גאדג'טים המיועדים למטבח ומקלים על תהליכי בישול ואפייה הם תמיד כיף גדול: מצד אחד הם מגיעים בעיצוב ססגוני שמשדרג בקלות את השיש או המדפים ומכניס צבעוניות עליזה. מצד שני, אם הם באמת עושים את העבודה, מדובר בהברקה. כדי לעשות לכם סדר ולחסוך מכל חובבי העיצוב והבישול מטבח צפוף לעייפה, לקחנו את הגאדג'טים המובילים לסיבוב ניסיון ובדקנו אם הם פועלים ביעילות, מקלים על תהליך הבישול ומקיימים את ההבטחה שלשמה נועדו. ניסוי הכלים הגדול שישדרג לכולנו את המטבח.

קאפקייקס בעשר דקות

מי אני: Lovely bake, אופה ביתי קומפקטי בצבע תכלכל בעל מראה מתוק במיוחד, המיועד לאפיית קאפקייקס בשבע דקות. בגוף המוצר שבע גומחות בעלות ציפוי המונע הידבקות, המתחממות במהירות עד לטמפרטורה המתאימה לאפיית מיני קאפקייקס. לאחר האפייה יש לחכות להתקררות ואז לצפות ולקשט את הקאפקייקס בצורה הרצויה.

ניסינו: המראה המעוצב שמוסיף לשיש השגרתי אופי צבעוני ומראה רטרו, שבה גם את לב המבוגרים. הכנו בלילת קאפקייקס קלאסית, שפכנו בזהירות לגומחות וחיכינו לתוצאה. התוצאה היתה מצוינת: הקאפקייקס יצאו סימטריים להפליא, אפויים היטב מכל הצדדים והצליחו לשמח גם את המבוגרים וגם את הקטנטנים. הדבר היחיד שלא עמד בהבטחה הוא זמן ההכנה שלקח לנו 10 דקות ולא שבע, כפי שנכתב על הקופסה. 

בפרץ יצירתיות השתמשנו במוצר כדי לאפות מאפינס מלוחים על בסיס כרובית וגבינות, וגם במקרה הזה התוצאה היתה נפלאה ויצרה מאפים קטנטנים וקלילים שכיף לחטוף. במקרה שלהם ארכה האפייה קרוב ל-20 דקות, אבל התוצאה היתה כל כך טעימה ופוטוגנית, עד שגם הילדים גילו עניין ואכלו בהנאה. להשיג ברשת "ENTER", ב-229 שקלים.

אין תמונה
אם עד עכשיו נמנעתם מלהכין. טוסטר קאפקייס

אין תמונה
10 דקות הכנה

מפרידים את גרעיני התירס

מי אני: DELUXE CORN STRIPPER, אביזר לגרעון קלח תירס באמצעות הפרדת ליבת התירס הקשה מהגרעינים הנאספים בדפנות הגאדג'ט ונשלפים החוצה בקלות. המכשיר מורכב מארבעה חלקים: מיכל פלסטיק שקוף, שרוול מתכת הנועד לדחוף את ליבת התירס החוצה, שני "מאבטחים" שנועדו להחזיק את קלח התירס ולייצב אותו כך שישאר במקומו, ושרוול פלסטיק נוסף שנועד לרוקן את ליבת התירס משרוול המתכת בתום התהליך.

ניסינו: על פי הוראות ההכנה הכנסנו למיכל הפלסטיק קלח תירס מבושל ומיקמנו ככל שיכולנו בין שני התופסנים. הברגנו פנימה את חלקו השני של המוצר וניסינו לדחוף פנימה את שרוול המתכת. עם הפעלת הלחץ הראשוני, התירס השתחרר מהתופסן וזז לצדדים, כך ששרוול המתכת לא הקיף את הליבה כפי שצריך היה להיות, והחל למעוך את הגרעינים. ניסינו פעם נוספת והגענו למסקנה שהפעולה כשלה משום שכל קלח תירס מאופיין בגודל שונה, ולכן המכשיר שמיועד לעובי ולגובה מסוימים, לא יכול לעבוד עם קלחים בעלי צורה שונה. הרעיון בתאוריה מצוין ומקל על החיים, אך הביצוע כשל. להשיג ב"קיצ'ן וורקס", 124.90 שקלים.

אין תמונה
להפריד? תלוי מה גודל הקלח

משקל אנלוגי בצבעים 

מי אני: משקל אנלוגי במראה רטרו צבעוני שכיף לאמץ ולקשט באמצעותו את המטבח. המשקל מצויד בצלחת מדידה ובכפתור לכיול, ויכול לשקול עד 3 ק"ג.

ניסינו: העמדנו משקל דיגיטלי מול המשקל האנלוגי המעוצב והשוונו בין המידות שהתקבלו. המשקל האנלוגי הראה תוצאה מדויקת יותר במידות עגולות כ-10 וחמישה גרם ופחות בגרמים בודדים כשלושה או שבעה גרם, ולכן יתאים פחות לחובבי האפייה, טכניקה המצריכה דיוק של גרם ואף חצי גרם. המראה משובב הנפש הפך אותו בן בית על המדף במטבחנו הפרטי, ונסתמך עליו בעתיד בתבשילים ומאפים כלליים יותר - כאלה שאינם מצריכים דיוק דרקוני. להשיג ברשת "פוקס הום", 59.90 שקלים.

גדג'טים למטבח חדש, משקל, צילום דניאל לילה (צילום: דניאל לילה)
ויזואלית הוא עושה את העבודה. משקל אנלוגי | צילום: דניאל לילה

גדג'טים למטבח חדש, משקל לבן צילום דניאל לילה (צילום: דניאל לילה)
לא מתאים למדקדקים | צילום: דניאל לילה

לחדד את הירקות

מי אני: KAROTO, מחדד לגזר ומלפפון וקישוא שיוצר סלסולים אכילים שאפשר לקשט איתם סלטים תבשילים, או לאכול סתם כך. המחדד עשוי פלסטיק ומתכת, ובתחתיתו, בנוסף ליעודו המקורי, מצוי קולפן רב שימושי.

ניסינו: הפקדנו את המחדד בידיו של ילד זהיר בן חמש הידוע בסרבנותו לכל הקשור בירקות וציידנו אותו בגזר מקולף ובמבוגר אחראי שישגיח על מעשיו. הגזר הפך בשניות מירק קשה לסלסולים ארוכים, דקים ופריכים שנאכלו בהנאה רבה על ידי סרבן הירקות שהתלהב מיכולתו להפוך את הגזר ל"גזירי נייר" להגדרתו. הסלסולים הדקים הפכו את סלט הירקות השגרתי לסלט חגיגי שהצליח לעניין גם את הקטנטנים. גם הקולפן הנמצא בתחתית המחדד עשה עבודה יפה בקילוף גזר, מלפפון, בטטה וקישוא. יופי של מוצר שערכו הנוסף הוא יכולתו לשמש "ריפוי בעיסוק" בריא עבור ילדים. רק חשוב להקפיד על השגחה צמודה של מבוגר. להשיג ברשת "סוהו", 39.90 שקלים.

גדג'טים למטבח חדש, מחדד (צילום: דן לב)
הילדים יתלהבו, אתם תתלהבו | צילום: דן לב

משטח להנחת כף בישול

מי אני: BETTY'S, משטח סיליקוני בצורת תסרוקת נשית, המשמש תחתית להנחת כף בישול תוך כדי עבודה במטבח.  כאשר מניחים את הכף בבסיס המשטח, נוצר מראה מתוק של פרצוף נשי עם תסרוקת של גברת מעוטרת בסרט אדום.

ניסינו: ליכלכנו ברוטב נוזלי ושומני כף עץ בסיסית - מוצר חובה בכל מטבח, והנחנו על משטח הסילקון. "התסרוקת הנשית" אבטחה את הכף כהלכה ושימשה מצע אמין בעל זווית מוצלחת שמנעה מהרוטב להשפך לצדדים ולהכתים את השיש. המוצר מוצלח ויכול לקשט בגאווה כל חלקת מטבח, אך ה"חבל" היחיד הוא על כך שהמוצר לא מיועד גם לתרבדים המהווים גם הם חלק אינטגרלי בכל תבשיל. מוצר רב ייעודי המתאים גם לכף עץ וגם לתרבד, היה הופך לפריט חובה במטבח. להשיג ברשת "סוהו", 49.90 שקלים.

גדג'טים למטבח חדש, משטח לכף, צילום דן לב (צילום: דן לב)
להכניס למדיח ולחפוף את הראש לאחר השימוש. משטח לכף בישול | צילום: דן לב

מערבל רוטב ידני

מי אני: מערבל רוטב סלט ידני של חברת BRASS המצויד במידות ובפתח המאפשר לצקת את הרוטב המוכן לסלט. לכלי הקיבול מחוברת ידית שבכל לחיצה מסובבת וו פנימי מעוגל המערבל את הרוטב.

ניסינו: יצקנו דרך הפתח העליון הצר והלא מספיק נוח לשימוש שמן זית, מעט שמן סומסום, סויה, שום כתוש, חומץ בלסמי ודבש ולחצנו מספר פעמים על הידית. התוצאה היתה הומוגנית וטעימה מאוד, וחסכה את השקשוק המיותר העוזר בדרך כלל לחומרים להתערות זה בזה. הבעיה היחידה היא בהיותו של הכלי לא מספיק הרמטי, כך שבשימוש הראשון, עד שהבנו כיצד לשלוט היטב בכמויות, הרוטב נזל הצידה מדפנות המכשיר. ערכו הנוסף של המוצר הוא היותו חביב מאוד על הקטנטנים שאימתו בשמחה את התואר "סו שף" ועזרו בקלות רבה להכין ויניגרט נהדר לסלט. להשיג ב"Brass", ב-109 שקלים.

אין תמונה
להכניס רכיבים, ללחוץ ויש לכם רוטב

 פולקע לאחסון עשבי תיבול

מי אני: גאדג'ט מתוק במיוחד בצורת פולקע, העשוי סיליקון עמיד ובטוח בחום ומשמש אכסנייה למיני עשבים ותבלינים שלוקחים חלק בהכנת תבשילים ארומתיים ומרקים מלאי טעם. מטרת אחסון המתבלים בפולקע היא למנוע מצב של "עשבים שוטים" וג'ונגל מבולגן המתקבל בתום הכנת מרק או כל תבשיל הדורש נוכחות עשבי תיבול נוסח פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ומרווה.

ניסינו: מילאנו את הפולקע בעשבי תבלין וכדורוני פלפל אנגלי וזרקנו לתוך סיר מרק. בנוסף למראה החמוד שהתקבל ולשמחה שאחזה בילדים ששימשו סו שפים נאמנים, התוצאה היתה מוצלחת: החורים מכל צדדיו של הפולקע איפשרו לטעמים ולארומות להתפזר בסיר, אך השאירו בתוכו את "הלכלכוך". בתום הבישול נפטרנו מתכולת הפולקע ונהננו ממרק צלול, ארומתי ועשיר בניחוחות. להשיג ברשת "סוהו", 49.90 שקלים.

גדג'טים למטבח חדש, פולקע, צילום  דן לב (צילום: דן לב)
להכניס הכל לפולקע ולזרוק למרק | צילום: דן לב

מפרידים בין סיר למכסה

מי אני: LID SID, שני "אנשי" סיליקון מכופפים, האחד לבן והשני אדום שכל יעודים, בנוסף להיותם מעוצבים בחביבות ומזכירים את דמויותיו של קית הרינג, הוא להשאיר את סיר הבישול מעט פתוח בעת תהליך הבישול.

ניסינו: מילאנו סיר בכל טוב המשמש להכנת "דאל" עדשים הודי מסורתי ומיקמנו את השומר הפרטי בשולי הסיר. המכסה אכן נותר פתוח חלקית והמראה של "איש" מציץ פנימה אל תוך הסיר היה חביב מאוד. למרות המראה המקורי, מדובר במוצר שהוא בעיקר גימיק עיצובי חמוד מאוד, ולא כזה המתפקד על תקן פריט חובה במטבח.
להשיג ברשת "סוהו", 49 שקלים.

גדג'טים למטבח חדש, אבזר לסיר (צילום: דן לב)
להשיאר את הסיר פתוח, אבל רק קצת | צילום: דן לב

 לקצוץ ולערבב את סלט החסה

מי אני: SALAD CHOPPER, גאדג'ט המהווה יציר כלאיים בין כף ערבוב לסלט לסכין חיתוך יעודי לחסה, המאפשר לקצוץ את העלים ישירות בתוך קערת ההגשה. המוצר מאסיבי ועשוי מחומרים איכותיים: ידית הקוצץ מחופה בגומי המאפשר אחיזה נוחה ויציבה והשיניים עשויות פלסטיק שאינו גורם להשחרת העלים או לפגיעה בקערה.

ניסינו: שטפנו ויבשנו היטב חופן עלי חסה ומיקמנו בתוך קערה. לחצנו פנימה את ה-SALAD CHOPPER ושלפנו החוצה. העלים אכן נחתכו, אבל נשארו תקועים ברווח שבין שיני הקוצץ, כך שבכל פעולת קיצוץ נאלצנו לדחוף פנימה את הידיים ולהוציא את העלים החתוכים כדי לפנות מקום לעלים החדשים. בנוסף, השיניים חדות מאוד, כך שבכל פעולת הוצאת העלים, צריך להיזהר היטב על האצבעות ולהגן מפני חתכים. כנ"ל בפעולת שטיפת המכשיר. בסופו התהליך המייגע והדורש זהירות, התקבל סלט חסה חתוך למשעי. להשיג ב-"Kitchen Works", ב-59.90 שקלים.

אין תמונה
גם קוצץ וגם מערבב

שייקר להכנת קוקטיילים

מי אני: Vodka Zinger, שייקר מתוחכם ומעוצב מנירוסטה להכנת קוקטיילים ביתיים על בסיס פירות, ירקות, עשבי תיבול ותבלינים. המכשיר מצויד בתא אחסון תחתון, בו ממקמים את המרכיבים הנבחרים. בתוך התא מצויים להבי מתכת עבים שמסתובבים ו"פוצעים" את הפירות או הירקות בעת הברגת תא האחסון לתא הנוזלים של השייקר. שני התאים מופרדים באמצעות מסננת שדרכה מועברים מיצי הפירות לתא עם הנוזל האלכוהולי ומשאירים את הפירות המרוסקים כלואים בתא אחר.

ניסינו: הכנסנו לתא המעיכה קוביות תפוח עץ אדום, הברגנו אליו את גוף השייקר ומילאנו אותו בוודקה איכותית. פעולת הההברגה גורמת לסכינים להסתובב ולרסק את הפירות וככל שרוצים להוציא יותר טעם, יש להבריג פנימה והחוצה את תא האחסון כמה פעמים. בסוף התהליך יש לנער היטב את השייקר לאיחוד הטעמים. התוצאה הסופית היתה וודקת תפוחים מצוינת בעלת טעם טבעי וללא תוספת סוכר. הדבר עבד גם עם מים שאותם העשרנו בטעמי מלפפון ובזיליקום. כיף לכל אירוח אלכוהולי ושימושי גם כשרוצים לגוון את טעמי המים הרגילים. להשיג ברשת "ג'נטלמן", 159 שקלים.

אין תמונה
להכין שיקק אלכוהולי בקלות
אין תמונה
כולל קוקטיילים פירותיים

לעצב מיני המבורגר

מי אני: "המבורגר מעוצב", גדג'ט בצורת המבורגר בלחמנייה שמסייע לעצב קציצת מיני המבורגר סימטרית בגודל שילדים אוהבים ולקריצת עיגולי עוגיות בבצק. המוצר עשוי פלסטיק וסיליקון ועובד כך שעם הנחתו על תערובת בשר, חלקו הפנימי נלחץ פנימה ונתחם על ידי שולי המכשיר. לאחר השימוש ניתן להפריד בין שני חלקי המכשיר לצורך שטיפה וניקוי.

ניסינו: ילד חובב המבורגרים שעושה את צעדיו הראשונים במטבח, התלהב מהמכשיר שאיפשר לו ליצור קציצת מיני המבורגר מושלמת מבלי ללכלך את ידיו ועם מינימום מגע בבשר החי. בגזרת הבצקים המכשיר צלח פחות משום שהקפיץ המצוי בו מעך מעט את הבצק הדק שיועד להכנת דים סאם. גדג'ט מצוין לילדים שמגלים עניין במטבח. במקרה שלנו, צורת ההמבורגר החביבה עודדה את הקטנים לאכול את הקציצות שהוכנו בגודל המתאים במיוחד עבורם. להשיג ב-"BRASS", ב-49.90 שקלים.

אין תמונה
לחתוך קציצת מיני חמודה

לבשל ולאדות במיקרוגל

מי אני: SISTEMA, כלי לבישול ואידוי במיקרוגל, המשמש גם כקופסת אחסון. הכלי מכיל שלושה חלקים: גוף הכלי, מסננת ומכסה ובו פתח להוצאת האדים בעת הבישול או האידוי.

ניסינו: פעלנו לפי ההוראות: מילאנו בגוף הכלי מעט מים והנחנו את המסננת ועליה כמות נאה של ברוקולי חתוך לחתיכות גדולות. הפעלנו את המיקורגל לשמונה דקות וחיכינו לתוצאות. בתום זמן ההכנה התקבל ברוקולי מאודה ששמר על צבעו הירוק החי ועל מרקמו הנגיס ולא הפך סמרטוטי או מבושל יתר על המידה. הוספנו מעט שמן זית וסויה ונהנו ממנה בריאה ומזינה. להשיג בחנויות Arcosteel Kitchen, ב-49 שקלים.

אין תמונה
להכניס למיקרוגל ולקבל מנות מזינות

חותמת אוהבת לעוגיות

מי אני: חותמת לעוגיות "I LOVE YOU" להכנת עוגיות רומנטיות ומחממות לב. החותמת עשויה עץ וסיליקון וניתנת לתלייה ולקישוט המטבח.

ניסינו: הכנו בצק עוגיות בסיסי, הטבענו על כל עיגול חותם עם המסר הרומנטי והכנסנו לתנור. התוצאה שהתקבלה היתה אמנם יפה וביתית, אך לא מהוקצעת היות שהחתמת העוגיות באמצעות החותמת מעכה כל כדור בצק ויצרה מראה בלתי סימטרי, אך עם זאת חמוד להפליא. מכשיר חביב שמתאים לפעילות מטבחית חיביבה עם הילדים. להשיג באתר look.co.il, ב- 79.90 שקלים.

גדג'טים למטבח חדש, חותמת עוגיות (צילום: look.co.il)
אין כמו עוגייה עם חותמת אוהבת | צילום: look.co.il

מגררת גבינות ארגונומית

מי אני: מגררת גבינות מעוצבת, צבעונית וארגונומית של חברת BFL המצוידת במנואלה ידנית ומתאימה לגירור גבינות קשות, שוקולד ואגוזים.

ניסינו: הכנסנו קובית גבינת פקורינו לתוך מיכל הגרוד הפנימי, סגרנו, לחצנו מעט על הגבינה וסובבנו. פעולת הגירור היתה חלקה והניבה שבבים יפים וקלילים במינימום בלגן או לכלוך, אך לאחר דקה היד החלה להעייף מתנועת הסיבוב והלחיצה על הגבינה לצורך הצמדתה לפומפיה הפנימית. מוצר טוב למנות אישיות ופחות לכמות גדולה המיועדת לכמה אנשים. להשיג  ב"לגעת באוכל" ו"פורשף", 80 שקלים.

אין תמונה
שבבי גבינה יפים וקלילים במינימום בלגן או לכלוך

לשאוב, להזריק ולהבריש

מי אני: "טרודו", מזרק רטבים המשלב מברשת סיליקון להברשת המזון, "מחט" להזרקת רטבים לתוך המזון המתבשל או הנאפה וגם מברשת ניקוי שמגיעה עד האזור הצר ביותר במכשיר. מברשת הסיליקון עמידה עד חום של 220 מעלות וגוף המזרק מצויד במידות ברורות המקילות על העבודה.

ניסינו: שאבנו באמצעות ה"פומפה" רוטב מתקתק שהכנו כדי לשדך לחזה עוף צלוי, ובמהלך הטיגון על מחבת טפלון ליטפנו את העוף באמצעות מברשת הסילקון, תוך שיחרור כמות מבוקרת ורצויה של הרוטב. הפעולה יתה נוחה ויעילה, והשליטה וההברשה היסודית הבטיחה שהרוטב יגיע לכל מקום ולא ישפך ללא בקרה ויציף את המחבת. גם באפיית נתח בשר צלח המוצר את המשימה, ובזכות אורכו הגיע עד למעמקי התבינית ולחלקים הרחוקים יותר של הבשר. גאדג'ט שימושי לחובבי הבשר הצלוי. להשיג  ב"לגעת באוכל" ו"פורשף", 80 שקלים.

אין תמונה
שואב ומזריק את הרוטב

 לקצר זמן הכנה עם מיקרוג'ין

מי אני: מיקרוג'ין, כלי חרס עגול המאפשר לבשל בתנור ובמיקרוגל בזמן הכנה מקוצר. הכלי עשוי מצלחת חרס ומעליה מכסה מחורר המפזר את החום בצורה אחידה בכלי ומזרז את תהליך הבישול. הכלי מתאים לירקות, בשר, דגים, עופות ועוד, וחוסך את השימוש בשמן, כך שהבישולים דיאטטיים ובריאים.

ניסינו: פעלנו מדויקות על פי מתכון לגראטן בטטות וטימין שצורף לאריזה והכנסנו למיקרו ל-20 דקות. בתוך התהליך התקבלה צלחת של בטטות עייפות עם שלולית שמן זית מסביב ומרקם מסמורטט. העתקנו את אותו מתכון בדיוק לתנור, ולאחר 35 דקות התקבל גראטן טעים, פריך ושחום בקצוות - בדיוק כמו שצריך. המכשיר מתאים יותר לאידוי ולבישול במיקרו ולא לאפייה או השחמת עוף וירקות. עבור אלו עדיף להשתמש בתנור. להשיג ברשת "THE COOK STORE" וברשת "לגעת באוכל", 229 שקלים.

אין תמונה
כלי חרס עגול המאפשר לתנור ולמיקרוגל

גדג'טים למטבח חדש, מירקרוגין (צילום: הילה מלמד)
מקצר את זמן ההכנה | צילום: הילה מלמד

8 פריטים שישמחו כל מטבח
5 אבזרי מטבח שמקלים על החיים