מאז שמארי קונדו הביאה לעולם את שיטת קון-מארי, שהפכה אותה לכוהנת הגדולה של סדר וארגון הבית, הבינו מיליוני אנשים ברחבי העולם שגם הם שותפים למשאלה להפוך את הבית שלהם לחלל זן מינימליסטי ומשנה חיים. בשנים האחרונות צצות לא מעט נושאות בשורה חדשות שמחזיקות באג'נדות דומות, והאתגר הגדול הוא בדרך כל למצוא את המוטיבציה לפרויקט כזה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הלם: כך נראה חדר השינה של הכוכבת המפורסמת

>> בדרך לאירוויזיון מציצים לחדר השינה של נועה קירל

קאת'י הולדפר כותבת כבר כעשור על עיצוב וארגון בית באתר realsimple.com, ומעידה על עצמה שממש כמו שף שמגיע הביתה מיום עבודה אינטנסיבי ואין לו כוח לבשל לעצמו אפילו ארוחה פשוטה, גם היא מוצאת את עצמה דוחה שוב ושוב את הארגון של הבית שלה. ברגע שהיא הבינה שהמוטיבציה הגדולה ביותר שלה לעשות סדר הייתה תמיד לקראת מעבר דירה, היא ידעה שעלתה פה על משהו. הולדפר פיתחה את שיטת Move-Out כאסטרטגיה לביצוע פרויקט סידור הבית וחלקה אותה עם קוראיה. היתרון הגדול בטכניקה הזו הוא שהיא לא מצריכה להתקשר לחברת הובלות או להזמין קרטונים לאריזה, רק קצת דמיון, נחישות ודד-ליין ברור ונוקשה. הנה עיקרי השיטה: 

1. להגדיר תאריך למעבר

נכון, אתם לא באמת עוברים דירה, אבל זה קריטי להציב לעצמכם דד-ליין ולעמוד בו, בלי תירוצים. החליטו אם אתם רוצים לסדר את הבית כולו או רק חדר אחד, או אפילו ארון אחד, וקבעו את התאריך בהתאם. לא חייבים לעבור על כל הבית בבת אחת, אפשר לדרג למספר פרויקטים שיימשכו עד לדד-ליין.

חמישייה 11.2, לוח שנה אינסופי (צילום: othr)
צילום: othr

2. לפנות הכול

כשעוברים דירה לא רק מסדרים את הפריטים אלא גם אורזים הכול, אז כדי לשמור על אותנטיות צריך להתחיל בפינוי כל הפריטים בחלל שאתם מסדרים -  להוציא את כל מה שיש במגירה, בארון, בשידת הצעצועים וכו'.

אישה מחזיקה ערימת בגדים, סידור ארון (צילום: Volurol, SHUTTERSTOCK)
צילום: Volurol, SHUTTERSTOCK
 

3. להחליט מה לוקחים "לדירה הבאה"

הרימו כל פריט, התבוננו בו ושאלו את עצמכם: זה היה עובר אתי לדירה החדשה, אם היא הייתה הרבה יותר קטנה מהנוכחית? אם הייתם עושים את המאמץ לארוז את הפריט הזה, להוביל אותו לבית החדש, לפרוק ולמצוא לו מקום – מקומו בערמת ה"שמור".

נסו להישאר ממוקדים ובתחושת דחיפות אופיינית למעבר דירה שנותנת מוטיבציה לקבל החלטות מהירות. אם אתם ממש מתקשים ואתם לא מסוג האנשים שפורקים את הקרטונים ביום שבו הם נכנסים לגור בדירה החדשה, אפשר לנסות את "מבחן קופסת הקרטון": הכניסו את הפריטים שאתם רוצים לשמור לקרטון, סגרו אותו וכתבו עליו את התאריך, והשאירו אותו כך למשך תקופה. עברו שבועות ועדיין לא הוצאתם את הפריטים מהקרטון? כנראה שאתם לא באמת צריכים אותם ואפשר לתרום אותם בלי להתלבט ולהתייסר.

מעבר דירה, ארגזים (צילום:  MorphoBio, shutterstock)
צילום: MorphoBio, shutterstock
 

4. להיפטר מכל השאר

כל דבר שלא עבר את הסלקציה של הסעיף הקודם חייב לצאת מהבית -  למכירה, לתרומה, לפח או למחזור.

בגדים לתרומה (צילום: Andrii Zastrozhnov, SHUTTERSTOCK)
צילום: Andrii Zastrozhnov, SHUTTERSTOCK
 

5. לנקות זריז

רהיטים ריקים מפריטים זה בהחלט לא מצב טריוויאלי בבית, וזו הזדמנות נדירה שכדאי לנצל לניגוב או לשאיבת אבק מהם.

מנקה אבק (צילום: Agnes Kantaruk, SHUTTERSTOCK)
צילום: Agnes Kantaruk, SHUTTERSTOCK
 

6. להחזיר את הפריטים למקום  

עכשיו, כשנותרו לכם רק הפריטים שאתם באמת רוצים, הגיע הזמן להחזיר אותם לתוך הארון, המגירה והשידה הנקיים. המשיכו את הדמיון המודרך שנכנסתם עכשיו לבית חדש, התמסרו לתחושת החגיגיות והרענון שבאים עם זה והשקיעו בקיפול קפדני או סידור יפה של הפריטים במקומם הישן-חדש.

סידור הבית (צילום: Kostikova Natalia, shutterstock)
צילום: Kostikova Natalia, shutterstock