אחרי שביקרו במסעדה בגווני בז' בלב המדבר, שופטי MKR המטבח המנצח חיים כהן ורותי ברודו וכן גם יתר המתמודדים קיבלו הפעם מנה גדושה של צבע במסעדת "מאמו" של המתמודדות מרטין ואבישג, אם ובת חובבות בישול אותנטי שהביאו את מרוקו היישר לאשקלון.

המסעדה של מרטין ואבישג (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן
המסעדה של מרטין ואבישג (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן

האם והבת החליטו להביא את השורשים לידי ביטוי גם בעיצוב וקישטו את המסעדה שהוקמה בביתן בעיטורים זהובים שנכחו בכל מקום - כולל בסכו"ם זהב שהונח על השולחן, בצלחות הצבעוניות שנתלו על הקירות הצבעוניים ובכלי הטאג'ין שהונחו על עמודים מסביב לשולחן האוכל.

המסעדה של מרטין ואבישג (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן

אורן חנן, המעצב האומנותי של התוכנית עמד הפעם באתגר שונה מהקמת מסעדה בשטח, אבל לא פחות קשה. "זאת מסעדה מרוקאית ומאוד קל ליפול לאיזשהו שטנץ (תבנית קבועה). ניסינו שלא יהיה דומה לאווירה של מסעדות מרוקאית מוכרות, לא משהו שבלוני וממוחזר ולא ליפול לקלישאות. מצד שני, יש הרבה עושר שאפשר לשחק איתו".

המסעדה של מרטין ואבישג (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן

"מרטין ואבישג ידעו בדיוק מה הן רוצות", אומר חנן, "הרפרנס שלהן הייתה העיר פאס (העיר השנייה בגודלה במרוקו) שמתאפיינת בגוונים כחולים, טורקיז ותכלת. הן רצו לשלב עם הצבעים האלו גם זהב ולבן, זו הייתה האינטרפרטציה שלהן למשהו מלכותי, יוקרתי, מפואר ולא יומיומי. הן ביקשו את הצלחות התלויות ואת הכסאות המלכותיים שרופדו בלבן ותכלת".

האתגר העיקרי בעיצוב המסעדה של האם והבת ניכר בשילוב המוזאיקות והפסיפסים הצבעוניים עם שאר הגוונים שהן דמיינו ברוחן. "היינו צריכים לשחק עם שילוב של מוזאיקות וטקסטורות בגדלים ובצבעים שונים", מסביר המעצב, "עשינו שימוש בהמון חומרים שונים וניסינו להרכיב עושר שיהיה מגוון ובאותה נשימה שגם יתחבר יחד".