הדיירים: משפחה בת שש נפשות: זוג הורים, בן ובת בגילאי העשרה ובן ובת בגילאי הגן. בעל הבית עלה מאוסטרליה לפני מספר שנים, הוא שף בהכשרתו ושותף במסעדת "רוסטיקו" בתל אביב. בעלת הבית מורה לחינוך מיוחד.

הבית: ממוקם ברחוב פנימי באזור שקט ברעננה. גודלו הוא 190 מ"ר והוא מחולק לשני מפלסים. שטח המגרש הוא כ-250 מ"ר. הבית נבנה לפני כשלושים שנה ולא נראה מפתה במיוחד לרכישה או למגורים לפני השיפוץ. היה צורך בחזון גדול מצד הדיירים כדי להבין את הפוטנציאל של הנכס ולרכוש אותו.

החזון: בני הזוג עברו מדירה קטנה לבית הזה. הוא נרכש בידיעה שהוא לא גדול במיוחד, אבל עם חזון של בעליו להפוך אותו לבית החלומות למשפחה שלהם, הצלחנו למצוא את הפתרונות שיביאו לכך. בעלי הבית הגדירו מראש שני אלמנטים שחשובים להם שהנחו אותנו בתכנון הקומות: בקומת הכניסה מטבח גדול מאוד עם מזווה ושישה מקומות ישיבה באי, ושבקומת החדרים יהיו יחידת הורים וארבעה חדרי שינה לילדים.

משך השיפוץ: כחצי שנה. לפני כן עמלנו על תהליך התכנון כשלושה חודשים.

שולחן אוכל אחרי שיפוץ2 - הלל אדריכלות6
במהלך השיפוץ נפתחו שני חלונות נוספים במטבח מהם ניתן לראות את החצר | צילום: מושיק כהן

מטבח ממגזין

הבית עבר שיפוץ מסיבי מאוד, ממש לידה מחדש. כמעט כל הקירות הפנימיים נהרסו ונבנו לפי חלוקה חדשה של החלל. בנוסף, קומת החדרים הכילה רק ארבעה חדרי שינה, בעוד שבני הזוג ביקשו מאיתנו לתכנן חדר עבור כל ילד. כדי לאפשר שינוי משמעותי, החלטנו יחד לבקש אישורים לתוספת בנייה בשטח של 20 מ"ר. את השטח שאושר הוספנו בקומת הקרקע ובקומת החדרים.

בתהליך התכנון עבדנו על כמה סקיצות שהיתה התלבטות גדולה בניהן. היה צורך לחזק חלל אחד על חשבון האחר, והאתגר היה למצוא את האיזון הנכון בין הדברים. בסופו של דבר נבחרה הסקיצה הנועזת מכולן: היא כללה שינוי במיקום שער הכניסה, השביל ודלת הכניסה, הריסת חלק מהמבנה הקיים והגדלתו בכיוון אחר, והצבת הסלון ופינת האוכל בחלל מלבני משותף. בקומת חדרי השינה הצלחנו לייצר מעבר לארבעה חדרי שינה, חדר רחצה, חדר כביסה מרווח, יחידת הורים מפנקת, ופינת משפחה נעימה וכייפית בין החדרים.

הול אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות6
גופי התאורה של כל הקומה התחתונה נבחרו בחנות אחת והם מקשרים בין החללים | צילום: מושיק כהן

הכניסה: ההחלטה להזיז את מיקום הכניסה לבית שינתה בצורה הכי משמעותית את החלל, שכן כעת היא מוקמה במיקום אסטרטגי בין הפונקציות השונות. שער מסוגנן מקבל את פני הבאים ומוביל אותם דרך שביל אבן לדלת הכניסה. מבואת הכניסה אינטימית מאוד ומהווה בעצם סוג של צומת בבית: ניתן ממנה להמשיך לפינת האוכל, לסלון ולמטבח, להמשיך לכיוון שרותי האורחים או לעלות במדרגות. כך, בעצם, כל מי שנכנס מקבל הצצה לחללים השונים.

המטבח: ממוקם כך שלמרות שהוא חלק אינטגרלי מהחלל הוא אינו חשוף למי שנכנס. כל קומת הכניסה מרוצפת בפרקט אלון מיושן, והשילוב בינה לבין ארונות המטבח בגוון שמנת מחמיא לשניהם. ניצלנו עמוד קונסטרוקטיבי שנותר בחלל והמשכנו אותו לקירות המגדירים חדר מזווה קטן ומועיל.
לבעל הבית, שכאמור, הוא שף, היה חשוב שהמטבח יהיה גדול עם המון שטחי אחסון, ושיהיה כיף לעבוד בו. הוא הראה לנו תמונה ממגזין וביקש שנעצב אותו כך ושיהיה דומה גם לזה שבמסעדה שבבעלותו. פתחנו שני חלונות נוספים כדי להכניס אור ואווירה נעימה ותכננו אי גדול ונח שמתאים לכל דיירי הבית.

ספריה בסלון אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות6
כל מכשירי האלקטרוניקה של הסלון חבויים בתוך השידה שבתחתית הספריה | צילום: מושיק כהן

קיר בריקים בפינת האוכל

הסלון: מכיוון שפינת האוכל והסלון חולקים חלל אחד לא גדול, בחרנו למקם את מסך הפלזמה בקיר ללא שידה מתחתיו. כך התאפשר לנו לצמצם מעט את חלל הישיבה והריהוט ולאפשר מספיק מקום לפינת האוכל. בין שני עמודים מחופים בבריקים תכננו ספריה שמורכבת ממדפי עץ ושידה נמוכה שנראית כמו ארגז, ובה ממוקמים כל המכשירים למערכת האודיו-וידאו. את השידה כמו גם את יתר עבודות הנגרות בבית ביצע בכישרון יריב פחימה מנגריית עיצובים 2000.
את הריהוט הביאו הדיירים מביתם הקודם והוא השתלבו בצורה נהדרת עם הלוק הכפרי של הבית. את פתח היציאה לחצר הרחבנו עד למקסימום.

פינת האוכל: מוקמה בסמוך לחלל המדרגות, שאותן בחרנו להסתיר כמעט לחלוטין. מתחתן יצרנו נישה לארון אחסון מסוגנן המשמש לכלי אירוח. קיר הבריקים שתוכנן שם מייחד את החלל וגם כאן הריהוט שהיה קיים ברשות הדיירים משתלב באופן טבעי.

חדר רחצה אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות6
גם חדר שירותי האורחים ממשיך את הקו העיצובי של שאר הבית | צילום: מושיק כהן

החצר: המעטפת החיצונית של הבית נצבעה בשליכט צבעוני בגוון בהיר. בחרנו להשאיר את הרעפים הקיימים בגג ולהחליף רק את ארגז הרוח המיושן בקורות עץ גושני בגוון בהיר. את משטחה היציאה מהסלון חיפינו בריצוף אבן ובהמשך יש דשא סינתטי.

טפט סגול בחדר המשפחה

פינת המשפחה: המדרגות לקומה השנייה מחופות אבן חלילה בהירה והן מובילות לפינת משפחה נעימה ומוארת. יש בה ספה פינתית שבסיסה עץ בגוון שמנת, טפט סגול על הקיר, נישה עם מדפי עץ וחלון גדול למרפסת היפה. אין ספק שחלל כזה נותן אופי ואווירה טובה לקומה כולה. פינת המשפחה, המעברים בקומה, המרפסת וחדרי הרחצה מרוצפים באבן טבעית בגדלים משתנים. חדרי השינה, לעומת זאת, מחופים ברצפת פרקט בגוון אלון טבעי.

חדר ילדים אחרי שיפוץ - הלל אדריכלות6
הטפט מקליל את הרהיטים הקלאסיים. חדרה של אחת הבנות | צילום: מושיק כהן

סוויטת ההורים: מופרדת מעט מחדרי הילדים וכוללת חדר ארונות מרווח עם דלתות הזזה וחדר רחצה מפנק. הסוויטה עוצבה בגוונים רגועים, בהירים ומונוכרומטים. טפט פסים בהיר מדגיש בעדינות את קיר המיטה שפונה לזוג דלתות זכוכית הנפתחות למרפסת מקסימה.

חדרי הילדים: מאופיינים בצבעוניות עדינה. הריהוט נבחר בגוון שמנת בהיר והצבעים והטקסטורות המיוחדות מגיעים מהקירות, הטפט והפריטים הנלווים.
חדר הרחצה המרכזי מחופה אבן חלילה בהירה ומראה גדולה ומרשימה מהווה את מוקד המשיכה שלו. דרך החדר ניתן להגיע לחדר כביסה גדול שמהווה חלק מתוספת הבנייה שבוצעה בפרויקט.

דבר המעצבות: אנחנו מאוד מאמינות בחיבור עם הלקוחות. כמשרד בוטיק חשוב לנו לנצל את הזכות לבחור בפרויקטים טובים ובאנשים שיעריכו את ההשקעה שלנו. נהננו מאוד מהתהליך המשותף, בעלי הבית ענו על כל הציפיות שלנו, ואנחנו מקוות ומאמינות שגם הם מרוצים מהתהליך והתוצאה. היה מאתגר מאוד לקחת בית לא גדול במיוחד ולהתאים אותו למשפחה גדולה שתחיה בו בנוחות.

טיפ: אל תפחדו משינוי קיצוני מהמצב הקיים. השינוי המהפכני הוא בעל משמעות תקציבית כמובן, אבל באיזורים מבוקשים ויקרים זה תמיד משתלם. מעבר לאיכויות החדשות של הבית עבור דייריו, גם הנכס עצמו מושבח בצורה משמעותית שערכה גבוה מההשקעה הכספית שנעשית בו.

פריט אהוב: הספריה שממוקמת בסלון לצד מסך הפלזמה. היא מוסיפה אופי וחן לחלל המרכזי.

פרגון לאנשי מקצוע: דדי ויפעת מ"שמנת עיצובים", חנות ריהוט ופריטים משלימים לחדרי ילדים ולחללים נוספים. החנות שלהם בבצרה היא חגיגה לחובבי עיצוב ושונה מאוד מחנויות חדרי הילדים האחרות באיזור. הפריטים מתחדשים כל הזמן והאווירה משגעת. טלפונים: 09-7488770, 050-2200708, 054-4770257.

המעצבות: שירה מוסקל והדס רוט | הלל אדריכלות ועיצוב פנים
לבית נוסף שעיצבו האדריכליות

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו?כתבו לנו

>> במדור הקודם: מבית כפרי לווילה מינימליסטית

לכל הבתים במדור