המשימה של השופטת המיתולוגית מיכל אנסקי, הפכה מרגע מיוחד ומשמח, לרגע שחותם את עזיבתו של עמית בזילר את התחרות. הוא הגיע ל"מאסטר שף" כדי להגשים את עצמו, אחרי שכבר הופיע על המסך שלנו בתור נגן מלווה של בת זוגו נופיה ידידיה. פרק אחר פרק הוא הכין מנות יצירתיות ומפתיעות וקיבל לא מעט מחמאות מהשופטים, ואף נתפס כאחת הדמויות החזקות במשחק, אבל בריאליטי כמו בריאליטי, שום דבר לא בטוח.
בדירה שהוא חולק עם נופיה, אפשר לראות את החלקים המחברים בין שניהם, כלי הנגינה בכל פינה, אל מול המטבח המושקע והמאובזר שמסודר בדיוק לצרכים של בזילר. המידות אמנם קטנות, כיאה לדירה תל אביבית קלאסית, ועדיין עמית מעיד שהוא אוהב אותו במיוחד: "קודם כל הוא מעץ. דבר שני, הכל מסודר בו בדיוק כמו שאני אוהב. לכל מגירה יש תכלית ויש לי בו הכל".
מה היית בוחר לשנות בו? "הייתי מגדיל אותו קצת ומוסיף איזה שהוא תנור אידוי".
מה המכשיר הכי שימושי במטבח ולמה? "הוא פשוט נורא ושמו בישראל מיקרופליין. אני אוהב מאוד גרידת לימון ומכניס אותה בהמון דברים ובנוסף זה מוציא שיערות פרמז'ן דקיקות ונעימות, שזה המרקם הכי כיפי בעולם שנמס בפה כמו שלג. אני נעזר בזה גם בגירוד שום במקום בכותש זה הרבה יותר נוח".
איך נראה מבחינתך מטבח החלומות שלך? "אי ענק עם מלא מקום עבודה, שבקצה שלו 8 להבות ואחת מהן זה ממש להבת טורבו כזאת של ווק. תנור אבן ענק איטלקי, ציוד מטבח מקיף ברמה הכי גבוהה שיש, ובנוסף מטבח חיצוני עם טאבון, מנגל פחם ענק ומכונת ברד עם מרגריטה קפואה קבוע".
מי שוטף כלים בבית אחרי שאתה מבשל? "נופיה לרוב שוטפת אחרי שאני מבשל, אבל יש לציין שאני משאיר מטבח מדוגם. תוך כדי הבישול אני שוטף תמיד הכל, אז אחרי האוכל לא נשארים סירים ובלגן. יש רק את הצלחות, כוסות וסכו"ם".
מה המטלה שאתה הכי שונא לעשות במטבח? "להכין שניצלים. אך במקביל זה המאכל שאני הכי אוהב בעולם אז יוצא לי להכין הרבה".
איזה ספרי בישול או אפייה נמצא אצלך על המדף? "לא תמצאו".
כמה שעות אתה מבלה במטבח בממוצע לאורך השבוע? "מלא, אבל זה משתנה עם כמות הארוחות שאני עושה לחברים".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת? "אני אוהב לקחת פרויקטים בבישול שלוקחים הרבה שעות, אם זה עישון של נתחים במשך 14 שעות או העמדת צירים שאני מבשל אותם במשך מספר ימים ועושה איתם מרקים אסיאתיים למשפחה.בכלל ארוחות יפניות דורשות המון המון השקעה והכנות מראש".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכן לוותר? "על הסכינים שלי".
מה חומר הגלם הכי יוצא דופן שנמצא אצלך או הפריט הכי מיוחד שאתה מחזיק במטבח? "שומן בקר ודמי גלאס".
מה אנשים עושים במטבח שיכול להוציא אותך מדעתך? "כשאנשים עובד בבלגן ולכלוך זה משגע אותי, אני לא יכול לסבול את זה".
מה תעדיף, מטבח בלי כיריים או בלי תנור? "בלי תנור".
איך הרגשת אחרי שצפית בעצמך מודח? "קיבלתי את זה באהבה. כנראה שזה היה הזמן שלי ללכת ולהמשיך בעיסוקיי שאני בטוח שבקרוב יפתיעו אתכם מאוד".
מה אתה חושב שהפיל אותך במשימה האחרונה? "קמתי ביום הפוך כזה חסר 'מוג'ו' והייתה לי תחושה שזה היום שאודח בו. אכן זה קרה, כנראה שלא הייתי חד מספיק".
איך תסכם את החוויה? "חוויה מטורפת, אינטנסיבית ומרגשת. היה לי כיף בטירוף והכרתי אנשים מהממים שזו מתנה מדהימה"
יש תוכניות לעתיד בתחום הבישול? "אני עובד על הרבה דברים ששמתי לעצמי למטרה לשנת 2024. מאמין שבקרוב תתחילו לשמוע עליהם".