הסיפור הזה מתחיל בבעלת בית שמאוד אוהבת גינון והחליטה לטפח גינה מול חלון המטבח בביתה שבאזור השרון. בכל פעם שיצאה אל הגינה להשקות או לקטוף צמחי תבלין, היה נדמה לבעלת הבית שהגינה נמוכה יותר. היא הדפה את המחשבות וסיפרה לעצמה שהיא מדמיינת, עד שבוקר אחד הגינה פשוט נעלמה ובמקומה התגלה בור בגודל שלושה וחצי מטרים. כך, לאחר עשור של מגורים, נתגלתה במקרה מתחת לבית קומת מרתף נסתרת ללא פתחים, הכנות חשמל או אינסטלציה.

מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
הכניסה אל המרתף מן החצר. הפתעה אחרי עשור | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
הכניסה אל המרתף מן הבית. אותו קו עיצובי | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
חדר אירוח באווירה אירופית | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
אווירה נינוחה כמו במלון יוקרה | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
הרצפה: פרקט אלון תלת שכבתי | צילום: עודד סמדר

חלק בלתי נפרד מהבית

בעלי הבית החליטו לנצל את החלל החדש, וביקשו לעצב בו חלל יוקרתי שישרה אווירת אירוח נעימה שבו אולם קולנוע, בר מקצועי ושולחן ביליארד. מעבר לכך ניתנה יד חופשית לאדריכלית אריאלה עזריה ברקוביץ', שתכננה ועיצבה את קומת המרתף עד הפרטים הקטנים. בשלושת החודשים הראשונים לשיפוץ עמלו אנשי מקצוע רבים על חלל הבטון שהיה נטול כל תשתית בסיסית. רק לאחר שהסתיימו עבודות האינסטלציה, החשמל ומערכת האוורור, יכלה עזריה ברקוביץ' להתפנות לשלב העיצוב. "הרעיון היה ליצור חדר אירוח באווירה אירופית, סגנון שהוא בין צרפתי לאנגלי קלאסי, שישדר אלגנטיות ואווירה נינוחה בהתאמה למלונות היוקרה הבולטים בעולם", היא מסבירה.

מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
שולחן הביליארד עוצב במיוחד מלבד כתום | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
הלבנים בתקרה עתיקות מפירוק | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
סוגים שונים של גופי תאורה הותאמו בחלל | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

קומת המרתף הפכה לחלק בלתי נפרד מהבית באמצעות גרם מדרגות, וקיבלה את הצבעים המאפיינים את בית המגורים, בתוספת זהב וכתום. כל הפריטים תוכננו ובוצעו בהזמנה אישית, ידיות הברזל יובאו מאיטליה, הריהוט הוזמן מאמן עץ המתמחה בעבודת יד וגופי התאורה תוכננו במיוחד וחוברו למעגל חשמלי נפרד כדי ליצור שליטה אבסולוטית. בשל העובדה כי מדובר במרתף נטול אור טבעי, הושקעה מחשבה בבחירת התאורה ובחלל שולבו כמה סוגים של גופי תאורה ובהם ספוטים, תאורה נסתרת וקריסטלים במבנה יהלומים שהם למעשה פריט עיצובי בפני עצמו.

כדי להעניק חמימות, צופתה הרצפה בפרקט אלון תלת שכבתי. מתחת לשולחן הביליארד שעוצב בהתאמה מלבד בגוון כתום המתכתב עם אופי הצבעים בחלל, נפרש שטיח זיגלר אמיתי להשלמת המראה. בתוך החלל נוצרה חצר אנגלית סגורה מלאה במבוקים ופרחים בגווני הכתום השולט בחלל, ובתקרת החצר נקבע צוהר חשמלי המאפשר לפתוח ולסגור את הגג בלחיצת כפתור. הקירות רופדו בדי משי לא רק כדי להעניק מראה יוקרתי אלא גם בזכות התרומה לאקוסטיקה מושלמת. להשלמת המראה האירופי הקלאסי, חופו עמודי המרתף בלבנים עתיקות מפירוק שנותרו חשופות. כל חללי החדר נוצלו היטב, האזור מתחת לגרם המדרגות הפך לחלל אחסון באמצעות דלתות הזהות לאלו הנמצאות בחלל החדר כך שתחושת הזרימה נשמרה והמראה הקלאסי הוקפד גם בפרטים המזעריים ביותר.

מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
הצבעים המאפיינים את בית המגורים, בתוספת זהב וכתום | צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
מרתף בשרון (צילום: עודד סמדר)
החלל נוצל גם לשטחי אחסון | צילום: עודד סמדר
תמונות מרתף לפני שיפוץ (צילום: עודד סמדר)
המרתף לפני שיפוץ | צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ