הדיירים: משפחה בת חמש נפשות; ההורים הם מעצבי טקסטיל, שלושת הילדים הם בגילאי גן ובית ספר.
הדירה: 4 חדרים, עם שתי מרפסות סגורות, 150 מ"ר, בשכונת בורוכוב הוותיקה בגבעתיים (קודם התגוררו בדירה של 60 מ"ר, חמש נפשות). לדירה שלושה כיווני אוויר, והיא מוארת מאוד. רוב החלונות היו מעץ. הבניין בן 25 שנה, והדירה לא שופצה מעולם, והייתה מוזנחת מאוד.
החזון:
הדיירים ביקשו לחלק את הדירה מחדש, ולהוסיף לה שני חדרי אמבטיה מעבר לזה שכבר היה.
העיצוב כולו הוגדר על בסיס הצבע הלבן, כך שהאור הטבע יודגש; לכן הרצפה, הרהיטים והאריחים בדירה הם בצבע זה. דרוש הרבה אומץ לשים ריצוף לבן בבית עם שלושה ילדים. אבל מאחר שהדיירים הם בעצמם מעצבים, הם לא התפשרו על הלוק. לאמא היה חשוב שהמראה שיתקבל יהיה שקט וניטראלי.
משך השיפוץ: התהליך ארך למעלה משנה, בעיקר בגלל ההתלבטות של הדיירים איך לחלק מחדש את החדרים, ואיפה למקם את המטבח.
עלות השיפוץ: כ- 400 אלף שקל, כולל חלוקה מחדש של הדירה, הריסת כל הקירות ובנייתם מחדש מגבס, החלפת חלונות, אינסטלציה, רהיטים וריצוף.

השיפוץ: המטבח כבר לא מבודד

למעשה בנינו את הדירה מחדש; שברנו קירות והפכנו אותה לדירת שישה חדרים. השטח הציבורי של הבית רוצף מחדש באריחי גרניט פורצלן בצבע לבן, לבקשת בעלת הבית. את רוב גופי התאורה בבית עיצבו וייצרו הדיירים, והריהוט הוכן על פי הזמנה מנגר.

הכניסה לבית: לפני השיפוץ הייתה מבואה קטנה וכניסה לחדר נפרד. המבואה הפכה לחלק מהסלון, ואת החדר הגדלנו לכ- 15 מ"ר, וכעת הוא משמש כחדר עבודה ואירוח (הסבים מגיעים פעם בשבוע ושוהים יומיים). יש גם חדר שירותים ומקלחת עבור האורחים.

פינת אוכל אחרי שיפוץ 2 - ליאת בני פלד
פינת האוכל אחרי: המנורה בעיצוב הדיירים, ניתן להשיג בטולמנ'ס | צילום: אירית חכמון
הסלון: אין בו שולחן כי ההורים רצו כמה שפחות ריהוט וכמה שיותר מרחב עבור שלושת הילדים. על הקירות מודבק טפט שהכינו בני הזוג בעצמם, ומעליו תאורה נסתרת שמדגישה אותו. את הספה לא החלפנו, והוספנו שטיח למראה ביתי וחמים. בצד שמאל אפשר לראות את הכניסה לשירותי האורחים.

המטבח: הוא היה חשוך מאוד ומופרד משאר חדרי הבית, והיו תקועים באמצעו שני עמודים. שינינו את המיקום שלו והפכנו את המטבח והסלון לחלל אחד, עם אי שמפריד ביניהם. עכשיו כשנכנסים לבית רואים יותר את המטבח מאשר את הסלון. הריצוף היה מסוג טרצו (אריחים גדולים עם נקודות) מיושן מאוד, והחלפנו אותו בריצוף לבן. הארונות הם בצבע אפוקסי לבן, אבל כדי לשבור את הצבע בחרנו משטח עבודה עשוי מעץ פורניר. על האי מונחים אגרטלים עגולים בעיצוב בני הזוג.
הדיירים יכולו להרשות לעצמם מטבח כה פתוח משום שהם אנשים מסודרים שלא משאירים כלים בכיור. יש להם גם כלי אוכל מרשימים וכל מיני פלסטיקים צבעוניים שמוסיפים צבע לבית. לא לכולם מתאים מטבח פתוח.

פינת האוכל: מאחר שהמשפחה מארחת לעיתים תכופות, הייתה דילמה גדולה איפה ממקמים אותה. רוב בני המשפחה רצו שהמטבח יהיה מוצנע, ושפינת האוכל תהיה בסך הכל שולחן שצמוד לקיר, כמו ברוב הדירות כיום. בסוף הם השתכנעו שכדאי להדגיש את המטבח הגדול והמפנק, ואז גם פינת האוכל תקבל חלל מוגדר ותיראה ממש כמו חדר אוכל.

בקיר החיצוני של פינת האוכל יש חלון קטן ולא ממורכז. מאחר שלא יכולנו לשנות את החזית של הבניין, מצאנו פתרון – לכסות את הקיר בווילון, והדוגמה שלו משתלבת יפה מאוד עם הטפט שעל הקיר הצמוד.
את המנורה עיצבו בני הזוג, ומוכרים אותה גם בטולמנ'ס. גופי התאורה נקנו ב"קמחי תאורה".

אור טבעי במקלחון

חדר השינה: חלק מהשטח שלו נלקח ממה שהיה קודם לכן המטבח. בגלל שרוב הבית הוא בצבע לבן, רצינו ליצור קונטרסט בין השטחים הציבוריים לבין החדרים, ולכן בחרנו פרקט למינציה כהה.
הוספנו מיטה חדשה, וארון קיר גדול שדלתות ההזזה שלו עשויות מזכוכית אטומה. מנורות קריאה משתלשלות מהתקרה, כשגופי התאורה עשויים מחומר פלסטי בעיצוב בני הזוג.
מאחר שלחדר האמבטיה הצמוד אין חלון לחזית, הקמנו דלת הזזה מזכוכית חלבית, וכך נכנס אור טבעי. הכנסנו לאמבטיה מקלחון גדול שמתאים אפילו לשני אנשים.

מטבח אחרי שיפוץ 4 - ליאת בני פלד
המטבח הפך לחלק מרכזי בבית. אחרי השיפוץ | צילום: אירית חכמון

המסדרון: מוביל אל חדר האמבטיה הראשי, אליו צמוד גם חדר השירות, ואל שלושת חדרי השינה של הילדים.

חדרי הילדים: יש שלושה חדרים – אחד לכל ילד. שני החדרים של הבנים מעוצבים באופן דומה ומופרדים באמצעות ארונות המוצבים גב אל גב.
בגלל שהחדר הוא מרפסת שנסגרה בעבר, יש להם חלון גדול מאוד. את גופי התאורה המיוחדים עיצבו ההורים. גם בחדרים הללו יש פרקט כהה.

טפטים עם נוכחות

דבר המעצבת: כבר בפגישתי הראשונה עם הלקוחות ידעתי שאשמח לעצב את דירתם, וזאת משתי סיבות: האחת, הבחנתי מיד בפוטנציאל הלא ממומש של הדירה, בחללים הגדולים, במרפסות הסגורות ובנוף המרהיב של תל אביב.
הסיבה השנייה היא שהלקוחות הם מעצבי טקסטיל, וכיף לשלב פריטים שהלקוח מתחבר אליהם באופן אישי.

טיפ: על הדיירים לוודא שהצרכים שלהם באים לידי ביטוי בתכנון של המעצב. אני גם מציעה לבקש מהמעצב הערכת מחיר של השיפוץ, ולדאוג לבצע את רוב העבודה לפני הכניסה לדירה, כי אחר כך הדברים פשוט נשכחים. הרבה פעמים דברים נשארים כמו שהם, וחבל לגור בבית שבעצם לא מוצא חן בעיניכם.

פריט אהוב: אני אוהבת את הטפטים שעיצבו בני הזוג. הם קיבלו נוכחות רבה בחללים המרכזיים, וזכו לתאורה שמחמיאה להם. אני מאוד מרוצה מהתוצאה הסופית, לא הייתי משנה דבר.

מעצבת: ליאת בני פלד | אדריכלות ועיצוב פנים

>> לבית הקודם: שיפוץ שיגעון מסביב לשעון
לכל הבתים במדור