המטבח כבר מזמן לא משמש רק לבישול ולאכילה – אנחנו עובדים שם, יושבים עם בני משפחה וחברים, עוזרים לילדים לעשות שעורי בית וסתם גולשים בטלפון. אז איך לעדכן ולשדרג את החלל? הנה כמה דוגמאות שיתנו לכם השראה. 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> השיטה של האם לקיפול כביסה סוחפת את הרשת

>> בלי שופוני: וילה יוצאת דופן במושב

עומר: למטבח של הווילה נוספה יציאה לגינה

במסגרת שיפוץ הבית הגדילה המעצבת סיגל מלכה את המטבח על חשבון חדר צמוד ששימש כמחסן. בקיר החיצוני נקבעה דלת זכוכית המבילה לגינה, לדק במבוק. המטבח של מטבח דקל בנוי בצורת רי"ש והחזיתות בלבן שבור עם נגיעה עדינה של תכלת. בין הארונות הגבוהים קבועים מקרר ומכשירי חשמל בצבע שחור. במרכז המטבח יש אי גדול, גם הוא בלבן עם משטח בוצ'ר טבעי. האי משמש בחלקו לאחסון וסביב חלקו השני יש שישה מקומות ישיבה. מעל האי תלויות מנורות פליז עם אהילי זכוכית. עלות: 80 אלף שקל, כולל מכשירי חשמל.

מהפך במטבח, עומר, עיצוב סיגל מלכה
דלת זכוכית במקום קיר | צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
מהפך במטבח, עומר, עיצוב סיגל מלכה, לפני שיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: סיגל מלכה
מהפך במטבח, עומר, עיצוב סיגל מלכה
במרכז המטבח נוסף אי גדול | צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
מהפך במטבח, עומר, עיצוב סיגל מלכה
חזיתות הארונות בלבן שבור עם נגיעה עדינה של תכלת | צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
מהפך במטבח, עומר, עיצוב סיגל מלכה
מכשירי חשמל שחורים | צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
מהפך במטבח, עומר, עיצוב סיגל מלכה
צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
מהפך במטבח, ג, עומר, עיצוב סיגל מלכה
צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
מהפך במטבח, ג, עומר, עיצוב סיגל מלכה
צילום: מאור מויאל סטודיו רותם

ירושלים: במקום חדר סגור – מטבח פתוח

בדירה הישנה בשכונת בקעה המטבח המיושן היה בחדר סגור ודלת הכניסה אליו הייתה באמצע המסדרון. במסגרת השיפוץ פתחה המעצבת חגית כהן (תוכנית אדריכלית: רעות כהן) את חלל המטבח והקירות פורקו. במרכז המטבח נותר עמוד תומך שאי אפשר להורידו. "הפתרון היה להאריך את העמוד, לבנות לידו את הדלפק ובצד השני לבנות ארונות", מסבירה כהן. יחידת הארונות היא דו צדדית: מצד אחד היא פונה למסדרון ובצד השני נמצאים הארונות הגבוהים של המטבח והמקרר.

המטבח (נגרות: אורן בן שושן) בצבע כחול עמוק בצביעת שלייפלאק עם ידיות בזהב מושחר. "רציתי מראה יותר מעניין ולכן בחרנו שיש עם גידים כחולים שעוביו 2 ס"מ בלבד, למראה יותר נקי ויוקרתי", אומרת המעצבת. מעל הכיור נבנה ארון עם דלתות (ולא קלפה) – באמצע דלתות אטומות המסתירות את מתקן הייבוש ובצדדים דלתות זכוכית למראה קליל יותר.

מתחת לדלפק יש ארבעה מקומות ישיבה ומתחתיו יש צד אחד מגירות ובצד השני ארון צר. מעליו תלויה מנורה עם אהיל קש. בקצה המטבח יש דלת זכוכית עם פרופיל אלומיניום שחור המובילה לחדר השירות. כמו בבית כולו, הרצפה מחופה פרקט למינציה ובמקום הנמכות התקרה יש תעלת מיזוג אוויר חשופה. עלות: 55 אלף שקל, כולל שיש.

מהפך במטבח, ירושלים, עיצוב חגית כהן
צבע כחול עמוק עם ידיות בזהב מושחר | צילום: אורית אלפסי
מהפך במטבח, ירושלים, עיצוב חגית כהן, לפני שיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: חגית כהן
מהפך במטבח, ג, ירושלים, עיצוב חגית כהן, לפני שיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: חגית כהן
מהפך במטבח, ירושלים, עיצוב חגית כהן
מצדי העמוד התומך נבנו דלפק וארונות | צילום: אורית אלפסי
מהפך במטבח, ירושלים, עיצוב חגית כהן
צילום: אורית אלפסי
מהפך במטבח, ג, ירושלים, עיצוב חגית כהן
צילום: אורית אלפסי
מהפך במטבח, ג, ירושלים, עיצוב חגית כהן
מעל הכיור נבנה ארון | צילום: אורית אלפסי

גבעתיים: חיפוי הרצפה והאי הוחלפו

בני הזוג קנו מקבלן בית ששטחו 200 מ"ר בתכנון אדריכלית מרית בר סלע, ואחרי כמה שנים החליטו לשפצו. על השיפוץ היה אחראי המעצב עמית ישראל. "הרעיון היה ליצור בית בסגנון כפרי לייט, שאינו מתעלם מהאורבניות אך שומר על צביון החוץ", אומר ישראל. "המטבח והסלון הם מרכז הבית, לכן הקפדנו על חיבור ביניהם באמצעות חומרי גלם שונים בעלי שפה משותפת של טקסטורות וצבעים".

במהלך השיפוץ רצפת החלל הציבורי כולה חופתה בפרקט במקום אריחי גרניט, ונבנתה למקרר נישה כדי שלא יבלוט החוצה. במרכז המטבח הותקן אי חדש בצבע לבן – התואם לצבע הארונות – עם משטח עץ גושני. בנישות בקיר הגבס הונחו משטחי עץ צבוע בכחול וסודרו בהן אקססוריז שונים. קיר נוסף במטבח נצבע בצבע לוח מגנטי.

מהפך במטבח, גבעתיים, עיצוב עמית ישראל
אי חדש בצבע לבן | צילום: עמרי הכט
מהפך במטבח, גבעתיים, לפני שיפוץ, עיצוב עמית ישראל
לפני השיפוץ | צילום: עמית ישראל
מהפך במטבח, גבעתיים, עיצוב עמית ישראל
בנישות בקיר הגבס הונחו משטחי עץ בצבע בכחול | צילום: עמרי הכט
מהפך במטבח, ג, גבעתיים, עיצוב עמית ישראל
קיר נוסף במטבח נצבע בצבע לוח מגנטי | צילום: עמרי הכט

תל אביב: אי עם משטח טרצו

הדירה בשכונת בבלי נמצאת בבניין משנות ה-70. במהלך השיפוץ שערכה יעל פרי המטבח נשאר במקומו המקורי אבל כל הקירות שהקיפו אותו פורקו כדי ליצור מטבח פתוח הבנוי בצורת רי"ש בתוספת אי. במטבח הותקנו ארונות נמוכים לבנים ועליהם משטח עבודה לבן של אבן קיסר, וארונות גבוהים, שביניהם קבוע המקרר, בצבע אפור בהיר. האי מורכב בסיס עץ שבו ארונות ומשטח טרצו, ולידו כיסאות עץ עם בסיס ברזל שחור. מעל האי תלויה מנורה ארוכה שנצבעה בוורוד.

דירה בבבלי, ג, עיצוב יעל פרי - 20
צילום: איתי בנית
דירה בבבלי, ג, עיצוב יעל פרי - 19
צילום: איתי בנית
דירה בבבלי, עיצוב יעל פרי, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ | צילום: יעל פרי

הרצליה: חלונות גדולים וצבע

במסגרת שיפוץ הווילה שנבנתה בשנות ה-70, תכנן המעצב גל גרבר מטבח חדש בצורת רי"ש הפוכה בתוספת אי. צלע אחת כוללת ארונות גבוהים בצבע בהיר, והצלע השנייה כוללת ארונות נמוכים בצבע ירוק עם משטח עבודה לבן. ידיות הארונות נחרטו ב-CNC. בקצה משטח העבודה יש מדפי מתכת שחורים בשילוב זכוכית. גם האי מורכב מבסיס ירוק ומשטח עבודה לבן. הכיור מותקן על האי, ויש לידו מקומות ישיבה. החלונות הוגדלו ונקבעו בהם פרופילים שחורים.

בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 2
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר, לפני שיפוץ - 10
לפני השיפוץ | צילום: גל גרבר
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 5
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 16
צילום: גדעון לוין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

חצבה: שדרוג בוואשיטייפ וצבע

המעצבת תניה פונס אלון, בן זוגה ושני ילדיהם מתגוררים במושב בערבה בבית זמני - מחסן משופץ במשק של הוריו של בן הזוג. "החלטנו לבצע מתיחת פנים לחלל הציבורי על ידי נגיעות צבע, שדרוג הריהוט הקיים וקניית רהיטים נוספים, רכישת פריטי אמנות וסידור מחדש של האחסון. רצינו לטשטש את הפגמים כך שהבית ירגיש פחות ארעי", אומרת פונס אלון.

במסגרת הפרויקט, שתקציבו היה כ-3,500 שקל, עם צבעו את הקיר מעל ארונות המטבח בצבע כחלחל-אפור. על הקיר נתלה מוט שחור למחבתות וסירים ועל יחידת האחסון הפתוחה נתלה וילון משובץ בשחור לבן. המקרר שודרג בעזרת פסים של ואשיטייפ בצבע תכלת, ועל הרצפה נפרש שטיח פסים בשחור לבן.

בית בערבה, עיצוב תניה פוניס אלון - 15
צילום: אפרת פרנקנשטיין
בית בערבה, עיצוב תניה פוניס אלון, לפני שיפוץ - 2
המטבח לפני העיצוב | צילום: תניה פוניס אלון
בית בערבה, עיצוב תניה פוניס אלון - 16
צילום: אפרת פרנקנשטיין
בית בערבה, ג, עיצוב תניה פוניס אלון - 19
צילום: אפרת פרנקנשטיין

חולון: מסגנון כפרי לנורדי

בני הזוג החליטו לשנות את עיצוב הדירה בקומה ה-16 מסגנון כפרי מיושן לסגנון נורדי עם קווים נקיים. במסגרת השיפוץ תכננה המעצבת שיר שדה כהן מטבח לבן בשילוב עץ אלון טבעי. המטבח בנוי בצורת חי"ת – צלע אחת מורכבת מארונות גבוהים מעץ אלון וביניהם המקרר והתנור. לאורך שתי הצלעות הנוספות יש ארונות נמוכים לבנים. בצלע האמצעית יש כיור ועל הקיר מדפים פתוחים מעץ אלון וארונות עם סגירת קלפה. בצלע הנוספת יש חלון ולכן לא הותקנו שם ארונות עליונים. הקיר חופה עד התקרה באריחים בדוגמת שברון.

דירה בחולון, עיצוב שיר שדה כהן - 20
צילום: שירן כרמל
דירה בחולון, עיצוב שיר שדה כהן, לפני
צילום: שיר שדה כהן
דירה בחולון, עיצוב שיר שדה כהן - 19
צילום: שירן כרמל