שלושת המשקאות האלה צריכה לבוא עם תווית אזהרה בצורת גולגולת וסימני קריאה אדומים. כל חומרי המאכל, ה"אנטי-פריזינג" ובכלל, התרכובות הכימיות ששייכות בכלל למעבדת מחקר רפואית, ישלחו אותך למיון עם מה שיתחיל ככאב ראש קטן ויהפוך לכאב גרון, מחמת כמות הקיא שתצא ממך.

השילוש המוקרם: אייריש קרים, דוליז (ליקר טופי), אמרולה (ליקר שמנת בטעם אמרולה, שזה איזה פרי אפריקאי)

אין תמונה
אייריש קרים, דוליז, אמרולה. חגיגה כזאת של שמנת יכולה להיגמר רק במקום אחד (רמז: זה כתוב בכותרת)

איך הגעת לאורגיה הזאת: אתה נמצא בדייט עם מלאכית צפונבונית שדווקא לובשת פראדה, ומנסה לשכר אותה בכוח. אז אתה משכנע אותה שתשתה את כל המשקאות שאתה שותה, ולהיפך. הכל, כמובן, בשביל מזמוז חופשי על הבר.

 למה זה נגמר רע: בניגוד לשאר השילושים, כאן אין אף משקה עמוס באלכוהול אלא רק משקאות שאם תשתה יותר מדי מהם - אתה עלול להזמין לעצמך בחילה חזקה יותר מזו שעשה לך גופה העירום של ריקי גל ב"השיבה מהודו". הסיבה לכך נעוצה בכמות השמנת שתכניס לגופך, כי אצל רוב האנשים כמות שומן כה גדולה, ביחד עם המתיקות המוגזמת והסחרחורת שנגרמת מהאלכוהול, עלולים לגרום להרגשה רעה מאוד. וזה בכלל מבלי להיכנס לכמות הקלוריות הנדיבה שיש במשקה הזה. בקיצור, לא מומלץ בכלל, אלא אם כן אתה בולימי. אז זה דווקא יכול לעבוד יופי.

>> התבאסת? תתעודד: אלכוהול זה גם טוב לבריאות