מאז ומעולם הייתי חובב גדול של השילוב בין אלכוהול למשחקים. אני מניח שבמובן מסוים לא ממש הייתה לי ברירה, כמישהו שנולד למשפחה בריטית בפריפריה. מצד אחד, הסביבה הבריטית תמיד דאגה לכך שיהיה אלכוהול בהישג יד, בין אם זה פחיות אורנג'בּום בדלת של המקרר (אבא הגיע ממעמד הפועלים, אחרי הכל), בקבוקי הייניקן רזרביים במחסן ליד נעלי הכדורגל הישנות, או ארון הקודש שהכיל את מיטב האלכוהול מהדיוטי פרי (בדרך כלל טקילה קוארבו גולד, ג'יימסון ובקבוק של קפטן מורגן לאירועים מיוחדים).

מצד שני, השעמום הפריפריאלי גם כן תרם הרבה לחיבה שלי לטיפה המרה. לא שיש לי תלונות על הגליל העליון, אני בטוח שיש מקומות הרבה יותר גרועים לגור בהם, אבל משעמם בהחלט היה שם – למעט הקיץ של 2006, כשזכינו לארח את דיוויד ברוזה במקלט של מפעל הנעליים (אני די בטוח שקרו עוד כמה דברים באותה תקופה, אבל כנראה שהדחקתי אותם). בכל אופן, מתוך השעמום הגיעה המוטיבציה לפלפל קצת את השלווה והדרך הקצרה ביותר תמיד הייתה קשורה למשחקי שתייה.

בצעירותי, כשעדיין גרתי בקיבוץ, הייתי חלק מפרלמנט שהיה בעל אוריינטציה בריטית-אמריקאית מובהקת – שזאת הדרך היפה לומר שהיינו שתיינים. מדי סופ"ש היינו מתכנסים בדירה של אחד החבר'ה ומפיגים את השעמום עם משחק שתייה כזה או אחר. הו, כמה ארגזים של בירה עפו בחדר הזה. וויסקי, וודקה, רום, טקילה וקוקטיילים מתוקים כמעט כמו הנוסטלגיה.

אז לרגל השנה החדשה שבאה עלינו לטובה, החלטתי להוציא מהבוידעם את מחברת המשחקים הישנה, לנער ממנה את האבק ולחלוק אותה. חיברתי רשימה של עשר המשחקים האהובים עליי מאותה תקופה, בתקווה שזה יפיק גם אצלכם כמה זיכרונות מתוקים. אבקש מכם רק לשחק באחריות. כמה מהמשחקים פה יכולים להיות אינטנסיביים  – ופינוי למיון בערב ראש השנה בגלל הרעלת אלכוהול זה רחוק מהאידיאל. אגב, אם תהיתם למה כל השמות של המשחקים באנגלית אז להזכירכם, אני חצי בריטי. שנתחיל?

10. Amy Winehands

היתרון במשחק הזה הוא הפשטות שבו והעובדה שאפשר לשחק עם הרבה אנשים. החיסרון? אתה עלול להתעורר בבוקר עם הנגאובר ושני בקבוקי יין דבוקים לכפות הידיים שלך.

המשחק הולך כך: כל שחקן לוקח שני בקבוקי יין לפי בחירתו (נניח היין שאתה מקבל מהעבודה לראש השנה) ואז מדביק אותם לכפות הידיים שלך. המטרה היא להיות הראשון שמסיים את השתייה מהבקבוקים.

בשנים האחרונות מצאתי את עצמי לא פעם עושה וריאציה של המשחק הזה בחתונות של חברים, בעיקר כאלו עם בר מאכזב. אומנם לא הדבקתי את בקבוק היין ליד, אבל דאגתי לכך שהוא יהיה צמוד אליי כל הערב.

9. Medusa

אם בשיכרון מהיר עסקינן, אז משחקי צ'ייסרים הם תמיד ההחלטה הנכונה. במשחקים כאלו אפשר גם להשתמש במשקאות מתוקים יותר בשביל הליידיז – שמניסיוני נוטות לזרום יותר על דברים כמו ייגר, פיג' וכל מיני וודקות בטעמים.

המשחק הולך כך: מתארגנים 8+ שחקנים סביב שולחן ועליו מניחים מלא צ'ייסרים עם המשקה המועדף על הקבוצה. אחרי שהכל מוכן, כולם מניחים את ראשם על השולחן עם המצח למטה ואחד השחקנים סופר אחורה מ-3. בסוף הספירה כל משתתף מרים את הראש ומסתכל על מישהו אחר. אם שני שחקנים מצליבים את מבטם, הם צריכים לצעוק "מדוזה". השחקן שצועק קודם הוא המנצח, המפסיד צריך לשתות צ'ייסר.

8. 100 Shots

על המשחק הבא שמעתי לראשונה מאחי הבכור, שחשב שזו בדיחה – הוא טעה. מדובר ככל הנראה באחד המשחקים היותר אתגריים ברשימה הזאת, אבל גם כיפי מאוד בשביל ערב עם החבר'ה.

המשחק הולך כך: מתאספים 2+ שחקנים עם צ'ייסרים, בירה ושעון עצר. פותחים שעון ובכל דקה שעוברת השחקנים צריכים לשתות צ'ייסר של בירה – ככה במשך 100 דקות. האדם שמצליח לשתות את כל 100 הצ'ייסרים מנצח. במידה ושניים מגיעים לקו הסיום, ממשיכים עד שאחד נשבר – מה שנקרא: "Sudden Death". נשמע קל, נכון? תנסו בעצמכם ותגלו שזה מאתגר מאוד.

אני חושב שהשיא שלי היה קצת מעל השעה. אחרי זה, הזמן עשה את שלו וכבר איבדתי לחלוטין את הריכוז.

7. Beer Pong

הו גרעין 'צבר', כמה זיכרונות נפלאים. סביר להניח ששמעתם כבר על המשחק הזה, בין אם מחברים אמריקאים או שראיתם אותו באיזה סרט. אם אתם חדשים במשחקי שתייה, אז Beer Pong הוא התחלה מצוינת.

המשחק הולך כך: המשחק מיועד ל-2 שחקנים או 2 קבוצות. ראשית כל, מתארגנים על כדור פינג-פונג. אחר כך לוקחים שולחן אוכל ומניחים בשתי הקצוות שלו פירמידה של 6 או 9 כוסות עם בירה או כל סוג אחר של אלכוהול. חשוב לציין, כל הכוסות חייבות להשיק אחת לשנייה. מטרת המשחק היא לקלוע את הכדור אל הכוסות של הקבוצה השנייה. אם קלעת, שחקן מהקבוצה היריבה צריך לשתות את מה שיש בכוס. החוקים יכולים להשתנות קצת בהתאם לאנשים שאתם משחקים איתם, אבל באופן עקרוני זה כל הסיפור – ובתכל'ס, לא באמת צריך יותר מזה.

6. Touch the Cup

אי אפשר לטעות עם הקלאסיים. מדובר באחד מבין המשחקים הפופולאריים בקרב החבר'ה בקיבוץ מתקופת סוף שנות ה-90. לא יפתיע אותי אם מי שלימדו אותם היו מתנדבים מאוסטרליה, דרום אפריקה או בריטניה.

המשחק הולך כך: מתאספים 4+ שחקנים סביב שולחן עם כוס באמצע, קנקן ומטבע (רצוי של חמישה שקלים). המטרה היא להקפיץ את המטבע אל תוך הכוס. אם פספסת, אתה צריך לשפוך משקה אלכוהולי אל תוך הקנקן (אם אתם רוצים לפלפל, אפשר לערבב משקאות). אם קלעת, אתה בוחר מי ייקח לגימה מהקנקן. אחרי שקלעת אתה מקפיץ שוב עד שאתה מפספס. אם קלעת שלוש פעמים ברציפות, אתה יכול להמציא חוק חדש (נניח ששחקן מסוים לא יכול להראות את השיניים שלו). אם המטבע פוגע בשפה של הכוס אבל לא נכנס, שחקן אחר יכול לבקש Rim Challenge. במקרה הזה, השחקן שפגע בשפה חייב לקלוע לכוס, אחרת הוא שותה את כל מה שיש בקנקן. אם הוא קולע, אז מי שביקש את ה-Rim Challenge שותה. אם מסיבה כלשהי מישהו צריך לגעת בכוס שעל השולחן או להזיז אותה, הוא חייב להגיד Touch the Cup קודם לכן – אחרת הוא צריך לשתות את מה שיש בקנקן.

אם זכרוני אינו מטעני, Touch the Cup היה אחד מבין המשחקים הראשונים ששיחקתי עם החברים מהקיבוץ – כנראה שבניסיון נואש להיות מגניב כמו האחים הגדולים. אבל שתיתי כל כך הרבה שיש סיכוי טוב שזכרוני מטעה.

5. Ring of Fire

אני לא אשקר לכם, זה אחד הברוטאליים. שמעתי עליו לראשונה אחרי שנכנסתי חזק לקטע של משחקי שתייה, אבל אני חושב שלא שיחקנו אותו יותר מפעמיים.

המשחק הולך כך: רצוי לשחק עם קבוצה של 5+ שחקנים, בנים ובנות. אתם תצטרכו כוס של חצי ליטר וחפיסת קלפים. מניחים את הכוס על שולחן ומפזרים את הקלפים במעגל סביב הכוס. כל שחקן בתורו לוקח קלף מהשולחן כאשר לכל קלף יש משמעות אחרת (תכף ניכנס לזה). את הקלפים שהוצאו שמים בצד והמשחק נגמר אחרי שהוציאו את ארבעת המלכים מהערימה.

החוקים לשאר הקלפים הם כדלקמן:

אס – השחקן ששלף את האס מתחיל לשתות את מה שיש לו בכוס. בזמן הזה, כל השחקנים מעבירים את הקלף ביניהם עד שהוא מגיע אל השחקן ששלף אותו בחזרה – רק אז הוא יכול להפסיק, בהנחה שהוא לא סיים כבר.

2 – השחקן ששלף בוחר מי שותה.

3 – השחקן ששלף שותה.

4 – רק הבנות שותות.

5 – האיש הזה הופך ל-Thumb Master. זה אומר שאם הוא מניח את האגודל על השולחן, אז כל השחקנים חייבים להניח גם הם. האחרון להניח צריך לשתות.

6 – רק בנים שותים.

7 – האיש הזה הופך ל-Heaven. אותו עיקרון כמו עם ה-Thumb Master, רק שהוא מרים את ידו באוויר. האחרון להרים צריך לשתות.

8 – השחקן ששלף צריך לשתות, אבל יש לו את הזכות לבחור מי ישתה איתו.

9 – 'משחק החרוזים'. השחקן ששלף בוחר מילה, הבא אחריו צריך להגיד מילה שמתחרזת וכך הלאה. השחקן שמהסס או לא מצליח לחשוב על מילה בזמן סביר, צריך לשתות.

10 – 'משחק האסוציאציות'. השחקן ששלף בוחר מילה מסוימת, השחקן שאחריו צריך לחשוב על מילה אחרת שקשורה אליה (נניח, יתוש-חרק-מעופף וכו') וכך הלאה. השחקן שמהסס או לא מצליח לחשוב על מילה שקשורה לזאת שקדמה לה צריך לשתות.

נסיך – השחקן ששלף ממציא חוק חדש למשחק.

מלכה – השחקן ששלף הופך ל-Question Master. אם הוא שואל שאלה ומקבל תשובה, האדם הראשון שענה צריך לשתות. אם הוא שואל שאלה ומקבל את התשובה: "זאת הייתה שאלה?" – אז הוא צריך לשתות.

מלך – מוסיפים אל הכוס שעל השולחן כל משקה שעולה על הדעת.

4. Horse Race

למשחק הבא יש את הפוטנציאל להיות אחד המשחקים היותר מצחיקים מבין כל הרשימה הזאת. גם אותו התחלתי לשחק אחרי שנכנסתי חזק לתחום של משחקי שתייה, אבל בניגוד ל-Ring of Fire, במשחק הזה התמדנו הרבה יותר.

המשחק הולך כך: מתכנסים 4+ שחקנים עם חבילת קלפים. ראשית כל, מניחים 10 קלפים הפוכים בטור על שולחן. בתחתית הטור מניחים את ארבעת האסים בשורה, אלו הם ה'סוסים'. עכשיו, כל השחקנים מהמרים על הסוסים עם משקאות (לצורך העניין, 6 צ'ייסרים של וויסקי על אס יהלום). לפני שהמרוץ מתחיל, כל השחקנים צריכים לשתות חצי מהכמות שהם הימרו עליה. המרוץ מתחיל כשהופכים את הקלפים בטור מלמטה למעלה. ה'סוסים' יתקדמו בהתאם לסימנים שעל הקלפים בטור (כלומר, הפכתם 2 יהלום, אז אס יהלום יתקדם). הסוס הזוכה הוא זה שבסוף המשחק נמצא במיקום הגבוה ביותר. האדם שהימר על הקלף המנצח יכול לבחור למי לחלק את השתייה.

מהניסיון שלי, המשחק הזה עובד הכי טוב כשיש בחבורה מישהו שיכול לקריין את המרוץ בדרמתיות.

3. Thumper

הפעם הראשונה שנחשפתי למשחק הזה הייתה אחרי שראיתי את הסרט Beerfest. בפעם הראשונה ששיחקתי אותו זה היה עם קבוצה של חבר'ה דרום אפריקאים – וזה היה קטלני במיוחד. המשחק מיועד לאנשים עם אנרגיות גבוהות, אבל לא חובה. מניסיוני הוא די אפקטיבי.

המשחק הולך כך: מתכנסים חבורה של 6+ אנשים ומתיישבים במעגל, רצוי מול שולחן (כדי שיהיה איפה לשים את המשקאות). לפני שהמשחק מתחיל כל שחקן בוחר מחווה ידנית כלשהי – היא יכולה להיות קלה, קשה, גסה, כל מה שתעלו בדעתכם. בוחרים מתנדב מבעוד מועד שיתחיל את המשחק. כל השחקנים מתופפים על השולחן. השחקן שמתחיל עושה את המחווה הידנית שלו ואחריה מחווה ידנית של שחקן אחר. התור יעבור אל השחקן השני שממשיך את הסבב עד שמישהו מתבלבל או מתמהמה – במקרה הזה, הוא נפסל והוא צריך לשתות.

המשחק הזה אמור להיות המצחיק. על כן, רצוי לאתגר את שאר השחקנים עם מחוות מעניינות. תהיו מקוריים.

2. Gravy Train

משחק שתייה אוסטרלי שחבר הכיר לי אחרי שהוא חזר מפרויקט 'תגלית' בסביבות 2004. אחד ממשחקי השתייה האהובים והמוצלחים ביותר שיצא לי להכיר. עוד לא יצא לי לשחק אותו בקבוצה שלא הייתה מרוצה ממנו.

המשחק הולך כך: מתכנסים קבוצה של 4+ שחקנים עם חבילת קלפים. לוקחים 15 קלפים ומניחים אותם הפוך על שולחן בצורה של פירמידה המורכבת מ-5 שורות קלפים. את שאר הקלפים מחלקים בין השחקנים. כל שורה שווה כמות אחרת של לגימות: שורת הבסיס שווה לגימה אחת, השורה מעליה שווה שתיים וכן הלאה עד הקלף העליון בפירמידה ששווה 5 לגימות. מתחילים את המשחק עם הפיכת קלף משורת הבסיס – לצורך העניין, יצא 5 תלתן. אם לאחד השחקנים יש 5 בחבילת הקלפים שלו, הוא יכול להניח אותו על הקלף שהפכו ולחייב את אחד האחרים לשתות או לחכות להזדמנות שיצא 5 בשלב גבוה יותר עם כמות לגימות גבוהה יותר.

אחרי שהפכתם את כל הקלפים, השחקן שנשאר עם כמות הקלפים הגבוהה ביותר, הלא הוא המפסיד,  צריך לעלות על ה-Gravy Train. אוספים את כל הקלפים לערמה ומתחיל סבב השאלות הבא:

1. שחור או אדום? השחקן המפסיד צריך לנחש מה צבע הקלף, אם הוא טועה הוא שותה וסבב השאלות מתחיל מחדש.

2. גבוה או נמוך? השחקן המפסיד צריך לנחש אם הקלף הבא יהיה גבוה או נמוך יותר מהקלף הקודם, אם הוא טועה הוא שותה וסבב השאלות מתחיל מחדש.

3. מלוכה או לא? השחקן המפסיד צריך לנחש אם יצא קלף ששייך לבני המלוכה או לא, אם הוא טועה הוא שותה וסבב השאלות מתחיל מחדש.

במידה ויש יותר מ-6 שחקנים אני ממליץ להוסיף עוד חבילת קלפים, בשביל להגביר את הסיכויים להשתכר במהלך המשחק.

1. Tekken Drinking Game

המשחק הבא הוא משחק מקורי שאני והחבר'ה המצאנו במהלך לילה חורפי בקיבוץ, תוך כדי משחק ארוך במיוחד של Tekken. הכל התחיל אחרי ששמנו לב שבכל פעם שיש הפסקה בין כל סיבובי הלחימה אנחנו שותים, אז נפל האסימון: "או מיי גאד! אפשר לעשות מזה משחק שתייה!" – מאז זה הפך למשחק השתייה היחיד שלנו עד שכולם עזבו את הקיבוץ.

המשחק הולך כך: מתכנסים 4+ שחקנים עם משחק הלחימה Tekken. המשחק מתנהל בקטגוריות Team Battle, בו עליך לבחור את כמות השחקנים המקסימלית וללחוץ Start – כך שכל השחקנים נבחרים באופן אקראי לחלוטין.

חוקי המשחק:

1. אם הפסדת סיבוב – שתה.

2. אם הפסדת כתוצאה מאחיזה של היריב – שתה פעמיים.

3. אם הפסדת בלי לפגוע ביריב וסרגל הכוח שלך היה יותר מחצי – שתה צ'ייסר.

4. אם דיברת במהלך הקרב – שתה.

5. אם שיחקת כמו ילד מניאק עם קוּמה, פנדה או גאן-ג'ק – מערבבים לך 'עונש' (לרוב, כל האלכוהול בארון במשקה אחד).

6. אם הפסדת ב-Great – אתה צריך לסיים את כל מה שנשאר לך בכוס הבירה.

7. אם ניצחת ב-Great – שיחקת גרוע, שתה.

8. אם קמת ראשון לשירותים – שתה צ'ייסר.

9. אם לקח לך למעלה מ-30 שניות לשתות – שתה צ'ייסר.

מוקדש לאווזי, שאקי, פלאק ובן.