יפן: החטיף החתולי שמזכיר את הבית

שם: אירה מיארה, AKA אירה צ'אן.

קצת על עצמי: יוטיוברית ישראלית שחיה בעיר בנאגויה ביפן.

החטיף הנבחר: וופל בדמות דוראמון, ממולא בשוקולד חלב אוורירי של חברת BAN DAI.

למה בחרת דווקא בו?: הוא מאוד טעים ומזכיר לי את השוקולד האוורירי של עלית שהייתי אוכלת בישראל.

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: הוא נפוץ בעיקר בקרב הילדים, בגלל הערצה שלהם לדוראמון – דמות אנימה של חתול כחול בלי אזניים.

מחיר: 100 יין, שהם שווי ערך ל-3.40 שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
אירה צ'אן | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
החטיף היפני | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

צ'כיה: השילוב המושלם

שם: אליסה.

קצת על עצמי: עברתי לפראג לפני חודשיים לצורך לימודי צ'כית ופילוסופיה.

החטיף הנבחר: טרדלניק – רצועה ארוכה של בצק המגולגלת לצורת קונוס. היא מצופה בקינמון, סוכר ואגוזים, ולתוכה מוזגים גלידה.

למה בחרת דווקא בו?: הוא נעשה מול העיניים ברגע שמזמינים אותו ומוגש לקונה חם - ואין כמו לאכול בחוץ משהו חם במזג האוויר הקריר של פראג. 

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: הטרדלניק הוא מאכל צ'כי עממי, הוא נמכר בכל המקומות הכי תיירותיים ולכן הוא גם מאוד נפוץ. 

מחיר: 120 קרונות, שהן 30 שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
אליסיה | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
המעדן הצ'כי | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

סינגפור: כדורי הקוקוס הפופולריים

שם: קרני תומר.

קצת על עצמי: מדריכת סיורים קולינריים בסינגפור.

החטיף הנבחר: onde onde – ממתק מלזי בצורת כדור. הכדור עשוי מקמח אורז, הוא ממולא בסוכר דקלים ומצופה בקוקוס.

מה הוא מזכיר לך?: הוא מזכיר מעט את חטיף הקוקוס "באונטי".

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: הוא מאוד נפוץ בקרב המקומיים, ומכיוון שאני מדריכת סיורים קולינריים, אני תמיד נהנית להציג אותו לחובבי האוכל שמבקרים בסינגפור.

מחיר: $1, שווה ערך לשלושה שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
קרני | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
המעדן הסינגפורי | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

ניו ג'רזי: מיני דונאטס שהאמריקאים אוהבים

שם: ליאן.

קצת על עצמי: אני בת 21, במקור מבאר שבע, ובעשרת החודשים האחרונים אני מתגוררת בניו ג'רזי שבארה"ב.

החטיף הנבחר: Munchkins – מיני דונאטס שמגיעים בחבילה של 25 יחידות. הם קטנים ובדיוק איך שהאמריקאים אוהבים – מזון מהיר, מלא סוכר וקל לאכילה ברכב.

למה בחרת דווקא בו?: הכמות והגודל הקטן יחסית הופכים אותו לזמין. זה משהו שכיף להביא למפגשים חברתיים או לאכול כשבא לי טעימה קטנה.

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: ה Munchkinsמאוד נפוץ ואפשר לקנות אותו ב"דאנקין דונאטס", רשת בתי קפה פופולרית בארה"ב.

מחיר: 7 דולר, שהם 27 שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
ליאן | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

פורטוגל: טארט מפונפן

שם: אריק זרה.

קצת על עצמי: תושב העיר ליסבון, מדריך טיולים בעברית בעיר.

החטיף הנבחר: הפשטל דה נאטה – מאפה טארט ביצה שממולא בקרם רפרפת ומקושט באבקת סוכר וקינמון.

מה הוא מזכיר לך?: הוא מזכיר לי את הסופגניות החמות והמתוקות של חנוכה.

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: הפשטל דה נאטה הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות והיום-יום הפורטוגליים. פינוק יומי של קפה ופשטל הוא עניין מקובל אצל המקומיים, ואפשר למצוא אותו בכל בית קפה במדינה.

מחיר: 1 אירו, שווה ערך ל-4 שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
אריק | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
המאפה הפורטוגזי | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

אוסטרליה: הממתק ששובר את הקרח

שם: שיר.

קצת על עצמי: אני בת 27, במקור מעמק חפר. עברתי לאוסטרליה לפני שנה בעקבות חלום והתאהבתי. כיום אני גולשת גלים ומעצבת תכשיטים בהשראת הים.

החטיף הנבחר: Fruity Chews. חבילת סוכריות שמזכירה טופי, בטעמים: ענבים, לימון, תות, פטל ותפוז.

למה בחרת דווקא בו?: אני ממש אוהבת אותו, בעיקר את טעם התות, שתמיד מתווכחים מי יקבל אותו. בכל סוכרייה יש שאלה וזה משמש כמשחק היכרות בין החברים, עם שאלות כמו "מה החלום שלך?" ו"איפה היית רוצה להיות בעוד 5 שנים?".

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: הוא מיוצר באוסטרליה ולכן גם די פופולרי.

מחיר: $3 אוסטרלי, שווים ערך ל-8 שקלים וחצי.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
שיר | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

מיזורי: חטיף אנרגיה איכותי

שם: אלון.

קצת על עצמי: אני בן 24, במקור מכרמיאל. אני סטודנט שנה שנייה לתואר ראשון בארה"ב על בסיס מלגת ספורטאי (כדורסל).

החטיף הנבחר: Clif Bar, חטיף אנרגיה שעשוי רק מחומרים טבעיים ואורגנים.

למה בחרת דווקא בו?: הוא חטיף האנרגיה האהוב עליי, גם בזכות המרכיבים האיכותיים שלו וגם בזכות מבחר הטעמים.

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: ה-Clif Bar הוא בין המותגים המובילים בארה"ב בתחום, הוא מאוד נפוץ ואפשר למצוא אותו כמעט בכל סופר.

מחיר: בין $1.5 ל-$2, שהם 6 שקלים בערך.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
אלון | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

קנדה: מאפינס ברוח החג

שם: דן.

קצת על עצמי: אני בעלים של בוטיק קוסמטיקה בדאון טאון ונקובר שבקנדה, ובזמני הפנוי מתעסק בהיפ הופ ובריקוד.

החטיף הנבחר: המאפינס של רשת "Tim Hortons", בייחוד התפוז-גזר.

למה בחרת דווקא בהם?: יש להם מגוון טעמים שמתחדשים כל הזמן, ובתקופת החגים המאפינס מותאמים לרוח החג, כמו ה"Worms muffin" – מאפין מושחת עם נחשי גומי שמגיחים מתוך שכבת השוקולד העליונה ששווקו בהלואין האחרון.

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: "Tim Hortons" היא הרשת הגדולה ביותר בקנדה. יש לה מעל ל-3,500 סניפים ברחבי המדינה.

מחיר: $1.5, ששווה ערך ל-6 שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
דן | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער

סין: הבטטה שהפתיעה

שם: צליל.

קצת על עצמי: אני אחראית מדיה חברתית בשגרירות ישראל בסין וסטודנטית לתואר שני באוניברסיטת נאנג'ינג.

החטיף הנבחר: בטטה מיובשת.

מה הוא מזכיר לך?: במבה, שזה גם החטיף האהוב עלי בארץ.

עד כמה הוא נפוץ אצלכם?: אפשר למצוא אותו בכל חנות פירות וירקות, הסינים אוהבים אותו כי הם פחות אוהבים מתוקים וגם כי הוא יחסית בריא.

מחיר: 5 יואן, שווי ערך לשלושה שקלים.

ישראלים חושפים חטיפים מחו"ל (צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער)
צליל | צילום: צילום פרטי, מעריב לנוער