-מלון עדן האוס פרמייר, תל אביב, עיצוב רובי ישראלי. (צילום: עדי גלעד)
טפטים ססגוניים מצרפת במלון עדן האוס פרמייר, תל אביב | צילום: עדי גלעד

לא רק בריכת ענק מעוצבת וארוחות בוקר מפנקות: יותר ויותר בתי מלון בישראל מבקשים להקנות לאורחיהם אווירה ביתית באמצעות חדרי שינה בעיצוב חם ועוטף. בניגוד לאותם חדרים קטנים וסטנדרטיים שקיימים גם בבתי המלון היוקרתיים ביותר, ישנה היום מגמה של עיצוב חדרים וסוויטות מרווחות, לעיתים אפילו בגודלה של דירה קטנה. חדרים שישמשו כמקום נעים לשהות ולנוח בו לא רק למשך הלילה. העיצוב שם דגש על הפרטים הקטנים ומשלב טפטים ססגוניים, שימוש מרובה בטקסטיל, רהיטים משופצים ואף פריטי נוי כמו פסלים, שעונים ומפיות מתחת לאגרטלים.

הכורסה של פולה: סוויטת בן גוריון, מלון רימונים גלי כנרת, טבריה

סוויטת מלון רימונים גלי כנרת, שהוקמה בשנות ה-40 ועברה שיפוץ לאחרונה, הייתה האהובה על בן גוריון ונאמר עליה שנכתבו בה לא מעט פרקים מהחשובים והמפוארים בתולדות התנועה הציונית. במסגרת תפקידו כראש ממשלה, נהג בן גוריון לערוך בה מפגשים וכנסים עם שועי עולם ועד היום ניצבת מחוצה לה אותה כורסה ישנה, עליה נהגה לשבת פולה אשתו ולשמור שלא יפריעו למנוחת הצהריים שלו.

הסוויטה, שמושקת בימים אלו מחדש, מעוצבת ממש כמו דירה קטנה בשטח של 55 מ"ר. "את המראה המודרני בחרתי ליצור על ידי שימוש בגווני שחור ולבן, כשנוף הכנרת שנשקף מהחלון סיפק לי גוון נוסף", אומרת האדריכלית אדית ברון שאמונה על עיצוב הפנים. "הסוויטה מחופה בפרקט אלון מולבן ושני עמודי הבטון במרכז החלל הפכו לשמש כגופי תאורה וכעוגנים לרהיט, שמצד הסלון משמש כספרייה ומצד חדר השינה כשידת מגירות". לתוספת התחושה הביתית ניצבים בסלון ספת עור לבנה ומפנקת, כורסה נוחה ופינת אוכל. בחדר השינה ניצבת מיטה גדולה ורכה עטופה וילון טול.
מחיר:
סוויטת בן גוריון, 3,700 שקלים ללילה.
עיצוב: אדריכלית אדית ברון

מלון רימונים גלי כנרת, טבריה, סוויטת בן גוריון (צילום: מיכאל טופיול)
סוויטת בן גוריון, הגרסה המודרנית | צילום: מיכאל טופיול
מלון רימונים גלי כנרת, טבריה, סוויטת בן גוריון (צילום: מיכאל טופיול)
להתכרבל במיטה ולהרגיש בבית | צילום: מיכאל טופיול
מלון רימונים גלי כנרת, טבריה, סוויטת בן גוריון (צילום: מיכאל טופיול)
אזור אירוח ואזור לשינה. הסוויטה המחודשת בגלי כנרת | צילום: מיכאל טופיול

ארמון אינטימי בלב הכרם: מלון עדן האוס פרמייר, תל אביב

לפני מספר חודשים נפתח במבנה חדש בלב שכונת כרם התימנים בתל אביב מלון עדן האוס פרמייר, שמעוצב כמו ארמון אירופאי פרטי בסגנון רומנטי. מיכאל אוסטינובה וסרגיי סולוביוב, בעלי המקום, הוקסמו מהחוויה האותנטית שהשכונה מעניקה.

כמו בבית, בכל אחד מהחדרים במלון שעוצבו בנפרד, ישנה פתיחות מרבית אל החוץ והרבה אור טבעי. כל אחד צויד בריהוט שנאסף, פריט אחר פריט, בשווקים בארץ ובחו"ל והותאם במיוחד לקבלת מראה אינטימי והרמוני. להשלמת התמונה הביתית הודבקו טפטים ססגוניים שיובאו במיוחד מצרפת, שולבו פריטי טקסטיל מאנגליה וכן כלים סניטריים שיוצרו והובאו בהזמנה אישית, כך שיתאימו במיוחד לחללים.
מחיר:
700-1200 לילה.
עיצוב פנים: רובי ישראלי

מלון עדן האוס פרמייר, תל אביב, עיצוב רובי ישראלי (צילום: עדי גלעד)
פריטי טקסטיל מאנגליה | צילום: עדי גלעד
-מלון עדן האוס פרמייר, תל אביב, עיצוב רובי ישראלי. (צילום: עדי גלעד)
וכלים סניטריים בהזמנה אישית. מלון עדן האוס פרמייר | צילום: עדי גלעד

הכמיהה לצפון: הגושרים מלון בטבע, קיבוץ הגושרים

בימים אלו משיק המלון בקיבוץ הגושרים אגף חדש שמשקיף לשמורת נחל קורן ובו כמה עשרות חדרים וסוויטה מרווחת, שתוכננו בדומה לעיצוב חדרים בבית, עם צ'ופר של מרפסת ממנה ניתן להביט אל חורש טבעי. הסוויטה, ששטחה 64 מ"ר, עוצבה כמו דירה, כחלל פתוח שמתחלק לחללי משנה באמצעות דלתות הזזה קלילות. אנשי עסקים ימצאו בה נישת עבודה מבודדת בדיוק כמו המשרד הביתי ואילו הרומנטיקנים ישמחו למצוא פינות אינטימיות, רהיטים קלאסיים שכוללים שז-לונג, לצד כורסה והדום מרופדים קטיפה וערסל מפנק על המרפסת.

"הקונספט שהנחה אותי בתכנון החדרים החדשים התבסס על הרצון ליצור אווירה אינטימית ויוקרתית לצד הנאה מחדר מרווח ועשיר בירוק של טבע", אומר אדריכל אריה דבילנסקי. "לצורך כך בחרתי בבדים עשירים ונושמים, שולחנות מיוחדים, מנורות לילה שעוצבו במיוחד, גב מיטה גבוה, שולחן איפור רומנטי עם מראה עגולה, וכורסאות בסגנון רטרו שמקנים לחדרים תחושה של חלל אישי, ביתי ומלא נוכחות". כדי להעצים את תחושת הטבע מסביב בחר דבילנסקי להוסיף לעיצוב הפנים משחקי מראות שמרחיבים את תחושת החלל, מכפילים את הנוף ויוצרים אשליה שהמיטה ממוקמת בלב שמורת טבע.
מחיר:
1270 שקלים ללילה באגף חדרי הבוטיק.
עיצוב פנים: אדריכל אריה סבילנסקי

מלונות Goshrim (צילום: רוני בלחסן)
מצד אחד סלון | צילום: רוני בלחסן
מלונות Goshrim (צילום: רוני בלחסן)
מצד שני חדר שינה | צילום: רוני בלחסן
מלונות Goshrim (צילום: רוני בלחסן)
מתאים גם לאנשי עסקים וגם לרומנטיקנים; מלון הגושרים | צילום: רוני בלחסן

בית אירוח אינטימי: מלון Townhouse, תל אביב

על מנת להעצים את האווירה והתחושה הביתיים ממש בלב ליבה של העיר הלבנה תל אביב, נוהגים בעלי המלון Townhouse לכנות את המקום "עירוני אינטימי", אבל גם "בית אירוח" ולא מלון. הבית, שממוקם במבנה היסטורי משנות ה-30, עוצב על ידי יהושע קסטיאל ובתו דפנה ברוח של פרשנות עכשווית לאותם בתי אירוח אינטימיים וציוריים של התקופה ההיא. "במחצית הראשונה של המאה הקודמת, טרום עידן המלונות הגדולים, התהדרה תל אביב בפנסיונים קטנים שהציעו חווית אירוח אינטימית ואותנטית", אומר אורי חיות, בעל המקום, "כאן ביקשנו להעניק פרשנות מעודכנת לימינו לאותו סגנון אירוח נוסטלגי מתובל בקסם מקומי".

19 חדרי האירוח עוצבו כך שהם מציגים את סגנון החיים והאסתטיקה שאפיינו את הבתים התל אביביים לאורך השנים ושמהם נשקפו נופים אורבניים של העיר הלבנה. "כמי שגדלו והתחנכו בתל אביב שאבנו את ההשראה לעיצוב החדרים מאוסף הדימויים העשיר שנגלה עם השנים בעיר", אומרים בני משפחת קסטיאל, "האמנות, התרבות, האדריכלות והאווירה התל אביביים מהווים חלק בלתי נפרד מהחוויה המיוחדת שביקשנו להציע". כך מאופיינים החדרים בשימת לב לפרטים הקטנים, בהם רהיטים שיוצרו והותאמו במיוחד לכל חדר, רצפת אגוז היוקרתית, מיטות מפנקות עם מצעים רכים, תקרות גבוהות, חלונות מיוחדים בחדרי הרחצה ומרפסות ציוריות שמשקיפות אל שדרות העיר הלבנה.
מחיר:
1250-1900 שקלים ללילה.
עיצוב פנים: יהושע קסטיאל ודפנה קסטיאל.

מלונות Townhouse (צילום: נתן דביר)
חוויית אירוח של פעם | צילום: נתן דביר
מלונות Townhouse (צילום: נתן דביר)
עיצוב עירוני אינטימי | צילום: נתן דביר
Townhouse, תל אביב, עיצוב יהושע ודפנה קסטיאל. למגז (צילום: נתן דביר)
רצפת עץ אגוז, תקרות גבוהות. מלון townhouse | צילום: נתן דביר

כמו בית פרטי: מלון Bay Club, חיפה

בבניין ערבי היסטורי לשימור, שנבנה בשנות ה-20 של המאה הקודמת וששימש כבניין שלטון כמעון בנו של מושל חיפה ובניין משטרת הצבא הבריטי, ייפתח ממש בקרוב Bay Club, מלון קטן יחסית שעיצובו, בסגנון עיירות נופש זוהרות, מושלם בימים אלו. תהליך השיפוץ, בדיוק כמו בבית פרטי, כלל את שימור המעטפת, שיחזור המבנה והוספת קומות. החדרים, שחלקם מהווים דופלקסים, צופים אל נוף המפרץ והים הפתוח.

"החלטנו לעצב את חדרי המלון כמו בית פרטי בסגנון ובהרגשה של עיר קיט אירופאית בדומה למה שחיפה הייתה יכולה להיות, לולא נהפכה לעיר התעשייתית שהיא היום", אומר אורן ברונשטיין, מעצב הפנים. "לצורך כך השארנו תקרות גבוהות מאוד, אותן קשטנו בקרניזים רבים באווירה של פעם ובחרנו בגוונים נקיים ונעימים של תכלת ולבן בשילוב רהיטים כהים. למתן תחושת בית גם הוספתי הרבה טקסטילים רכים כמו וילונות משי, כריות מרובות על המיטה וכיסוי מיטה וכן הוספתי גופי תאורה מקושטי קריסטלים וצילומים ישנים של העיר חיפה בשחור-לבן משנות ה-30 וה-40".
המלון ייפתח לקהל הרחב לקראת אוקטובר. טרם התפרסמו מחירי הלינה.
עיצוב פנים: אורן ברונשטיין

מלונות Bay Club
כמו בית פרטי
מלונות Bay Club
גוונים נעימים של תכלת ולבן
מלונות Bay Club
תקרות גבוהות וקרניזים כמו פעם. מלון Bay Club

קלאסיקה כפרית: מלון פסטורל, כפר בלום

מלון נוסף שחונך אגף חדש ממש בימים אלו הוא מלון פסטורל בכפר בלום שבגליל העליון. באגף החדש ישנם 45 חדרים שעוצבו בסגנון כפרי קלאסי עשיר בהשראת הטבע והנופים הפסטורליים מסביב, תוך שימוש בחומרים, בדים, גוונים ואביזרים שמקור ההשראה להם הנו בטבע.

"כדי להשיג אווירה של בית קלאסי וכפרי נסענו להתרשם ולקבל השראה במקומות אירוח בטוסקנה", אומרת רחל חתוכה, מעצבת הפנים. "רצינו לשלב בין קרבה לטבע לבין אלגנטיות, להקנות תחושה ביתית ולהבדיל את החדרים מאלו שמאפיינים בתי מלון עירוניים וצפופים. האלגנטיות והכפריות מתבססים על בחירת חומרים כמו רצפת טרה-קוטה שמתקשרת לווילות כפריות עשירות, לאדמה ולגווניה. קיים שימוש רב בעץ עם גימור ופרטים על פי עיצובינו ואפילו חדר הארונות מעוצב כחדר בפני עצמו. העושר של הבדים, התאורה הנמוכה שעוצבה במיוחד, הצבעוניות והדגש על הפרטים, מזכירים עיצוב שדומה מאוד לתהליך שמתרחש בזמן עיצוב בית פרטי".
מחיר:
החל ב-935-1235 שקלים ללילה.
עיצוב פנים: אדריכלים רחל ונועם חתוכה, מוד אדריכלים

מלון פסטורל כפר בלום, עיצוב אדריכל נועם חתוכה למוד (צילום: עדי פרץ)
תחושה של וילה כפרית | צילום: עדי פרץ
מלון פסטורל כפר בלום, עיצוב אדריכל נועם חתוכה למוד (צילום: עדי פרץ)
רחוק מהצפיפות העירונית | צילום: עדי פרץ

היסטוריה ומסתורין: המלון הסקוטי, טבריה

מבנה בית חולים שהוקם במאה ה-19 הפך בשנת 2004 למלון הסקוטי. לאחר שבשנת 1999 החליטה הכנסייה הסקוטית לפתוח בו מקום ייחודי שישמש מרכז תרבות ושלווה לאורחיו ואתר של אמונה, שגשוג ושלום בהשראת מקים בית החולים – ד"ר טוראנס. בתכנון המלון הושם דגש על מבני הבזלת ההיסטוריים ועל שילוב הרמוני בין ישן וחדש והוא אף זכה בפרס המועצה לשימור על התכנון ששמר ערכיו המקוריים של המבנה ועל העיצוב המקורי והבלתי שגרתי שלו.

"עיצוב המלון הסקוטי מתכתב עם האופי העותומאני של המבנים, אבל מתחשב בהיותו מבנה ים תיכוני על שפת הכנרת", אומרת אדריכלית עדנה ישי וילסון, מעצבת הפנים. "הכוונה הייתה לקבל חדרים נעימים, מרווחים, נוחים ומלאי צבע, כשבמבנה המודרני הדגש הוא על אווירה ידידותית ונוחה ואילו במבנה המשוחזר על אופי הבניין. בחדרי המבנים העתיקים נחשפה אבן הבזלת המקורית והצבעוניות, בגוני אדום, זהב ואוקר, נבחרה בהשראת התקופה. לכל זה הוספנו גם שימוש מחוכם במרחב, חדרי רחצה מרווחים וגדולים יחסית וחומריות צבעונית, שיחד משרים על האורחים אווירה ביתית נינוחה".
מחיר:
החל ב-1400-1950 שקלים ללילה.
אדריכלות ועיצוב: אדריכלית עדנה ישי וילסון, ישי וילסון ארכיטקטורה

מלונות scoty (צילום: מירי ואסף פינצ'וק)
חומריות צבעונית | צילום: מירי ואסף פינצ'וק
מלונות scoty (צילום: מירי ואסף פינצ'וק)
ואווירה ידידותית. המלון הסקוטי | צילום: מירי ואסף פינצ'וק

מאז ועד היום: מלון ארנה שטרקמן, נהריה

מה שנבנה בשנות ה-50 כשני בתיה הפרטיים של משפחת שטרקמן על פיסת קרקע בקרבת הים בנהריה, הפך עם השנים לעסק משפחתי מתפתח בדמות מלון שמעסיק שלושה דורות. בתחילת שנות האלפיים מונף המקום למלון משפחתי באווירה אירופאית ולאחרונה הוא עבר שיפוץ מסיבי, שכלל תוספת של תשעה חדרים חדשים. על עיצוב החדרים ניצחה מעצבת הפנים בתיה בוכניק, שעיסוקה בעיצוב פנים לבתים בוודאי השפיע עליה לא מעט בבחירות הנוכחיות.

"מכיוון שמדובר בעסק של מספר דורות החלטנו על קונספט של שורשים ולפיו עיצבנו את המקום", אומרת בוכניק. "כדי להגיע לתוצאה מדויקת ראיינתי את בני המשפחה הקשורים היסטורית למקום וממש כמו בבית פרטי, התהליך לקח כמעט שנה, שבה אספנו פריט לפריט עד להשלמת המראה הכללי. פשפשנו במחסנים ובמקלטים ישנים ומצאנו שרידי ריהוט מתקופות קודמות אותם שיפצנו ולעיתים אף שינינו להם את הייעוד המקורי. כמו כן, אספנו רהיטים ופריטים בשווקי פשפשים, אצל יבואן רהיטים מאירופה ואפילו ברחוב והפכנו אותם לכאלה שיתאימו לעיצוב הכללי. כדי להעמיק את האופי הביתי מצאנו גם בארגזים גלויות וצילומים ישנים אותם מסגרנו ותלינו באזורים הציבוריים".
מחיר:
360-750 שקלים ללילה.
עיצוב פנים: בתיה בוכניק

ארנה שטרקמן, עיצוב פנים בתיה בוחניק. (צילום: צחי בן סדון)
מלון משפחתי | צילום: צחי בן סדון
ארנה שטרקמן, עיצוב פנים בתיה בוחניק. (צילום: צחי בן סדון)
באווירה אירופאית | צילום: צחי בן סדון
ארנה שטרקמן, עיצוב פנים בתיה בוחניק. (צילום: צחי בן סדון)
ואופי ביתי | צילום: צחי בן סדון
ארנה שטרקמן, עיצוב פנים בתיה בוחניק. (צילום: צחי בן סדון)
עסק שעובר מדור לדור | צילום: צחי בן סדון
ארנה שטרקמן, עיצוב פנים בתיה בוחניק. (צילום: צחי בן סדון)
עם שרידי ריהוט מתקופות קודמות. מלון ארנה שטקרמן | צילום: צחי בן סדון

‏‏כנסו לראות: גם בלונדון יש מלונות בוטיק בעיצוב מחבק
ומלון בוטיק בברלין בעיצוב וינטג'