שעון כיס ובו אותיות עבריות מסמנות את השעות נמכר לאחרונה במכירה פומבית בארצות הברית בכ-200 אלף שקל. השעון, שעל כיסוי הכסף שלו נראה תבליט של משה עם לוחות הברית, חלוד, יש לו רק מחוג אחד והוא אינו עובד, אבל ערכו נובע מהסיפור הטרגי שמאחוריו.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הבעלים של השעון היה סיני קנטור מוויטבסק (אז ברוסיה, היום בבלארוס). כמו יהודים רבים בתחילת המאה ה-20 סיני ואשתו מרים, גם היא מוויטבסק, חלמו על חיים חדשים בארצות הברית. שניהם היו בוגרי אוניברסיטה ותכננו להמשיך בלימודיהם במדינה החדשה. סיני, שהיה סוחר פרוות, חלם ללמוד רפואה ומרים רצתה ללמוד רפואת שיניים. הם הצטיידו בארגזי פרוות יקרות שתכננו למכור ורכשו ב-26 פאונד (כמעט 13,200 שקל בערכים של ימינו) כרטיסים למחלקה השנייה באונייה שהפליגה מסאות'המפטון שבאנגליה לניו יורק. לרוע המזל, האונייה שבה הפליגו הייתה הטיטניק. ארבעה ימים אחרי שהאונייה יצאה לדרכה היא התנגשה בקרחון וכעבור שעות ספורות טבעה.

השעון מהטיטניק (צילום: Heritage Auctions)
צילום: Heritage Auctions

השעון מהטיטניק 2 (צילום: Heritage Auctions)
צילום: Heritage Auctions

בין יותר מ-1,500 האנשים שנהרגו באסון היה גם סיני קנטור, בן 34 במותו. מרים, שהייתה בת 24 באותו זמן, הצליחה לעלות לאחת מ-20 סירות ההצלה והגיעה לניו יורק. על פי דוח שמילאו בצלב האדום על כל אחד מהניצולים, היא התגוררה אצל קרובי משפחה ותכננה להתחיל ללמוד רפואת השיניים.

השעון מהטיטניק 3 (צילום: Heritage Auctions)
צילום: Heritage Auctions

כעבור שמונה ימים הגיעה לאזור האסון האונייה מקיי בנט כדי לאסוף את גופות ההרוגים. גופתו של סיני נמשתה מהאוקיינוס והוא נקבר בבית הקברות היהודי הר ציון בקווינס. מכתבים שנמכרו יחד עם שעון הכיס מעידים שמרים נאלצה להיאבק בעזרת עורכי דין כדי לקבל את החפצים שהיו על גופו, בהם השעון, חליפה, מעיל ופנקס. לפי "הניו יורק פוסט", מרים עברה למסצ'וסטס. היא התחתנה שוב, אבל עד למותה דאגה שב-15 באפריל, התאריך שבו טבעה הטיטניק, יונחו פרחים על קברו של בעלה הראשון.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

השעון נמכר בבית המכירות הפומביות Heritage Auctions. בית המכירות מסר שהמוכר הוא צאצא ישיר של בני הזוג קנטור, והקונה הוא ג'ון מיוטל, המפעיל את מוזיאון מיוטל בסן פרנסיסקו שבו מוצגים חפצים מהטיטניק.