הדיירים: זוג בסוף שנות ה-20; הוא מתכנת מחשבים, היא עוסקת בביו-טכנולוגיה.

הדירה: 4 חדרים, 110 מ"ר, בקומה 13 מתוך 15, בבניין מגורים בשכונת שמשוני במודיעין. במקור זו הייתה דירת 5 חדרים, אך היא שופצה בעבר וחדר אחד בוטל, במטרה להרחיב את חדר השינה המרכזי. הדירה נרכשה בתחילה למטרת השקעה, ולא עוצבה בדיוק כפי שבני הזוג רצו. בסוף הם החליטו לגור בה בעצמם, ולאחר שנה החליטו לשדרג את הבית.

החזון:
הדיירים ביקשו לעצב דירה נעימה, מוארת, צבעונית ובעלת אישיות, כל זאת מבלי לשבור קירות. העיקרון המנחה היה לטפל בכמה שיותר אזורים בבית – במינימום הוצאות. ההעדפה הייתה לטפל בחדרים המרכזיים – במטבח, בסלון, בחדר השינה ובפינת האוכל.
משך השיפוץ: כחודש, במהלכו נקנו כל הפריטים והותאמו לדירה.
עלות השיפוץ: 28 אלף שקל.

סיפורי בדים בנחלת בנימין

המטבח: מדובר בחלק החשוב ביותר בבית, מפני שהאישה חובבת בישול. החלום שלה היה מטבח בסגנון כפרי, אך כשהבית נבנה בני הזוג בחרו במראה בסיסי, ולכן ארונות המטבח היו מפורמייקה וונגה – גוון חום כהה מאוד שיצר מראה מחניק. הדיירים רצו לשדרג את המטבח משום שהוא פתוח לסלון, כך שהאורחים יכולים לראותו.
החלטנו לצבוע את הארונות בצבע בגוון שמנת, ולהוסיף ידיות מקרמיקה אשר מעניקות לו מראה כפרי. הצביעה נעשתה אצל צבע מקצועי שמתמחה בצביעת מטבחים ישנים. הודות לצביעה, המטבח הואר ושונה ללא היכר – קיבלנו מטבח חדש בחמישית מחיר.
בגלל הסמיכות לסלון, הוספנו דקורציה וכלים שימושיים בגווני הטורקיז ירוק, שהם הצבעים של הכריות שעל הספה.

נישה בסלון אחרי שיפוץ - עידית זכריה
מנורה בעיצוב אישי עם אהיל שמתאים לכריות הספה | צילום: עידית זכריה

הסלון: ביצענו שם שינוי מאסיבי, למעט פריט אחד – שולחן הקפה בגוון וונגה שבעלי הדירה רצו להשאיר. הדרישה שלהם הייתה רהיטים בהירים עם טאץ' צבעוני, ולכן רכשנו עבורם ספה בצורת האות ר' בצבע שמנת. לא הצלחנו למצוא כריות בגוני הטורקיז ירוק שרצינוי, לכן יצאנו לשוטט בחנויות הבדים בנחלת בנימין בתל אביב. קנינו שם בדים לפי מטר בצבעים וטקסטורות שאנחנו אוהבות, ותפרנו כריות תואמות. מהדוגמה של אחת הכריות אף יצרנו אהיל תואם לשולחן הצד.

בתחילת התהליך הבעל התעקש שיש להשאיר את התמונה בסלון, מעל הספה המרכזית, כי היא נמצאת איתם שנים רבות. לאחר מסע שכנועים הוא התרצה, והחליט לוותר עליה לטובת שלוש תמונות ריבועיות קטנות יותר, בסגנון מודרני ובצבעים מאירי עיניים.
כדי ליצור הן עומק והן קונטרסט לתמונות, צבענו את הקיר בגוון קאמל עמוק. על החלונות תלינו וילונות מבד וואל בצבע שמנת. הווילונות שקופים כך שהבית מואר גם כשהם במצב סגור.

בני הזוג לא רצו בהתחלה שטיח. התעקשנו שמדובר בפריט חשוב, כי הוא יוצר מראה חם ונעים בבית. בסוף התפשרנו על שטיח קטן מאוד שעליו מונח השולחן.

השעון שעושה את ההבדל

פינת האוכל: בני הזוג רצו להשאיר את הפריטים שכבר היו שם – שולחן ריבועי וגוף תאורה. כדי ליצור מראה בהיר קנינו כיסאות בגוון שמנת. על הקירות הדבקנו טפט בעל טקסטורה יפה, אשר העשיר את המראה של פינת האוכל. בנוסף, קנינו שעון גדול ומעוצב, שעלה כ-400 שקל. הוספנו דקורציה בגוונים שיש בסלון, כדוגמת המפיות שעל השולחן.

פינת אוכל 2 אחרי שיפוץ - עידית זכריה
400 שקל, וגם לכם יש שעון כזה | צילום: עידית זכריה

חדר השינה: מדובר בשני חדרים שאוחדו יחדיו, כך שחדר השינה הוא רחב ידיים. בני הזוג רצו מראה חם ובעל אישיות, והייתה להם העדפה לצבע הירוק. מאחר שבשלב הזה לא נשאר עוד הרבה תקציב, היינו צריכים לבחור באמצעים הפשוטים ביותר. את שתי השידות צבעה האישה בגוון שמנת במסגרת פרויקט עשה זאת בעצמך.

בשיטוט נוסף בנחלת בנימין רכשנו בדים ירוקים, לצד בדים בצבעי שחור ולבן. תפרנו מהם וילונות ומצעים, וכדי ליצור עניין תליתי על הקיר תמונה המורכבת מ-9 ריבועים – על כל ריבוע מתוח בד בעל טקסטורה שונה. להשלמת המראה הוספנו משפט מעורר השראה מעל המיטה.

אהבתם את הטעם של המעצב? תנו לו יד חופשית

דבר המעצבות: אם כבר שכרתם מעצב שהתחברתם אליו ואל טעמו האישי – תסמכו עליו ועל החלטותיו. למעצב יש את היכולת לראות את התמונה הכללית. בדירה הזו, בני הזוג נתנו לנו יד חופשית לאורך כל התהליך.

טיפ: שיפוץ זה לא בהכרח שבירת קירות והשקעת סכומי עתק; אפשר לחדש את מראה הדירה בצורה נהדרת – וגם בזול – באמצעות צביעה של הקירות, הוספת פרטי דקורציה ורענון של מספר פריטים.

פריט אהוב: המנורה שבסלון, עם אהיל מבד ירוק וטקסטורת מדליונים. היא נבנתה על ידי מעצב שבונה גופי תאורה בהתאמה אישית. מהבד עצמו תפרנו גם את הכיסוי לכריות.

עיצוב: עידית ונטע זכריה - מעצבות פנים וסטלייסטיות להלבשת הבית

>> לבית הקודם: מי צריך שולחן בסלון?
לכל הכתבות במדור

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו