הדיירים: משפחה עם שלושה ילדים - סטודנט ושני מתבגרים.

הבית: בית פרטי באזור השרון, בשטח של 280 מ"ר, שמחולקים על פני ארבעה וחצי מפלסים. הבית בן כ-25 שנה, וכולל שישה חדרים ויחידת דיור נפרדת. העיצוב היה מיושן - חשוך עם רצפה כבדה וקירות מעוגלים.

החזון: הדיירים הם אנשים צנועים וחמים, ורצינו בהתאם ליצור עיצוב אלגנטי ולא מוקצן. בחרנו להשתמש בחומרים טבעיים וצבעים רגועים, מה שמשדר איכות אבל לא מנקר עיניים. הדיירים אוהבים לארח, ולכן בחרנו ליצור פינות אירוח רבות, מסוגים וגדלים שונים, בחוץ ובפנים.

זמן השיפוץ: כחמישה חודשים.

גינה אחרי שיפוץ
הגינה במבט מהמרפסת | צילום: גידי בועז
הגינה: קלה לטיפול, נוחה לאירוח

העבודה כללה שיפוץ כללי מהיסוד, כולל שיפוץ החזיתות החיצוניות והגינה. כל חדר ואזור קיבל טיפול יסודי, הכולל תכנון מחודש, שינוי הגימור, בחירת חומרים וצבעים ועיצוב והזמנה של פריטי נגרות. המיקומים הכלליים של הפונקציות בבית לא שונו (למעט חדר בקומת המרתף, שהפך ליחידה נפרדת).

סגנון העיצוב הוא נקי וחדשני, בקווים מודרניים בשילוב אלמנטים קלאסיים, כגון נגרות מעץ ואריחי פסיפס במטבח ובאמבטיות. המראה הכללי של הבית הוא בהיר, כדי לשמור על תחושת הפתיחות והאור הטבעי. על רקע זה מופיעות נגיעות של צבעים חמים - בז', מוקה ואפורים חמים, שיוצרים קונטרסט נעים ולא משתלט מדי.

גינה: הדיירים ביקשו לשמור על מרחב ישיבה נוח וגדול, שמאפשר אירוח. יצרנו מספר פינות ישיבה נוחות ומרווחות, ומקום למנגל. הגדלנו את אזור הדשא, והוספנו צמחיה שזקוקה למעט מאוד מים. היה לנו חשוב להשתמש בצמחיה שדורשת טיפול פעם בחודש-חודשיים בלבד. בתכנון התאורה השתמשנו בתאורת לדים, ותאורות שוטפות לצמחיה.

פינת אוכל אחרי שיפוץ
לאן את ממהרת? | צילום: גידי בועז
קומת המשפחה: הגינה נכנסת פנימה

קומת הכניסה מורכבת מסלון, פינת אוכל, מטבח וחדר שירותים קטן. לפני השיפוץ, המטבח היה גבוה בשתי מדרגות מהסלון - גם לא נוח וגם מסוכן. הצלחנו להוריד את המטבח במדרגה אחת ולהעלות את שאר הקומה במדרגה אחת, וכך שמרנו על תקרה גבוהה יחסית בכל החלל - 2.85 מ'.

סלון: הדיירים ביקשו לתת תחושה שהגינה נכנסת לתוך הסלון. בקיר הפונה לגינה היו דלתות הזזה - החלפנו אותן בדלתות זכוכית גדולות ומהקיר פתחנו חלונות, על מנת לאפשר כניסה של אור טבעי לסלון וליצור תחושה של חיבור ישיר לגינה. לצד החלונות החדשים נוצרו שני מדפים בהם שמנו אלמנטים עיצוביים.

מטבח: המטבח הישן היה קטן וסגור. פתחנו אותו לסלון ולפינת האוכל. בקיר הפונה לסלון, שהיה סגור, הוספנו חרך שמאפשר קשר עין אבל גם יוצר הפרדה. השולחן יוצא לכיוון הסלון, ושם הופך למדף קישוטי. המטבח עוצב בגוונים בהירים. על הקיר שמנו פסיפס אבן עם זכוכית, על קולט האדים הוספנו עבודת יד מיוחדת מנחושת. כמו כן, הגדלנו את החלון והוספנו יציאה ישירה מהמטבח לגינה.

פינת אוכל: עיצבנו שולחן עץ מלא, והוספנו ארון שמשמש בר משקאות.

חדר שינה הורים אחרי שיפוץ - מיכל חן
כי ממש אהבנו: מבט מחדר השינה, טייק 2 | צילום: גידי בועז
אזור המגורים: עץ טבעי ורצפה כחולה

בכל חדרי המגורים, הרצפה חופתה בפרקט עץ מלא. בכל חדר נעשה שימוש בטפטים, המוסיפים עניין עיצובי ותחושת חמימות.

קומת ההורים: יחידת ההורים נמצאת במפלס הגבוה בחצי קומה מקומת הכניסה, והיא כוללת חדר שינה גדול, מבואה, חדר ארונות ואמבטיה. כדי להכניס את האור לחדר, השתמשנו בווילונות בד חצי שקופים, התלויים באמצעות קרניזים בעלי מראה אלגנטי. חדר האמבטיה עוצב בגוונים בהירים ואלגנטיים, בשילוב פריטי נגרות בגוונים חמים מעץ אלון. בקיר האמבטיה יצרנו פס זכוכית צר, שיוצר קשר בין האמבטיה לחדר השינה. במבואה, בין האמבטיה לחדר הארונות, הוספנו ספסל שימוש. כמו כן, הוספנו במרפסת דק.

יחידת המרתף: במפלס התחתון של הבית, חצי קומה מתחת לקומת הכניסה, היה חדר חסר שימוש. הפכנו אותו ליחידת מגורים נפרדת לבן הגדול, הסטודנט. ליחידה יש כניסה נפרדת דרך הגינה, מה שנותן פרטיות ומאפשר אירוח מסביב לשעון, ובנוסף כניסה לבית דרך הסלון. ביחידה יש חדר שינה עם מיטה רחבה, פינת לימודים וחדר רחצה.

קומת הילדים: מעל קומת ההורים, נמצא מפלס חדרי הילדים, ובו מבואה גדולה, שני חדרי שינה, מרפסת שצופה לגינה, חדר אמבטיה, חדר שירות ושירותי אורחים נוספים. במבואה, שהיא למעשה אזור הבילוי של הילדים, עשינו ספסלים מתרוממים שמאפשרים אחסון, עם כריות שתפרנו. בספסל יש חורים מיוחדים בהם ניתן לשים את מוטות הביליארד. על הקיר שמנו טפט שיוצר אווירה של חדר בילוי.
כל חדר קיבל ריהוט חדש, שילוב של עץ טבעי וגימור צבע בתנור. החדרים מחוברים דרך מרפסת משותפת, שחופתה בדק ורוהטה בריהוט גן. באמבטיה רצינו ליצור עיצוב שמח לילדים אבל גם אלגנטי. שמנו רצפת טורקיז במראה ים. בגלל אילוץ המקלחת והאסלה נמצאים בהגבהה, אבל הדבר יצר הפרדה מעניינת בחדר.

אזור אהוב: חדר הביליארד, שהוא הפאן של הילדים. זה אזור שעוצב לבקשת הילדים המתבגרים, מקום שנעים להביא אליו חברים, באווירה של בילוי.

טיפ: צריך ליצור מגוון פינות שונות, לתת לכל פינה את הטיפול הטוב ביותר ובמקביל להחיל עליהן שפה אחידה. כך מגיעים לתוצאה שלמה אבל מגוונת.

מיכל חן ודרורית גוטפריד, עיצוב פנים

>> לבית הקודם במדור: שיק של שוק
לכל הבתים במדור

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן