הדיירים: זוג צעיר עם שלושה בנים. שני ההורים עובדים בהיי-טק.

הדירה: דירת גן בת חמישה חדרים וחצי במודיעין. גודלה הוא כ-160 מ"ר והיא בת 7 שנים. הדיירים נכנסו לדירה לפני כשנתיים ועיצבו אותה, אך לא אהבו את התוצאה ופנו אליי.

החזון: הדיירים ביקשו דירה חמימה ונעימה. לפני השיפוץ הייתה תחושה שהבית גדול, קר וריק, כי הכל היה בתוך חלל אחד, ללא הפרדה בין השימושים השונים. מלבד זאת, הם ביקשו ליצור כניסה מרשימה שכבר ממבט ראשון תעשה תחושה של "וואו".

משך השיפוץ: כחצי שנה.

עלות השיפוץ: כ-150,000 שקל. העלות כוללת את כל עבודות התכנון, השיפוץ, שינוי והוספה של תשתיות חשמל, חומרי גמר, ריצוף במטבח, טפטים, ריהוט, וילונות, תאורה, אביזרים, נגרות ותמונות.

מבט למטבח אחרי שיפוץ2 - ענת שמעוני זינגר
האי יוצר מחיצה ויזואלית בין המטבח לסלון | צילום: גלית דויטש

פינת אוכל מרשימה

את כל קירות הבית צבענו בגוון מוקה בהיר. החלק העיקרי של השיפוץ התרחש באזור המגורים הראשי, שם פירקנו את במת העץ וריצפנו את כל חלל הסלון ופינת האוכל בפרקט מעץ טבעי. את החלוקה בין הפונקציות השונות יצרתי על ידי אמצעים ויזואליים ולא באמצעות קירות.
את חדרי הילדים, חדר הרחצה והגינה לא שיפצנו, ולחדר ההורים עשינו הום-סטיילינג חדש.

פינת האוכל: שינתה את מיקומה וכעת רואים אותה מיד כשנכנסים לבית, לכן היה חשוב שהיא תהיה מרשימה. את הנישות שהיו בחלל בו היא נמצאת כעת ביטלנו, ובמקומן הרכבנו קיר לבנים שהגיעו מפירוק. מתחתיו בנינו מזנון מעץ לבן שמשמש לאחסון כלים לאירוח. שולחן האוכל עשוי מעץ טיק, סביבו יש כיסאות בצבע שמנת ומעליו תלינו מנורה מזכוכית מורנו המפיצה את האור לכל הכיוונים ואינה מסנוורת. על קיר הלבנים תלינו מראה עם מסגרת מוזהבת שיוצרת את אפקט ה"וואו" שהדיירים ביקשו להשיג. בקיר הסמוך תלינו ציור שמתכתב עם גוון התכלת של המזנון בסלון.

הסלון: גם בסלון פירקנו נישות שנבנו סביב מסך הפלזמה. את המזנון הקיים לקחנו לצביעה מחודשת ושינינו את הגוון שלו מירוק לתכלת. קינו רהיטים חדשים בסגנון כפרי ורומנטי שיוצרים תחושה חמימה. הספות גם מאוד נוחות ופרקטיות וכל הגוונים יחד יוצרים הרמוניה ותחושה של צבעוניות נעימה, בלי שום אלמנט אחד שבולט.
בין פינת האוכל לסלון תלינו פסל של שעון כדי למלא את הקיר, ומצידו השני של מסך הפלזמה תלינו ציור בסגנון דומה לזה שבפינת האוכל. מתחתיו יש עציץ שמקשר בין החוץ לפנים.

חדר שינה אחרי שיפוץ - ענת שמעוני זינגר
הטפט עדין אך גם מוסיף עניין לחדר השינה | צילום: גלית דויטש

חלון של ספינה בשירותים

המטבח: את רצפת המטבח החלפנו באריחי גרניט פורצלן בצבע אפור. הבחירה בגוון הזה נועדה כדי ליצור קונטרסט נעים בין אריחי הריצוף לפרקט הטבעי. את כל ארונות המטבח התחתונים השארנו כפי שהיו, אבל פירקנו את קיר הפסיפס האדום וצבענו אותו בצבע מוקה עדין. את הקלפות, שהיו בעלות חזיתות מזכוכית ומסגרות אלומיניום, פירקנו והעברנו לחדר העבודה למטרות אחסון. במקומן בנינו אצל הנגר קלפה אטומה בצבע שמנת עם שני מדפים משני צידיה שעליהם הנחנו פריטי נוי. למעשה, הוצאנו את הצבע האדום העז מהמטבח והוספנו כתמי צבע זעירים על רקע בהיר באמצעות הפריטים הקטנים. כך בעצם השגנו צבעוניות עשירה ומגוונת ללא גוון אחד שמשתלט.

פריט יופי בפינת האוכל אחרי שיפוץ - ענת שמעוני זינגר
הפריטים הקטנים מכניסים צבע עדין לבית | צילום: גלית דויטש


במקום שבו היתה פינת האוכל הישנה, בסמוך למטבח, בנינו אי המשמש לאכילה יומיומית ובעל שטחי אחסון נחוצים. האי גם משמש כחוצץ בין הסלון למטבח.
החלפנו את הספוטים שהיו בתקרת המטבח בתאורת פלורסנט שקועה, ובכך השגנו תאורה טובה וחסכונית בכל חלקי המטבח.

שירותי האורחים: בשירותי האורחים הדבקנו מעל הקרמיקה הלבנה טפט בשחור-לבן, ותלינו מדף שחור להנחת פריטי נוי. את המראה שהייתה קודם החלפנו במראה בדמות חלון עגול של ספינה, והחלפנו את דלת הפורמייקה החומה בדלת צבועה בלבן בעלת מסגרות עדינות.

חדר השינה: על הקיר המרכזי הדבקנו טפט לבן בעל עיטורים בסגנון רטרו, ותלינו וילונות לבנים ואווריריים על מנת למזער את מראה האלומיניום שהיה מאוד נוכח בחדר.
את מיטת הברזל החלפנו במיטה לבנה, כולל שידות צד תואמות, וכיסינו אותה בכיסוי בד רקום בצבעי לבן ותכלת בשילוב כריות תואמות. להשלמת המראה, מיקמנו מראה עגולה בעלת מסגרת לבנה על הקיר ממול.

שירותים אחרי שיפוץ - ענת שמעוני זינגר
הקרמיקה הלבנה נשארה, אבל הטפט והמראה בצורת חלון של ספינה עושים את כל ההבדל | צילום: גלית דויטש

דבר המעצבת: התהליך כולו היה זורם ונעים. לדיירים היה ביטחון מלא בי והם קיבלו את מרבית עצותיי. חשוב לי לציין שאני רק פתחתי בפניהם את האפשרויות והמלצתי, אבל הבחירות היו שלהם.

טיפ: כדי להכניס צבע לחלל לא חייבים להעמיס גוונים דומיננטיים. להיפך, כדאי לעשות זאת באמצעות גוונים רגועים ולהכניס את החיים בפריטים הקטנים.

פריט אהוב: כד הפרחים הצהוב על שולחן פינת האוכל. הוא מכניס צבע וחיים ובולט כבר בכניסה לבית. הוא נרכש בחנות "הבית של מיאלה", ביישוב מכבים.

פרגון לאיש מקצוע: מיכל קורדובה, יועצת תאורה בחנות "ספרה" שבאור יהודה. היא עזרה לנו לתכנן את התאורה במטבח ובפינת האוכל, ונתנה לנו שירות אדיב ומקצועי; טלפון: 03-5339933.

המעצבת: ענת שמעוני זינגר | אדריכלות ועיצוב, טלפון: 054-8026090.

אהבתם? תעשו לייק

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: להיות בחוץ, להרגיש בפנים

לכל הבתים במדור