בין מחאת הפיינט למחירי הבירה העולים, שוכחים פרט נוסף: הבירה שאתם מזמינים במיטב כספכם צריכה להיות ראויה. אין הצדקה לבירה ששוכבת בחבית כבר שבוע מעבר לתאריך התפוגה שלה או סתם עוברת דרף צינור חלוד, ואין מעצבן מבירה עם טעם קלוקל כשסיימתם יום עבודה מיוזע ובא לכם לשתות אחת צוננת.

שתייני אירופה כבר למדו להעריך ולהבין את המקצועיות שבעניין - הצורה בה הבירה נשמרת, נמזגת ומוגשת ללקוח משפיעה על חווית השתיה והבילוי. אמנם לא מדובר במדע מדוייק, סך הכל יצאנו לשתות ואנחנו רוצים בירה קרה, אבל ברמן טוב יודע להקפיד על הפרמטרים הנכונים, ששומרים על המוצר שהגיע מהמבשלה והטעם אליו התכוונו. חברי סנהדרינק, כמה מהשתיינים וחובבי האלכוהול הגדולים והותיקים בארץ, שמו לעצמם מטרה ראויה: להעלות את המודעות בקרב הצרכנים בארץ, וגם להציב לבעלי המקומות סטנדרטים גבוהים לגבי הטיפול והגשת המשקה.

יותר מסתם ביקורת ברים

פרויקט "תו האיכות" שיעסוק בביקורת מקצועית על חווית הצריכה של הבירה בפאב או במסעדה, בוחן לא רק את טעמה של הבירה אלא את החוויה כולה: המזיגה, ההגשה, איכות האוכל לצידה של הבירה והחוויה שמסביב. למרות שלכאורה נראה דמבור בסתם עוד ביקורת ברים ממותגת, אפשר לסמוך על האנשים המעורבים שהם יודעים מה הם שותים. 

בירה איכותית (צילום: sanedrink)
יוזמה מבורכת | צילום: sanedrink

וכך גם אם משפטים כמו "ראש הקצף היה יציב ויפה, טמפרטורת ההגשה היתה טובה, הגיזוז מדויק" מתוך הביקורת לפאב האוסקר ווילד לא מדברים אליכם, כנראה שמקומות שנכללו בהערכות המזיגה באתר הסנהדריק או זכו במדבקת "תו האיכות" בכניסה לבית העסק תבטיח לכם חווית שתייה מהנה.