אברהם ושרה (השמות בדויים), זוג מהדרום, נישאו לפני כעשרים שנה. במהלך השנים הם הביאו לעולם שלושה ילדים, ולפני כשלוש שנים החליטו להפריד כוחות לאחר שנישואיהם עלו על שרטון, פירקו את החבילה וחתמו על הסכם גירושים בבית הדין הרבני.

לפני כשנתיים, כשנה לאחר שנפרדו רשמית, אברהם הגיש לבית הדין הרבני בקשה ליישוב הסכסוך עם גרושתו, אך היא סירבה והתיק נסגר בהיעדר הסכמה.

כמה חודשים לאחר מכן, אברהם החליט להגיש תביעה נגד גרושתו לבית המשפט לענייני משפחה במרכז הארץ, ותבע ממנה פיצוי של רבע מיליון שקלים בטענה שפרסמה נגדו פוסטים רבים בקבוצה סגורה בפייסבוק הפוגעים בשמו הטוב.

לטענתו של אברהם, גרושתו הפיצה נגדו פוסטים שהכפישו את שמו בעניינים אישיים שבינו לבינה והם היו חשופים למאות גולשות וחברות באותן קבוצות פייסבוק. לדבריו, גרושתו כינתה אותו בשלל כינויים מכפישים ומעליבים כמו "גנב, "בוגד", "שקרן", "אלים ומסוכן", "גבר מתעלל ולא אמין" ועוד.

לטענתו של אברהם, סכום התביעה בגין הפרסומים נגדו מסתכם בכמיליון שקלים, אבל מטעמי אגרה, הוא תובע מגרושתו פיצוי של 250 אלף שקל. שרה מנגד הגישה כתב הגנה בו ביקשה לדחות את תביעתו של אברהם על הסף.

לטענתה, אברהם לא טרח לשלוח לה שום מכתב התראה טרם הגשת התביעה למחיקת הפוסטים שפרסמה, ו"מיד כשהוא פנה אלי מחקתי את הפרסומים", אמרה שרה להגנתה.

בהמשך היא ציינה כי לא הייתה לה כל כוונה לפגוע באברהם, והפרסומים הם חלק מהטיפול שהיא עוברת אחרי הגירושים, טיפול שמתבצע בקבוצות סגורות רק של נשים המצויות בהליכי גירושים.

עוד היא ציינה כי בת הזוג הנוכחית של אברהם, שחברה בשתי הקבוצות ומכירה אותה, הייתה זו שסיפרה לו על הפרסומים, היא טענה לתום לב ואמרה כי "רק הביעה את דעתה על התנהגותו כלפיה".

השופטת קרן גיל שדנה בתביעה פסקה כי הפרסומים של שרה מהווים לשון הרע כלפי הגרוש שלה, ולמרות זאת, קבעה כי שרה כתבה את הדברים בתום לב, ללא כוונת זדון, ולא ציינה את שמו של בן זוגה לשעבר.

מנגד הוסיפה השופטת כי היה על אברהם לפנות אל גרושתו בטרם הגיש נגדה תביעה להסרת הפוסטים שפרסמה - אך הוא בחר לתבוע אותה. השופטת פסקה כי התביעה מתקבלת באופן חלקי, למרות עוגמת הנפש ואי הנעימות שחש אברהם, וקבעה שהוא יקבל מגרושתו פיצוי של 7,600 שקלים בלבד.