הדיירים: זוג בשנות ה-40 עם ילדה בת שנתיים. הוא רופא והיא תסריטאית.

הבית: בית פרטי בשכונת צהלה בתל אביב. הוא מתפרס על פני 4 קומות, שטחו הבנוי הוא כ-250 מ"ר, והשטח הכולל של 3 החצרות הוא כ-200 מ"ר. בקומת הכניסה ממוקמים הסלון, המטבח ופינת האוכל; בקומה מעל יש שני חדרי שינה גדולים וחדר משפחה; בקומת הגג יש חלל כביסה גדול ובקומה התחתונה יש יחידה עם סלון, מטבח, פינת אוכל ויציאה לבריכה. הבית בן 30 שנה ולפני השיפוץ הוא היה מוזנח, משום לא שימש למגורים תקופה ארוכה.

החזון: בעל הבית נוהג לארח חברים שאוהבים לצפות במשחקי ספורט יחד. לעומת זאת, בעלת הבית רצתה שקט ופרטיות. לכן, כשחיפשנו יחד בית היה חשוב למצוא מקום שיאפשר לדיירים לנהל את ענייניהם מבלי להפריע אחד לשני ללא מגבלה של שעות.
בתכנון ובבנייה חילקנו את המבנה כך שבקומת חדרי השינה יהיה לאמא חדר עבודה שבו תוכל לעבוד בנוח, והקומה התחתונה זאת הממלכה של הבעל: יש בה חדר שלם ומאובזר לאירוח מושלם ויציאה לבריכה. מבחינת העיצוב הלכנו על סגנון קלאסי. כל חומרי הגלם, הריהוט והאבזור הם מחומרים איכותיים שנותנים את הטון ללא קשקושים מיותרים.

משך השיפוץ: כ-10 חודשים.

עלות השיפוץ: כמיליון שקל. לא נשאר כלום מהבית הקודם מלבד הקירות החיצוניים, והעלות כוללת בעצם את כל עבודות השיפוץ בבית, את עבודת נגרות, החלפת תשתיות חשמל, מים וביוב, ריהוט חדש, תאורה, אביזרים, הקמת בריכה ופיתוח החצר.

מטבח אחרי שיפוץ - שרון קליין2
כדי ליצור הפרדה ויזואלית בין החללים נבחרו וילונות מסוגים שונים למטבח, לפינת האוכל ולסלון | צילום: שי בן אפרים

בידוד אקוסטי מרעשי החוץ

שברנו את כל המחיצות הפנימיות בכל הקומות של הבית וחילקנו מחדש את החדרים. פתחנו הרבה חלונות חדשים והגדלנו את כל הפתחים הקיימים למקסימום האפשרי.
תשתית התאורה השתנתה והפכה ברובה לתאורת קיר.
אני אוהבת לעבוד עם חומרים טבעיים והייתה דילמה אם לרצף את כל הבית באבן טבעית או בעץ. מאחר שהיה להם חשוב שלא יראו לכלוך על הרצפה המלצתי להם על פרקט מעץ אלון, שגם הופך את הבית לחם יותר ומרכך את כל המראה המודרני והנקי.
בבית יש המון מדרגות שעשויות טרצו, וכדי לתת להן מראה יותר נעים ופחות מאיים הן חופו במדרכי עץ. המעקה היה עשוי ברזל בסיסי והחלפנו אותו במעקה מכבלים דקים של פלדה למראה מאוד מינימליסטי.

המעטפת החיצונית של הבית חופתה בטיח מיוחד שמעניק לבית בידוד אקוסטי מרעשי החוץ. את כל החצרות חיפינו בדק ובנינו גדרות עץ כדי שהבית ישתלב בבתים שסביבו.

הקומה התחתונה: אנחנו מכנים אותה "הקליניקה" שמשמשת את הבעל לאירוח חבריו לצפייה במשחקי ספורט. לפני השיפוץ היה שם חדרון ששימש כמטבח ומחסן, לא היו שירותים, והיו רק חלונות קטנים ודלת צרה לגינה. הכל נהרס וכל הקומה נפתחה לחצר שבה בנינו בריכה ודק. כעת החדר משמש כחדר קולנוע ביתי ויש בו מטבחון, מקרר יינות ובר. גם שם חיפינו את הרצפה בפרקט מעץ אלון, ובשילוב עם צבעי הרהיטים בשחור ולבן החלל קיבל מראה אלגנטי עם נופך גברי משהו.

פינת האוכל ביחידת דיור אחרי שיפוץ - שרון קליין2
השילוב בין רצפת העץ לריהוט השחור משווים לחלל מראה אלנגנטי ונופך גברי | צילום: שי בן אפרים

כיור מיוחד בשירותי האורחים

המטבח: לפני השיפוץ המטבח היה סגור כחדר קטן ולידו היה חדר שירות. כל הקירות בקומה נהרסו וחילקנו את החלל מחדש. המטבח והסלון פתוחים אחד לשני ובנינו שירותי אורחים חדשים אליהם מגיעים מהמבואה שבה יש גם ארון מעילים.
גם מהסלון וגם מהמטבח יצרנו יציאה לשתי גינות קטנות וניתן להשקיף מכל הקומה לבריכה. החלונות הורחבו ולקחתי בחשבון שהרבה ירוק מבחוץ ייכנס פנימה, לכן הרשיתי לעצמי לבחור במטבח לבן, מינימליסטי וקליל. חשוב לציין, שיחד עם זאת יש בו שטחי אחסון רבים. משטח העבודה עשוי קוריאן, מלבד פינת הקפה, שם הלכתי על עץ שמתכתב נהדר עם הרצפה. הפרט המעניין ביותר במטבח הוא השימוש בידיות כמגרעות מובנות בתוך הדלתות שנותנות לו מראה מיוחד מאוד ונקי.

בריכה אחרי שיפוץ - שרון קליין2
הגדרות נבנו מעץ כדי שהבית ישתלב בין הבתים בסביבה | צילום: שי בן אפרים

פינת האוכל: הכיסאות השחורים והרגליים השחורות של השולחן נועדו ליצור הפרדה ויזואלית בין המטבח, הסלון ופינת האוכל. את ההפרדה הזאת עשינו גם באמצעות הווילונות: הם בגוון לבן בכל החללים, אך במטבח הלכנו על וילונות ונציאניים, בפינת האוכל על רומאיים ובסלון על וילונות בד. מעל השולחן תלינו מנורה יוקרתית של פוסטריני שמחממת את החלל.

הסלון: בחרנו בצבעים שקטים ורגועים, וכדי להכניס חיים וצבע פרסנו על הרצפה שטיח פרסי מאוד עשיר וצבעוני שמעניק לחלל תחושה ביתית וחמימה.

שירותי האורחים: רצינו ליצור שירותים מעניינים ולכן בחרנו בכיור מעניין שנמשך בצורה מיוחדת עד לרצפה. לידו יצרתי ארון מיוחד לאחסון מגבות ידיים.

שירותי אורחים אחרי שיפוץ2 - שרון קליין2
הכיור משמש כאלמנט עיצובי לכל דבר. שירותי האורחים | צילום: שי בן אפרים

רהיטים קלאסיים בחדר הרחצה

סוויטת ההורים: לפני השיפוץ קומת חדרי השינה חולקה לארבעה חדרים וחדר רחצה קטן. גם כאן הכל נהרס והחלל חולק מחדש לשני חדרים מאוד גדולים, חדר משפחה ושני חדרי רחצה. בסוויטת ההורים יש חלונות גדולים ולבקשת הדיירת חלל העבודה שלה תוכנן כחלק מחלל זה. בחרנו במיטה כהה ויוקרתית, כשבעצם השידות הן חלק אינטגרלי מגב המיטה.
חדר הרחצה שלהם רחב ומפנק. על הרצפה של המקלחון הנחנו משטח של ספדה שמדמה משטח רצפה יפני. הוא עשוי מחרסינה לבנה ומסתיר את פתחי הניקוז.

חדר הילדה: רחב ומאוד מינימליסטי כדי לאפשר לה מרחב משחק גדול. גם כאן יש רצפת עץ והרהיטים נבחרו בצבע לבן. בחדר הרחצה שלה הלכנו על רהיטים קלאסיים שמרגישים ביתיים ויתאימו לה בכל גיל.

קומת הגג: בקומה זו יש חדר כביסה שכולל כמובן מכונת כביסה ומייבש, כיור, ארון לכביסה מלוכלכת ובו חלוקה לארבע קטגוריות של צבעים ופינת גיהוץ. מהחדר יש גם יציאה לגג.

חדר שינה אחרי שיפוץ2 - שרון קליין2
נקי ומינימלסטי, אך מאוד חמים ונעים. חדר השינה של ההורים | צילום: שי בן אפרים

דבר המעצבת: ליוויתי את הדיירים כבר בשלב החיפוש אחר נכס שיתאים לצרכים שלהם, וברגע שמצאנו את הבית הזה הבנתי שזה בול מה שהם צריכים. האתגר היה ליצור למשפחה המיוחדת הזו בית שהוא תפור עליה, והתחושה היא שהצלחנו ליצור משהו שהוא גם נכון פרקטית לכולם, וגם מתאים לכולם מבחינת הסגנון.

מאוד נהניתי לעבוד איתם ואנחנו בקשר עד היום. בעל הבית הוא איש עם עין עיצובית ומאוד נהניתי לעבוד איתו. אני מרגישה שעבדנו כצוות לכל דבר ועשינו את הבית יחד. עד היום, כל דבר שהוא חושב לקנות הוא מתייעץ איתי.

טיפ: אל תלכו אחר אופנות וטרנדים. תבחרו קו עיצובי שתמיד יהיה נעים ונכון לחיות בו וצרו לכם מקום שתרגישו בו בבית.

פריט אהוב: הכיור בשירותי אורחים. הוא נראה כמו פסל ועושה את כל החדר.

פרגון לאיש מקצוע: הנגר איציק סהר. הוא איש מאוד נעים, כיף לעבוד איתו והוא מאוד מקצועי. הוא עשה כאן עבודה מדהימה; טלפון: 050-8388993.

המעצבת: שרון קליין | עיצוב ואדריכלות פנים; טלפון: 052-3363560.
לבית נוסף בעיצובה של שרון קליין

אהבתם? תעשו לייק

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: טאץ' קטן, זה כל העניין

לכל הבתים במדור