ר' היא מורה ואם לשלושה ילדים. היא התקשרה אליי בדיוק כאשר ראש הממשלה עלה לנאום בפעם המי יודע כמה והודיע על החרפת הצעדים בעקבות מגפת הקורונה. זה היה לפני כשבועיים, אבל נדמה כאילו עבר נצח.

אני מודה שהופתעתי כשהיא טלפנה. "למה טילפנת? קרה משהו?", שאלתי, והיא מיד החלה לבכות. היא סיפרה לי שהקורונה השביתה לה את הכיתה ושקשה לה לבד עם הילדים בבית. בעלה, כך סיפרה, ממשיך לעבוד, הוא אחד מאלה הקרויים "חיוניים". כשהמצב החל להחמיר עוד יותר, צמצמו את העובדים במשרדו של הבעל ל-30% - מה שסיפק לו צידוק מושלם להגיע מאוחר הביתה - אך האינטואיציה שלה לא הניחה לה.

זוג עם בעיות ביחסים (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
איום הקורונה היה תירוץ מושלם בשבילו לחזור הביתה בשעות מאוחרות. אילוסטרציה | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock

תחילה תירץ הבעל את חזרתו המאוחרת הביתה מדי יום בניסיון להרוויח יותר כסף, אך כמה שיחות טלפון לנייד שלו בזמן שהיה בבית וטען כי הן קשורות בעבודה ולכן נאלץ לצאת לגינה – דבר שלא עשה מעולם – העלו את חשדה.

חיטוט מהיר בטלפון שלו (לא יפה!) בעת שהיה במקלחת חשף התכתבות לא ברורה בינו ובין אישה נוספת. לא היתה בשיחות עובדה חד-משמעית מיהי אותה אישה, והאם הקשר ביניהם הוא עסקי, אישי או מיני - אבל היא כן הבינה שיש ביניהם משהו שהוא מעבר לידידות. באחת ההתכתבויות הם קבעו להיפגש מאוחר יותר, פגישה שעליה הבעל לא סיפר לר'.

השאלה הראשונה שלה היתה אם היא צריכה הוכחות כדי לפעול, והדבר הראשון שאפשר היה לחוש בקולה הוא אובדן עצות. בדרך כלל אני ממליצה על שיח בדרכי נועם, אך במקרה הזה המלצתי לה לקחת חוקר פרטי כדי שייתן לנו אינדיקציה מדויקת בנוגע לאיפה האדון נמצא ועם מי הוא מתרועע - משום שמעבר לעניין הבגידה, יש את הפחד מהקורונה. מה יקרה אם הוא יביא את המחלה הביתה ויסכן אותה ואת הילדים?

ר' חששה מהאופציה לקחת חוקר פרטי בגלל שהיא קצרה במזומנים (כאמור, היא מורה), אין לה שכר גבוה והיא לא עובדת כרגע. בכל זאת הצעתי לה לקחת מישהו כדי שירחרח יומיים שלושה, ונראה איפה הדברים עומדים. יכול להיות שהוא באמת עובד שעות נוספות ושהכל אצלה בראש. היא כל הזמן ציינה, להגנתו, שהוא אב מסור, דואג ואוהב שתמיד נמצא בבית בשבתות, ושזו פעם ראשונה בהחלט שהיא נוטה שלא להאמין לו.

הממצאים עמם חזר החוקר לאחר שלושה ימים הדהימו אותה. התשובות היו מאוד ברורות וחד משמעיות: מתברר שבעלה של ר' אכן מגיע למקום העבודה שלו ואכן שוהה שם זמן רב - כי בעצם יש לו מישהי מתוך העבודה. סיפור הכיסוי המושלם.

אותו סיפור אכן התבהר כאשר הבעל והקולגה נצפו נכנסים לרכב ונוסעים למושב באזור השרון, שם שכרו צימר פרטי לשעתיים, מה שלא השאיר שום מקום לספק. אחרי שראתה את התמונות היא היתה חסרת מנוחה. לא היה לה פשוט להתמודד עם זה - והיא התעמתה איתו מיד.

בעלה של ר' הודה מיד והתנצל, והבטיח שזו פעם אחת בלבד ושהוא לא יחזור על הטעות הזאת. העניין הוא שגם אם שני בני הזוג מעוניינים בשלום בית - איך אפשר לדעת מה הבעל הבוגד הביא או לא הביא איתו הביתה? כן, מתברר, שאחרי שהשבית את הלימודים, הוציא המונים לאבטלה וכפה על כולם בידוד בבתים - וירוס הקורונה הקטלני פולש גם לתחום דיני המשפחה עם בעיה חסרת תקדים בתחום המשפטי.

מילי אשר  (צילום: ארקדי רסקין)
עו"ד מילי אשר | צילום: ארקדי רסקין

גירושים בעקבות בגידה של אחד מבני הזוג הוא עניין שבשגרה, ועורכי הדין מנוסים בטיפול בתיקים אלה. אך מה בנוגע לבגידה בעת שווירוס קטלני משתולל ברחובות? כיצד מתמודדים עם הסיכון שבן הזוג הבוגד מביא למיטה המשותפת לא רק שקרים – אלא גם מחלות איומות ומדבקות? איך מתמודדים עם מצב כזה כאשר יש גם ילדים בתמונה?

אחרי שנחשף סיפור הכיסוי המצוין של הבעל, אלה השאלות המהותיות שעומדות כרגע בפני. האם מדובר במקרה חירום שמצדיק פנייה לבית המשפט בתקופה בה מערכת המשפט סגורה ומטפלת במקרים דחופים בלבד? האם הסיכוי שהבעל נדבק בווירוס בשל התרועעותו מעבר למעגלים הקרובים והנחוצים, מצדיק הרחקתו מהבית בצו בית משפט?

במקרים של בגידה יש חשש להידבקות במחלות מין, אך זה בינו לבינה. נגיף הקורונה הוא נחלת הכלל, ולאור הוראות משרד הבריאות, ישנה סכנה ממשית לציבור בהדבקה בכוונה תחילה. כרגע סוכם כי הגבר ייבדק, ובמקביל ישהה בבידוד מחוץ לבית. מעבר לכאב העמוק מהבגידה, המחשבה כי הבעל נשא של הנגיף לא מניח לר' - ועד שיתקבלו תוצאות האמת, כל מה שנותר לנו הוא לחכות.

הכותבת היא בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה בתל אביב