הצבע נראה לא טוב? קיר הגבס מתפורר? הטפט מתקלף? אל תמהרו להוציא הון עתק על שיפוץ הבית – המראה הגולמי כאן וזה נפלא. מה זה אומר? שלפעמים משתלם לקלף את קיר ולחזור לצורתו המקורית. למשל, במקרה שהקיר המקורי עשוי לבנים שהן חלק מההיסטוריה של הבית וחשיפתן יכולה להוסיף אופי ומרקם טבעי למרחב. אבל זו לא הדרך היחידה להתחבר למקורות. על פי טרנד הראסטיק הלוהט, ששואב השראה מחוות חקלאיות, מומלץ להציג חלקים גולמיים של הבית על ידי השארת קירות ותקרות לא גמורים. כן, אנחנו מדברים על צבע סדוק, טיח מתפורר, טפטים מתקלפים וקירות צבועים חלקית.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

ראסטיק, עיצוב תהילה גור, באדיבות סוויס סיסטם (צילום: ליאור טייטלר)
מראה לא גמור, לא מהוקצע ולא משויף מדי. עיצוב: תהילה גור, באדיבות סוויס סיסטם | צילום: ליאור טייטלר

ראסטיק, ג, קמחי תאורה (צילום: אלדו ברנרדי)
להשאיר לבנים חשופות. קמחי תאורה | צילום: אלדו ברנרדי

View this post on Instagram

A post shared by Mulbury (@mulbury) on

"סגנון הראסטיק מאופיין במראה לא גמור, לא מהוקצע ולא משויף מדי", מסבירים תמר ויואב צ'פלין ממשרד "מעשה בבית". "בסגנון זה משתמשים ברהיטים מחומרים טבעיים. כשמוסיפים פריט ראסטיק עם אופי, הוא יוצר אווירה יותר נינוחה בחלל. למשל, שולחן סלון בסגנון ראסטיק יזמין את המשתמש להתרווח על הספה ולהרים עליו רגליים כי לא צריך לשמור עליו יותר מדי ופחות רואים עליו לכלוך וכתמים כי הוא כבר בעל מראה ישן ומחוספס. לכן פריטים בסגנון ראסטיק פרקטיים יותר מריהוט מהוקצע ומשויף למשעי. מראה הראסטיק מתאים גם לחלל מודרני ולאו דווקא לחלל כפרי. פריט בסגנון ראסטיק בבית מודרני יכול לאזן את הקווים הישרים ולהוסיף חמימות עם אופי".

ראסטיק, ג, אליתה ליוינג (צילום: בונטמפי)
באדיבות אליתה ליוינג | צילום: בונטמפי

ראסטיק, ג, מעשה בבית (צילום: חגית גרוסמן)
רהיטים מחומרים טבעיים. עיצוב: מעשה בבית | צילום: חגית גרוסמן

View this post on Instagram

A post shared by NoName (@_my_no_name_) on

"כחלק מסגנון הראסטיק שמתפשט בעולם אנחנו רואים קירות במראה ייחודי - חלקם עם טיח מתפורר, על אחרים מודבק טפט ישן שנוטה להתקלף, קירות צבועים חלקית או כאלה שנדמה כי הצבע סדוק ומתקלף", אומרת שירלי דן, בעלת משרד לתכנון, אדריכלות ועיצוב הבית. "זה חלק מהחן של הסגנון ומכיוון שהמראה כל כך דומיננטי, צריך לחשוב עליו בקפידה ולבצע את האלמנטים תוך חישוב מדויק של מסות כי הדבר האחרון שנרצה הוא שהחלל ייראה מרושל".

ראסטיק, ג, מעשה בבית (צילום: חגית גרוסמן)
עיצוב: מעשה בבית | צילום: חגית גרוסמן

ראסטיק, ג, מעשה בבית (צילום: חגית גרוסמן)
פחות רואים לכלוך וכתמים. עיצוב: מעשה בבית | צילום: חגית גרוסמן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

View this post on Instagram

A post shared by isabelle dubois-dumée (@lespetitesemplettes) on

View this post on Instagram

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀GOOD CARD GONE BAD (@goodcardgonebad) on

"שימוש בחומרים מתועשים בחלל מגורים מעביר את הנמצא בחלל חוויה חדשה ומיוחדת שקשה לעכל, אבל היא נטמעת בזיכרון הצילומי", מוסיפה מעצבת הפנים ליאת רוזין. בנוסף, היא אומרת, סגנון הראסטיק יכול להביא לחיסכון בעלויות השיפוץ. "שימוש בחומרי גלם לגמר של מעטפת חלל או ריהוט – בלי עיבוד מהוקצע כמו צביעה, גלזורה או פוליש – מוזיל משמעותית את עלות הפרויקט. למשל, צינורות נחושת המשמשים להסתרת כבלי חשמל ותאורה הם גם אלמנט עיצובי וגם חוסכים או מונעים חציבה בקירות".

ראסטיק, ג, באדיבות אליתה ליוינג (צילום: בונטמפי)
באדיבות אליתה ליוינג | צילום: בונטמפי

View this post on Instagram

A post shared by Nest Setters (@nestsetters) on

_OBJ

View this post on Instagram

A post shared by Woodchip & Magnolia Wallpapers (@woodchipandmagnolia) on

ומה עושים אם מתגוררים בדירת קבלן חדשה מהניילונים? "מרבית הבנייה בארץ חדשה ואין סיכוי למצוא רבדים של היסטוריה מבעד לטיח ולחשוף את הלבנים המקוריות", אומר מעצב הפנים ניצן הורוביץ, "לכן אדריכלים ומעצבים רבים מוצאים דרכים יצירתיות ליצור סגנון ראסטיק, כמו שימוש בלבנים (בריקים) מבתים שפורקו, בניית שכבות ורבדים בקיר הנתון, שימוש בקורות עץ ועוד. המטרה היא לתת לכל אותם אלמנטים מראה כמה שיותר אותנטי ומחוספס שמזכיר את הסימנים שמשאירים הזמן והטבע".