הדיירים: זוג בשנות ה-30 פלוס שתי בנות.

הדירה: דירת 5 חדרים עם גג בהרצליה, בשטח של כ-100 מ"ר. קומה שלישית בבניין בן כ-30 שנה. במהלך שיפוץ הדירה, וללא קשר אליה כמובן, גם הבניין עבר שיפוץ חיצוני, כולל הוספת מעלית, סגירת לובי ושינוי מבנה חדר מדרגות. הדירה לא גדולה ביחס למספר החדרים, והייתה במצב מוזנח למדי; לא נגעו בה מעולם.

החזון: מילת המפתח הייתה פונקציונאליות; קודם שיהיה פרקטי ונוח, ורק אחר כך העיצוב. גם הדיירים וגם אני רצינו עיצוב מינימליסטי, לא מצועצע ונקי מאוד. אגב, מבחינתי היינו יכולים ללכת על קו מינימליסטי אפילו יותר, למרות שאני מאוד אוהבת את התוצאה. הדיירים ביקשו חלל גדול ומרווח בשטח הציבורי (סלון-מטבח-פינת אוכל).
משך השיפוץ: שלושה חודשים וחצי.
עלות השיפוץ: 400,000 שקל כולל מכשירי חשמל.

תנור בורדו במטבח, שולחן עגול בסלון

הדיירים ביקשו להקיף את כל הבית בפרקט בגוון חום, מה שחייב למעשה צביעה של הקירות בלבן, והעדפה של רהיטים בהירים כדי לא ליצור עומס. נקודת המפגש של הפאנל של הפרקט עם הקיר, מחייבת אותנו להניח לגווני השמנת למיניהם על הקירות; פרקט הוא חומר שלא עובד טוב עם שמנת. אגב, אין שום בעיה עם פרקט גם באזור המטבח. אין רטיבות, והניקוי קל ונוח. בחרנו בפרקט למינציה סינתטי עם דרגת שחיקה גבוהה: AC-4.

הדלתות בכל הבית הוחלפו ללבנות צבועות בתנור. שינוי רוחבי נוסף בוצע בחלונות; בכולם שמנו מסגרת אלומיניום בגוון טבעי עמיד של "כליל". בכוונה לא רצינו לצבוע אותם בלבן, משום שאז הגוון הלבן של הקיר והגוון הלבן של האלומיניום היו נראים לא שייכים זה לזה. חוץ מזה, אלומיניום נתון לשינויי תאורה; באור יום הוא ממש בוהק, וזה נראה נהדר.

המטבח: המטבח לבן ונקי, כמו גם הקירות. האביזרים המשלימים - שעון צבעוני בפינת האוכל, מסחטת מיץ אדומה וקערת פירות הם שנותנים את כתמי הצבע. וישנו גם תנור בורדו גדול ודומיננטי. על מנת לפתוח את החלל הציבורי, החלפנו את מיקום המטבח עם פינת האוכל, משום שבין הסלון למטבח היה קיר שאותו יכולנו לשבור.
הדרישות של הדיירים היו מטבח גדול ומשטחי עבודה גדולים, ומקום רב לאחסון. המטבח הישן היה עשוי עץ, וסגור לכיוון הסלון. במיקום החדש המטבח כבר יותר גדול יותר, ויכולנו להשתמש בקיר נוסף של פינת האוכל לארונות אחסון.
הקיר שסוגר את המטבח לכיוון הסלון הוא נמוך, 20 ס"מ מעל גובה השיש. זה אלמנט שמרווח את החלל, כי בגובה העיניים הכל נראה פתוח.

מבט מהמטבח לסלון אחרי שיפוץ 1- אלונה לויט
מבט מהמטבח | צילום: אלונה לויט



הדבר היחיד שנשאר באזור הזה הוא העמוד התומך. ניתן היה להוריד אותו, אבל העלות מאוד גבוהה ולא משתלמת בדרך כלל. השתמשנו בקיר אחד לארונות מזווה גבוהים עם דלתות מבחוץ ומגירות פנימיות, כך שהחזית נקייה ואלגנטית.
תאורה: מנורת פרספקס – נורות חסכוניות PL, בצבע דיי לייט. זה אור נעים, ולא מחמם כמו הלוגן.

הסלון: הספה בסלון הייתה קיימת. הייתי מעדיפה ספה בהירה יותר בגווני אפור-בהיר, ירקרק או תכלת, אבל היו מגבלות תקציב. הרהיט של הטלוויזיה עוצב במטרה שיכיל את מכשיר ה-DVD ואת כל הקלטות, וגם שיהיה לו גב שמסתיר את אחורי המסך והכבלים. הוא נצבע בלבן בצביעה אפוקסית בתנור. חזית הרהיט אחידה, ובמבנה הפנימי שלו יש שתי מגירות ודלת. השולחן בסלון נבחר בהתאם לעיצוב של הרהיט הזה, ועבר גם הוא צביעה בתנור.

פינת האוכל: הריהוט נשאר אותו הדבר. השעון על הקיר צבעוני ומיוחד, נרכש בקנדה. אלה למעשה קוביות בצבעים שונים התלויים מסביב לקיר, כאשר במרכז ישנה קובייה שמחזיקה את המנגנון של השעון. בסלון ובפינת האוכל יש מנורות זהות - שני פסים לבנים מקבילים.

המסדרון: תלינו מגירות גבס לבן עם תאורת אווירה נסתרת בתוכן. לאזור כזה מספיקה תאורה חלשה, שגם לא תסנוור את מי שנמצא בחדרים.

המדרגות לעלייה לגג: לא שינינו אותם, רק צבענו ושייפנו. מדובר על מדרגות עץ שיושבות על קונסטרוקציית ברזל. נגר פירק את המדרגות לפי הסדר, שייף אותן ואחר כך הן עברו צביעה אפוקסית בתנור, בגוון אפור-ירקרק.

החדרים: טפט מתוק, מראה מרחפת

חדר ילדות2 אחרי שיפוץ - אלונה לויט
שני טפטים מאותה סדרה. חדר הילדות | צילום: אלונה לויט
חדר ילדות: בחדר הזה יש קיר משותף עם חדר האמבטיה, ולכן יש בו בליטה (היכן שבחדר האמבטיה יש נישה שקועה לכיור). על הקירות יש שני טפטים מאותה סדרה, שנרכשו ב"מטפטפים" בהוד השרון. האזור הבולט קיבל טפט רגוע, ועל האזור השקוע יש טפט עדין יותר עם הדפס פסים. בגומחה שיצר חדר האמבטיה שמנו מדפים. כמו כן, יש ארון בגדים לבן ונקי, בגלל הפרקט.

חדר שינה: המיטה והשידות הגבוהות היו קיימות. להן הוספנו ארון לבן, פרקט ואלומיניום בחלון. בחדר האמבטיה שלהם, לעומת זאת, ציפתה לנו עבודה רבה: החדר היה חום, עם מקלחת, אסלה וכיור פשוטים. מאחר שלא יכולנו לגעת במבנה, השינוי היה קומסטי בלבד; האריחים הוחלפו, שמנו מיכל הדחה נסתר ומקלחון חדש ועדכני. תלינו מראה גדולה עם מסגרת נסתרת שמעניקה תחושה של מראה מרחף.
בנינו רהיט שעליו יש כיור מונח, מדף ארוך מקיר לקיר, עם קרמיקה גבוהה במעט מעל הכיור רק בשביל להגן על הקיר מפני מים. שאר השטח של הקיר צבוע בצבע שמן בגוון מוקה מט בהיר, שמשלים את מראה הריצוף החום-אפרפר. מדף תחתון נוסף משמש לסלסילות לבנות מקש.

חדר אמבטיה: האמבטיה הקודמת הייתה כחולה. המבנה הצר והארוך לא איפשר שינוי של מיקום הכלים הסניטריים. גם פה בנינו רהיט אפור עם מגירות ומדף, כיור מונח ומראה מרחפת. האריחים ברצפה הם בגוון אפור, והקירות לבנים. האריחים מלבניים ולא שגרתיים. חוץ מזה יש אסלה תלויה, מיכל הדחה סמוי, ואמבטיה חדשה עם מקלחון זכוכית.

ומה קורה בגג?

גג אחרי שיפוץ 1 - אלונה לויט
מה עוד אפשר לבקש מגג? | צילום: אלונה לויט

גולת הכותרת של הדירה הזו היא הגג. כמובן שלא יכולנו לעשות שינוי במבנה, אבל שידרגנו אותו מאוד; סידרנו פינת זולה עם שמשיה; העץ צבוע, והכריות מבד. פינת ישיבה נוספת כוללת שולחן מפלסטיק וזכוכית, וכיסאות קש; ויש גם אזור מנגל שצמוד לאזור משטח העבודה והכיור.
ביצענו איטום, והריצוף הוחלף. שמנו גם תאורה לכל פינה בגג, וצמחיה מסביב. אלה עציצי אבן שנטמעים בסביבה ולא בולטים מדי. יש בהם צמחי נוי ותבלין, וגם עצים קטנים. התייעצתי עם גנן לגבי המיקום שלהם, כדי להתאים את המיקום לתנאי הגידול של הצמחים.

אזור אהוב: אני מאוד אוהבת את החלל הציבורי: מטבח-פינת אוכל-סלון. באיזו נקודה שלא עומדים - רואים משהו אסתטי, אם זה חלון גדול מאוד ומואר, גרם מדרגות מעוצב או סחלב מקסים שעומד על הקיר הנמוך במטבח. החלל הזה לא משאיר מקום לספק שמדובר בדירה מעוצבת ובהחלט לא סטנדרטית.

טיפ: כאשר הרצפה דומיננטית ובגוון כהה, לא נכון להעמיד עליה רהיטי עץ שיהיו דומיננטיים גם הם. מי שרוצה פרקט חום בכל הבית, שיאוורר את החלל עם רהיטים בהירים, והעיקר שלא יהיו מעץ. עץ על פרקט זה עמוס מדי. לעומת זאת, אם הריצוף בהיר, רהיטי עץ או סתם פריטים בגוונים כהים יותר יבליטו את הרצפה ויחמיאו לחלל.

אלונה לויט, תכנון ועיצוב פנים

>> לכתבה הקודמת: עיצוב בהזמנה אישית
לכל הבתים במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד:
שלחו את המילה "מבזק" למספר 5000 ותתחילו להתעדכן