הדיירת: אדריכלית בשנות החמישים המאוחרות לחייה. היא זו שעיצבה את הבית.

הדירה: דירת 4 חדרים בצפון תל אביב. הדירה בת 40 שנה ומעולם לא עברה שיפוץ. היא ממוקמת בקומה השלישית של הבניין, גודלה 147 מ"ר ולפני השיפוץ הייתה מורכבת מחמישה חדרים. כעת היא מחולקת למטבח, סלון, חדר טלוויזיה, חדר שינה, חדר עבודה שמשמש גם כחדר אורחים, שירותי אורחים ושני חדרי רחצה.

משך השיפוץ: 7 חודשים.

עלות השיפוץ: כחצי מיליון שקל. העלות כוללת החלפת כל התשתיות, שבירת קירות, מטבח חדש, חימום תת רצפתי בכל הבית וכמה רהיטים חדשים.

החזון: רציתי ליצור דירה שתראה כמו בית פרטי. חייתי שנים רבות ביישוב קהילתי, אך מאוד התגעגעתי לעיר והיה לי חשוב לחבר בין שני העולמות האלו. מצד אחד יש בבית אלמנטים מודרניים ומצד שני רהיטים עתיקים מתחילת המאה הקודמת שירשתי מסבי וסבתי שעלו איתם ארצה מוינה. היה לי חשוב להכניס את העבר שלי והוא שם בכל מקום – רהיטים שאספתי מהשנים שגרתי בחו"ל, עבודות אמנות שיצרתי ותמונות שאבי צייר.

הול אחרי שיפוץ - נעמי מור (צילום: דרור כץ)
רהיטים מתחילת המאה הקודמת שעברו בירושה. הכניסה למטבח | צילום: דרור כץ

שידה עתיקה בכניסה

ישנם שני יתרונות מרכזיים בקניית דירה ישנה ושיפוצה על פני רכישת דירה חדשה: ראשית, השטח של דירות ישנות הוא לרוב גדול יותר, ושנית, ניתן להתאים אותן בזמן התכנון לצרכים ולרצונות שלך. בחרתי בבית שפני השטח שלו הם מרובעים, מהסיבה שכך יותר קל לשחק עם התכנון.

חיזקתי את הקשר עם החוץ והכנסתי המון אלמנטים עם פסים רוחביים שנמצאים בכל מקום בדירה – אם זה המעקה של הוויטרינה הגדולה או הארון בחדר השינה ועוד. מדובר בקונספט שמהווה חוט שני אשר קושר את כל חלקי הדירה אחד לשני.

מבט למטבח מהסלון אחרי שיפוץ- נעמי מור (צילום: דרור כץ)
נישות הגבס יוצרות עומק. המטבח | צילום: דרור כץ

הכניסה: מיד בכניסה יש יחידה של מדפי זכוכית מוארים שיוצרת פילטר בין המבואה ליתר הבית. כמו כן, כבר בכניסה עומדת שידה עתיקה, אחד הפריטים שירשתי מסבי וסבתי וציור שאבי צייר. השולחן העגול שמשלב עץ וזכוכית הוא פריט שקניתי בגראז' סייל בארה"ב ועשיתי לו רסטורציה.

הסלון: העמדתי את מערכת הישיבה ממול לנוף הנשקף מהוויטרינה הרחבה. הספה שעומדת עם הגב לכניסה נועדה גם היא ליצור הפרדה בינה לבין הסלון. הספות בצבעים בהירים ומינימליסטיים כדי לתת דגש ליצירות האמנות שפזורות ברחבי החלל הציבורי. השולחן שעשוי ברזל וזכוכית שקוף ולא מפריע. בכל הבית, רציתי להכניס את הצבע לחללים דרך עבודות האמנות, וכאן הציור הגדול שחברה שלי עושה את העבודה ומוסיף חיים לסלון.

אמבטית אורחים אחרי שיפוץ - נעמי מור (צילום: דרור כץ)
כל הקירות מחופים זכוכית. שירותי האורחים | צילום: דרור כץ

טאץ' אדום במטבח

פינת האוכל: הכיסאות הן מהירושה של סבא וסבתא. צירפתי להם שולחן שעשוי ברזל וזכוכית, הן משום שהוא ניטרלי והן משום שהוא מתכתב עם השולחן בסלון. גוף התאורה הרבגוני שעשוי עבודת יד מכניס את הצבע.

המטבח: בסמוך למטבח עומדים רהיטים נוספים של סבא וסבתא: שידת הוויטרינה, הכלים שבתוכה והכיסאות שלצידה. המטבח עצמו הוא הכי מינימליסטי וסופר אלגנטי שיש. הכל לבן, מלבד שתי יחידות אחסון אדומות שמוסיפות עניין, כמו גם גוף התאורה. בנוסף, משטח העבודה שעל האי עשוי עץ ושונה קצת בנוף של המטבח. חיפוי הקירות עשוי זכוכית שנצבעה לבן מאחורה. כל המטבח הוא אגרונומי, קל לתפעול והכל נגיש מבלי צורך להתכופף.

שירותי האורחים: זכוכית היא המוטיב המרכזי - החלל כולו מחופה זכוכית שצבועה מאחור בלבן, המדפים עשויים זכוכית שקופה ורק הכיור הפרחוני שאני עיצבתי עם מדף העץ עליו הוא מונח, הם אלמנטים שונים.

אמבטיית הורים אחרי שיפוץ3 - נעמי מור (צילום: דרור כץ)
הדיירת עיצבה בעצמה את הכיורים. שירותי האורחים | צילום: דרור כץ

גווני חול בחדר השינה, שזלונג מול הטלוויזיה

חדר הטלוויזיה: שולחן כתיבה שקניתי בתקופה שגרתי בצרפת מעטר את החדר הזה, ויחידת המדיה והספרייה עוצבו באותו גוון בדיוק. מול מסך הפלזמה עומד פריט נוסף שהבאתי איתי מצרפת – שזלונג של מעצב העל לה קורבוזייה. לצידו, ספה שאני מאוד אוהבת בגוון פוקסיה שתופסת את תשומת הלב בין כל הגוונים הרגועים בחדר.
את הקיר מקשט ציור של עץ שמכניס את החוץ פנימה.

חדר העבודה: משמש גם כחדר אורחים כשהילדים שלי מגיעים לישון. יש בו רצפת פרקט, מיטה זוגית, ארון בגדים ופלטת עץ ענקית עליה אני עובדת.

חדר הרחצה: המוטיב החוזר כאן הוא ים. החיפויים בגוון של חול והם ממשיכים בעצם את הריצוף שבבית כולו העשוי אבן חלילה. ביניהם שזרתי חיפויים דקורטיביים בעיטור של דגים שממחישים בעצם את הקרבה שלי לים. כך גם הכיור אותו אני עיצבתי.

פסל - נעמי מור (צילום: דרור כץ)
פריטי האמנות מכניסים עניין לחלל | צילום: דרור כץ

חדר השינה: מחופה פרקט טבעי. גם כאן יש גוונים רבים של חול, ועל הקיר גם תלויה יצירה שלי שעוסקת בים. משום שלמיטה המתכווננת אין משענת גב בנויה הוספתי לה אחת כזו מבד מיוחד בעיצוב שלי.
כל החדר הרחב מוקף בארונות בגוונים נעימים וכיסא שירשתי מסבא וסבתא נכנס גם לחדר הזה.

מהחדר יש גישה לחדר רחצה פרטי שלי. מפרידה ביניהם דלת כניסה שעשויה זכוכית חלבית. גם חדר רחצה זה עוצב באותו קונספט של ים. כאן הוספתי גם אלמנטים יפניים – ספסל הישיבה שעשוי מעץ איפאה והאריחים עם דוגמאות של פריחת הדובדבן.

דבר המעצבת: אני מאוד אוהבת לעצב. עבורי זו יצירה ואתגר, בטח ובטח כשמדובר בבית שלי. יצרתי בית שהוא עבורי כמו צימר, כזה שאני נהנית לגור בו.

טיפ: הדבר הכי חשוב הוא שימוש בתאורה נכונה שתבליט את העיצוב. כמו כן, חשוב שהפריטים הבסיסיים בבית יהיו מחומרים טבעיים ובגוונים ניטרליים.

פריט אהוב: יצירות האמנות, הרהיטים שירשתי מסבי וסבתי והספה בגוון המשוגע בחדר הטלוויזיה.

פרגון לאיש מקצוע: הנגר גור מחברת "חרש עץ" בחיפה. הוא מקצועי ואיש שנעים לעבוד איתו. טלפון: 057-3722333.

המעצבת: נעמי מור | אדריכלות ועיצוב פנים; טלפון: 054-2470183.

>> במדור הקודם: דירה קטנה ומטריפה

לכל הבתים במדור