בקו טעויות באפיה (צילום: GreenArt, shutterstock)
צילום: GreenArt, shutterstock

אם פעם אחר פעם אתם מנסים לאפות ומתאכזבים לגלות שאתם רחוקים מלהיות תותחי אפיה, הסירו דאגה מלבכם. ככל הנראה, אתם נמצאים בדיוק באותה נקודה כמו מרבית האופים בבית, שעדיין מגששים אחר דרכם במטבח. במקום ליפול במקומות בהם נפלו אחרים לפניכם, ריכזנו עבורכם את כל ההמלצות העשה ואל תעשה החשובות להצלחת האפייה.

  1. אל תמדדו מרכיבים ״בעין״

    אחת הדרכים הבטוחות להרוס מאפה טוב, היא לוותר על דיוק בעת מדידת כמות המרכיבים הנדרשים. מדידתה לפי ״העין״ יכולה לעבוד טוב בבישול אך לא באפיה. באפייה לדיוק יש משמעות אדירה. אז מה כן מומלץ לעשות? על מנת לדייק בכמות המרכיבים, השתמשו בכוסות ובכלי מדידה שיוכלו לאפשר רמת דיוק מושלמת.

  2. אל תחליפו מרכיבים במתכון בספונטניות

    לספונטניים מבנינו, בוודאי קשה להתאפק ולעקוב אחר מתכון באדיקות וללא שינויים כלל, אך באפייה זהו סוד ההצלחה. אם אתם רוצים להבטיח אפייה מוצלחת, אל תחליפו חלב במים, או סוכר חום בסוכר לבן. באפייה לכל מרכיב במתכון יש מטרה מדויקת והרבה פעמים החלפת מרכיב אחד עלולה להרוס מאפה שלם.

  3. בחרו את התנור המנצח

    התפשרות על איכות התנור במטבח שלכם עלולה לסכן את תהליך האפייה כולו. הסיבה לכך, היא שתנורים רבים מתקשרים לייצר זרימת אוויר חמה ואחידה בתנור בזמן האפייה, דבר שעלול להוביל לכך שחלק מהמגש נאפה יותר מהחלק השני. לכן, ההמלצה היא להשקיע ולרכוש תנור מקצועי ולא להתפשר על איכות המוצר החשוב ביותר במטבח. התנורים של BEKO למשל, הם תנורים חדשניים העובדים בטכנולוגיית AeroPerfect החדשנית והייחודית בשוק, המבטיחה אפייה אחידה ומדויקת של כל המגש על ידי פיזור חום אחיד. עם שימוש בתנור זה, לא תסתכנו בעוגה שמוכנה רק בצד אחד ותוכלו לסמוך על התנור שיעשה את עבודת האפייה המדויקת עבורכם.

  4. תכירו את המתכון לאורכו ולרוחבו

    על מנת שתוכלו להתחיל ולסיים את הליך האפייה בביטחון ובהצלחה, השקיעו זמן ומחשבה מקדימה על מנת לקרוא את המתכון מתחילתו ועד סופו. אופים מתחילים רבים טועים בשלב זה, וקוראים את המתכון שלב אחר שלב, כשהם מיישמים אותו תוך כדי. כך, הם עלולים לטעות בסדר הנכון שלו, במצב בו לדוגמה נדרש להכין שני רכיבים במקביל. על מנת למנוע זאת, קראו בזהירות את המתכון והרכיבים ואל תסתמכו על כך ש״יהיה בסדר״.

  5. אל תשתמשו במרכיבים ללא היכרות מוקדמת

    בהמשך לטיפ הקודם, כשאתם ניגשים לפרויקט אפייה חדש, לאחר שאתם עוברים על המתכון והרכיבים, ייתכן שתבחינו במרכיב בו לא השתמשתם בעבר בשום עוגה או מאפה. כל מרכיב מביא עמו את היתרונות שלו, אך גם את הצרות והסכנות שבו. בהתאם, חשוב לבצע תחקיר מקיף עוד קודם לתחילת האפייה, ולברר באינטרנט מה עלול להשתבש ברכיב זה על מנת שתוכלו למנוע מכך לקרות. לכן, ההמלצה היא לקרוא בעיון את המתכון ולבדוק את המרכיבים, ולא לוותר על מחקר קצר לפני שאתם ניגשים להכנה.

בקו לבן (צילום: יחצ BEKO)
צילום: יחצ BEKO