כשחושבים על וויסקי אנחנו אמנם נוטים לדמיין טירה עתיקה טובעת בירוק שמסביב, ולגימה איטית לצד האח, אבל עולם הוויסקי עובר שינוי. האלכוהול שפעם היה נחלתן הבלעדית של סקוטלנד, אירלנד וארה"ב, מקבל זווית מקומית ברחבי העולם - וגם בישראל.
השבוע נפתחת תערוכת Whisky Live בגלרייה מאירהוף בתל אביב (24-26 במרץ), בה יוצגו מותגי הוויסקי המובילים בעולם לצד מותגים חדשים ומהדורות מיוחדות. בתערוכה תשתתף גם מזקקת Milk & Honey הישראלית, שעושה את צעדיה הראשונים בדרך להגשמת חלום המקימים.
עם האורחים המיוחדים שמגיעים כדי להעביר סדנאות בתערוכה נמנה גם דומיניק רוסקרו - עורך לשעבר של וויסקי מגזין אנגליה, כתב ומומחה לוויסקי. חלק מהבשורה שרוקסקו מביא איתו היא שינוי המגמה בעולם הוויסקי. הוא לא מופתע שבישראל קמה מזקקת וויסקי – מבחינתו מדובר בעוד צעד במהפכה העולמית, עם מזקקות שקמו באיטליה, ספרד, צרפת, טאיוואן, ארגנטינה, צ'כיה ואפילו איסלנד.
סקוטלנד עדין מובילה באיכות, אבל עם המזקקות הרבות שקמות בעולם ונותנות תחרות מקומית, נמצאות בשיפור מתמיד ומצליחה להתחרות על פלח השוק, העתיד ללא ספק מעניין. כשמדינות כמו אוסטרליה מתמודדות עם אקלים שונה וגישה שונה לתהליך כולו, התוצאה חייבת להיות מעניינת.
עליית המזקקות המקומיות
העלייה בביקוש המקומי, לדברי רוסקרו, מתרחשת בשל שתי סיבות: "הסיבה הראשונה היא כניסת השווקים החדשים של דרום אמריקה, דרום מזרח אסיה ואפילו אפריקה, ששואבים את מלאי הוויסקי ממוקמות אחרים בעולם, ויוצרות פתח למזקקות המקומיות שעונות על הביקוש".
"השנייה היא החוקים הנוקשים של הוויסקי הסקוטי, ששומרת על האיכות ושומרת על מוצר אחיד. מנגד, במדינות כמו ארה"ב, אוסטרליה ושבדיה היצרנים מנסים דברים חדשים ומביאים טעמים חדשים לקטגורית הוויסקי, שמוצאים חן בעיני דור חדש של שתיינים".
בסופו של דבר מדובר בחדשות טובות לכל חובבי האלכוהול המקומים - למרות השליטה האיכותית של הוויסקי הסקוטי התעשייה זזה בכיוונים חדשים, והמזקקה הישראלית החדשה היא חלק מהמהפכה העולמית גדולה יותר.