הדייר: אדי שטיינברג, בן 35, מעצב ואדריכל פנים. הוא זה שעיצב את הדירה.

הדירה: דירת לופט, שהיא גם הסטודיו הפרטי שלי. היא ממוקמת על הצלע המערבית של הכרמל אל מול נוף עוצר נשימה של מפרץ חיפה, הגנים הבהאיים, המושבה הגרמנית והעיר התחתית. בדירה זו מימשתי לראשונה לפני כשלוש שנים את חלומי וחזוני הראשוני כמעצב.

דירת הלופט שוכנת בלב ליבו של חורש טבעי ובמרחק הליכה ממוקדי הבילוי של מרכז הכרמל. הבניין הוא מבנה בן שלוש קומות אשר נבנה בשנות ה-30 של המאה הקודמת על ידי קולונל אנגלי שגם גר בו. המבנה תוכנן בסגנון אקלקטי וקיימות בו השפעות הן של האדריכלות המודרנית והן של האדריכלות העותמנית. הקומה העליונה של המבנה, אליה מגיעים באמצעות כניסה נפרדת ובה גם ממוקמת דירת הלופט, עברה שימור מוקפד, מרמת החלונות והרפפות ועד מעקות הברזל המעוטרים.

גודלה של הדירה הוא כ-70 מ"ר, כולל המרפסות. היא נחשבת לדירת שני חדרים וחצי מבחינת גודלה וחלוקתה המקורית, אך הפכה לדירת לופט (חלל אחד פתוח), היא שונתה, עוצבה וחודשה מן היסוד. פרויקט העיצוב של הדירה נקרא eclectic loft and studio.

החזון: החלום שלי היה ליצור חלל מגורים אקלקטי יחיד במינו ובאופיו. רציתי שתכנון החלל יענה על צרכיי האישיים, אך בד ובד יצור בי סקרנות, עניין, גירוי והשראה בכל יום מחדש עבור עבודתי. המטרה הייתה ליצור הרמוניה בחלל, על אף כל הניגודים בין הסגנונות השונים. האתגרים בעיצוב הדירה היו הצורה המאוד לא שגרתית שהכתיב החלל והחלוקה המשונה.

עלות השיפוץ: כ-400,000 שקל.

משך השיפוץ: הדירה נקנתה מהר מאד, אך תהליכי התכנון והביצוע היו ארוכים. קיימות כ-30 סקיצות רעיוניות לחלל ובסך הכל תהליך הפיתוח הקונספטואלי, חקירת החומרים והכנת התכניות נמשכו כחצי שנה. תהליך הביצוע על כל מרכיביו השונים כמו אלמנטים לשימור, עבודות ברזל, נגרות מודרנית, שיחזור ריהוט ואביזרים שונים, נמשך כחצי שנה נוספת. בסך הכל מדובר בתהליך של שנה שלמה מתחילתו ועד סופו.

 

מבט מהסלון אל עבר חדר שינה ורחצה אחרי שיפוץ - אדי
כמעט כל הרהיטים בבית עברו תהליך שימור וחידוש. הסלון | צילום: אדי שטיינברג

חדר רחצה עם קיר אלכסוני

תהליך הביצוע היה מורכב מאוד וכלל הריסה מלאה של החלל הפנימי (למעט עמוד קונסטרוקטיבי אחד), שימור חלונות ורפפות עץ, שימור מעקות ושערי ברזל מעוטרים, שיחזור הריהוט, עבודת נגרות, עבודות גבס, התקנת קרניזים ותאורת לד, בניית נישות ועוד.

החלל מעוצב ומתוכנן כלופט פתוח, אך יש הגדרה ברורה לחדר שינה אשר מופרד על ידי וילון ולחדר הרחצה שמופרד באמצעות דלת כפולה שיכולה לפתוח את החדר אל החלל כולו. החלל הציבורי שכולל את  חדר העבודה, המטבח, הסלון והמרפסת הם חלק ממרחב אחד גדול.

דלת כניסה אחרי שיפוץ- אדי שטיינברג2
מצד אחד חדר השינה שמוסתר בווילון, מצד שני חדר הרחצה שמופרד באמצעות שתי דלתות גדולות. הכניסה | צילום: nburla

הכניסה: רציתי לתת הרגשה למי שנכנס לבית, שיש כאן מעין סיפור שמתפתח ככל שמתקדמים לתוך הדירה. מיד כשנכנסים מישירים מבט לעבר פינת ישיבה נעימה שמפתה להמשיך פנימה, מימין ממוקם חדר השינה אשר מוסתר על ידי וילון אטום ומשמאל ממוקם חדר הרחצה.

חדר הרחצה: מופרד מחלל הכניסה באמצעות שתי דלתות גדולות שיוצרות אשליה כאילו הן מסתירות חלל גדול נוסף. הדלתות היו בדירה המקורית במיקום אחר ועברו רסטורציה. הקירות שממשיכים אותן מסתירים את החלקים הפרטיים של חדר הרחצה, כך שניתן להתקלח במקלחון גם עם דלתות פתוחות. החדר עוצב בצורה אלכסונית והוא הולך ומתרחב לכיוון המקלחון. בחרתי בחיפויי קיר לבנים מאוד ייחודיים כמו גם אריחי הרצפה האפורים והמפוספסים שיוצרים תחושה של המשכיות. ארון האמבטיה יוצר במיוחד בהתאם לצורה המיוחדת של החדר.

לובי כניסה אחרי שיפוץ - אדי שטיינברג2
מול הכניסה יש פינת ישיבה נעימה שמובילה לחלל הציבורי | צילום: אדי שטיינברג

חדר השינה: וילון שיורד מהתקרה באמצעות מסילות בצורת חצי סהר, מפריד בין חלל הכניסה לחדר השינה. בחדר זה גם נמצא הקיר היחידי בבית, שבמרכזו יש חלון עגול המאפשר הצצה לסלון ולמטבח, ובעצם יוצר בכך זרימה בין החללים ומכניס אור מהחלל הציבורי. אורכה של המיטה והשידות הא-סימטריות שלצידה הן כאורך הקיר ומעליה תלויה ספרייה. הארון ממוקם משמאל למיטה. גם הארון היה בדירה עוד קודם רק היה במיקום אחר. צמד נגרים מקצועיים פירקו והרכיבו אותו במקום החדש ושיחזרו אותו. עמוד שלא יכולנו להרוס ממוקם בסופו של חצי הסהר. הוא מסייע להגדיר את החלל והפך לאלמנט דקורטיבי.

מרפסת עם נוף לים

הסלון: הכי אקלקטי שיש. הוא משלב מינימליזם לצד ריהוט וינטאג' מקום המדינה. כל הרהיטים עברו שימור, והכורסאות, השולחן והאהילים קיבלו אמירה מודרניסטית עם ריפודים חדשים. הקמין הוא בסגנון התקופה הוויקטוריאנית והווילונות מכניסים נופך קלאסי.

המנורות בסלון אחרי שיפוץ - אדי שטיינברג2
הסגנון האקלקטי בא לידי ביטוי גם בגופי התאורה. הסלון | צילום: nburla

המטבח: הייטקיסטי לחלוטין, מלבד המקרר השחור שיוצר לפני עשרות שנים על ידי חברת אמקור. הוא פורק לחלוטין, המערכות שלו חודשו והוא נצבע מחדש במצבעת רכב. הוא נותן את הפאנץ' למטבח. כל השאר מודרניסטי לגמרי. בין המטבח לסלון ממוקם חלל העבודה שלי.

המרפסת: נקייה מאוד ופתוחה לגמרי. הריהוט שם קלאסי ותואם לקמין בסלון, כמו גם מעקות הברזל.

שירותים בחדר הרחצה אחרי שיפוץ -אדי שטיינברג2
אחד הקירות ניצב באלכסון, ולכן חדר הרחצה הולך ומתרחב לכיוון המקלחון | צילום: אדי שטיינברג

דבר המעצב: זו הייתה חוויה נהדרת, אמנם מאוד ראשונית אך דווקא בגלל זה היא הייתה כיפית ומשחררת, דרור מלא ליצירה, לרעיונות ולמחשבה. ללא ספק היו גם הקשיים הרגילים של המקצוע, אך הכל התגמד אל מול הסיפוק שבתוצאה הסופית.

טיפ: על פי התפיסה האישית שלי בית בונים "פעם אחת". לא הייתי מתכנן ומבצע רק חלק מהתהליך, כי אנרגטית יש בזה משהו חסר. הייתי מוצא פיתרונות יצירתיים וחסכוניים גם במידה והתקציב מהווה בעיה, אך מבצע עבודת עיצוב כוללת.
כמו כן, לא הייתי בוחר בעיצוב גנרי, שעלול לנבוע מתוך מחשבה על יום המכירה של הנכס. עיצוב כזה פוגע בעיניי בחווית העיצוב והתכנון הטוטאלית. אין מה לחשוש, הדייר הבא או שיאהב את הדירה מאוד ויעריך את מה שעשיתם בחלל או שממילא ירצה לשנות ולהתאים את הדברים לטעמו וצרכיו האישיים. אז למה לעצור את עצמינו מראש? יש ללכת עם חלומות העיצוב עד הסוף.

חדר רחצה אחרי שיפוץ- אדי שטיינברג2
ארון האחסון עוצב בהתאם לצורה המיוחדת של חדר הרחצה | צילום: אדי שטיינברג

פריט אהוב: קשה לי להצביע על משהו אחד, אני אוהב את דירת הלופט כולה.

פרגון לאנשי מקצוע: אני רוצה להודות לאדריכלית דליה מסר זמורה על שהייתה לי לאוזן קשבת ויד מכוונת לאורך כל התהליך, למחלקת הקוריאן של רגבה, לנגרים ולספקים השונים.

המעצב: אדי שטיינברג | estaynberg עיצוב פנים; טלפון: 077-4414047.

>> לדירה נוספת שעיצב אדי שטיינברג

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו?כתבו לנו

במדור הקודם: שתי גינות ומרפסת

לכל הבתים במדור