כשאנשים אוהבים באמת לבשל, הם גם אוהבים את המטבח שלהם בדיוק כמו שהם רוצים. לכולנו יש את מטבח החלומות שאנחנו חולמים שיהיה לנו, אבל גם במציאות, אנחנו אוספים מכשירים ומוצרים שמקלים על החיים שלנו, הופכים את העבודה במטבח לקלה יותר וגורמים לנו להרגיש בבית. וכשבאמת נוח לנו במטבח, לא רק שמלאכת הבישול הופכת לכיפית יותר, האוכל גם יוצא מוצלח יותר. 

תמיד כיף לשמוע מבשלנים אחרים על מה שהופך את המטבח שלהם למושלם. למעשה, הטיפים הכי טובים מגיעים מאלה שפשוט נמצאים הרבה במטבח. אז שאלנו את שלושת הפיינליסטים של מאסטר שף, יהודה עמר, עמיחי שרפשטיין ויהוידע ניזרי, מה הם הדברים שמקלים עליהם את החיים במטבח שלהם – וזה מה שהם סיפרו לנו. לגזור ולשמור.

"מכין עם המיקסר כמעט הכל"

ראיון עם יהודה עמר זוכה מאסטר שף   (צילום: מתוך "חי בלילה", שידורי קשת)
קונה רק בשר טרי. יהודה עמר | צילום: מתוך "חי בלילה", שידורי קשת

יהודה אומר שמקצר הזמן הכי טוב שלו הוא המיקסר. "יש לי גם תוספות של מכונת פסטה ומטחנת בשר שמתלבשות על המיקסר, ואני מכין איתו כמעט הכל, הוא עושה לי את הכל העבודה", אומר יהודה. "החל מבצקים ועוגות וקצפות כמובן אבל גם את כל הבשר והדגים אני טוחן איתו. מאז שיש לי את המכשיר, אני קונה בשר טרי וטוחן אותו בעצמי. ככה אני יודע בדיוק מה נטחן. בעיניי זה מכשיר שכל בית בישראל חייב".

בנוסף, יהודה גם לא נפרד מהמכתש והעלי שלו. "אני קונה את כל התבלינים שלמים, וטוחן אותם במקום. את הארומה והטעם שתבלינים שנטחנו טריים קשה להשוות לתבלינים שקונים טחונים". בשיטה הזו יהודה גם יוצר לעצמו תערובות תבלינים מיוחדות, שמשלבות את התבלינים שהוא אוהב.

"הכל פתוח"

משימת רבע הגמר יוצאת לדרך (צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12)
מה הדבר שהוא הכי אוהב במטבח? יהוידע | צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12

יהוידע מספר שבשנה האחרונה אין לו ממש מטבח קבוע, והוא מבשל במטבח המאולתר של הישוב בו הוא מתגורר. במטבח שהיה לו בבית הקודם, היה חשוב לו שכל הכלים והארונות יהיו גלויים ולא מוחבאים. "אני אוהב מטבח פתוח, כמו מטבחים מקצועיים", הוא אומר. "שרואים את הכל בלי לפתוח את דלתות המטבח, ובלי שהסירים מתחבאים בארון פינתי שצריך לשלוף והם כולם בבלאגן וסיר בתוך סיר. אני גם אוהב לתלות חלק מהסירים והמחבתות שאני משתמש בהם הרבה, שיהיו זמינים בקלות. גם מסננת ועוד דברים שנוח שיהיו זמינים מהר".

הוא גם מוסיף: "אחד הדברים שאני הכי אוהב במטבח זה מגנט על הקיר שעליו תולים את הסכינים. כל הכלים זמינים מול הפנים, פרוסים ולא אחד על השני, ובקלות אפשר לבחור אם רוצים סכין קטן, גדול, חלק או משונן, בלי להסתבך. דבר כיפי נוסף הוא תנור שמגיע לחום גבוה, של 300 מעלות ואפילו יותר, שאפשר להכין בו דברים שקשה להכין בתנור רגיל כמו לצלות ירקות במהירות במכת חום גבוהה או בצקי פיצה למשל. הדבר האחרון שחשוב לי מאוד הוא קרש חיתוך גדול. לא משנה אם הוא מעץ או מפלסטיק, רק שיהיה מאוד גדול ונוח לעבודה. ורק לא קרש חיתוך מזכוכית, כי הוא פוגע בלהב של הסכינים".

"הגובה של משטח העבודה"

השופטים טועמים את המנה של עמיחי (צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12)
עמיחי שרפשטיין. מה הסוד שלו לעבודה עם שוקולד? | צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12

לעמיחי חשוב שיהיה במטבח משטח עבודה בגובה מתאים, שעליו אפשר לעשות את כל עבודות ההכנה. "לעבוד על שולחן של מטבח או על שיש שלא מתאים בגובה זה זוועה. חייבים משטח עבודה בגובה נוח", הוא אומר. 

יש לכם איזה טיפ בבישול שמקצר את הזמן במטבח?

יהוידע: "יש לי טריק מטורף שמקצר המון את זמן ההכנה של קוסקוס, אבל אני חייב לשמור אותו לעצמי". הוא אומר וצוחק. למרות הנסיונות להוציא אותו ממנו, הסוד נשאר שלו.

יהודה: "הטריק שלי מקצר את זמן ההתפחה של בצק, העברתי אותו גם לחברים בתוכנית במהלך העונה. אחרי שלשים את הבצק, אני מכסה אותו בניילון נצמד, מניח במרכז ראש שום שלם ולוחץ עליו מעט. משהו שהשום משחרר מזרז את התפיחה של הבצק וזו התפיחה הכי מהירה שיש".

עמיחי: "הטיפ שלי הוא להמיס שוקולד במיקרוגל. זו השיטה הכי נוחה והכי מהירה מכל ההמסות בסיר או בסיר כפול, ומיקרוגל עושה את זה באופן מושלם".

בצק תופח (צילום: חן ואלון קורן)
שן שום בתוך הבצק | צילום: חן ואלון קורן

העתיד כבר כאן

המאסטר שפים רואים את העתיד במטבח לגמרי אחרת. "בעתיד יהיו מלא רובוטים עם חיישני טעם וריח שמתחברים למוח שלנו בכל מקום, עם ידיים רובוטיות", אומר עמיחי. "ככה אפשר יהיה לבשל מכל מקום בעולם בלי באמת להיות בו".  יהוידע דווקא חולם על מכונה שתבשל במקומו. "תהיה מכונה שמכינה מנות לפי הזמנה. שמים מרכיבים, לוחצים על מתכון והמכונה מבצעת. יהיו בו מתכונים שונים ויהיו מכונות שונות לפי סגנונות בישול: איטלקי, סיני, מזרח תיכוני... לכל מכונה גם יהיה מקרר עם חומרי הגלם שלה".

 כשהשלישיה נשאלת מה הדבר האחד שהם חייבים במטבח ולא יכולים להסתדר בלעדיו, התשובה של שלושתם זהה לגמרי: סכין שף טובה וחדה. "זו תשובה של טבחים אמיתיים" אומר יהודה, המנצח הגדול של העונה. מסתבר שבסופו של דבר, הסכין היא באמת חברתו הטובה ביותר של השף.

כיריים אינדוקציה של סימנס הם אולי הדבר שהכי יקל על חייכם במטבח. כירות האינדוקציה לא רק מתחממות במהירות, הן גם מספקות גמישות לכל שימוש שתבחרו. כיריים איכותיות יזהו את גודל הסיר שלכם וידליקו בעצמן איזורי חימום נוספים, כדי לספק חום אחיד לכל הסיר. תוכלו גם לחלק את משטח העבודה ל-3 איזורים עם חום שונה, אחד לצלייה בטמפרטורה גבוהה, למשל, כשהשני נשאר על חום נמוך שישמור על חום האוכל עד הארוחה. והכי כיף? לנקות אותם לוקח שניות בודדות, בלי שום חלקים בולטים שצריך לפרק ולנקות בנפרד. לחצו כאן למידע נוסף >>