אז אחרי שלימדנו אתכם איך להכפיל את שטח האחסון בחדר הרחצה, כלומר מה להעיף מחדר הרחצה, אנחנו מעבירים את הפוקוס אל אבן שואבת אחרת של ג'אנק: המטבח. החשודים המיידיים הם הארונות והמגירות, אבל גם במקרר יש דברים שאפשר להיפטר מהם – חכו קצת ותראו.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מגנטים

אנחנו מתכוונים בעיקר לכאלו שיש עליהם פרסומות. הפיצה או ההמבורגר האחרונים שהזמנתם, האינסטלטור או הספר – את כל אלו אתם יכולים בקלות למצוא באינטרנט, ואם זה ממש חשוב, הכניסו לזיכרון בטלפון הנייד. את המגנטים שקיבלתם בחתונה של האחיין ובבריתה של הבן-דוד וקשה לכם להיפטר מהם צלמו בטלפון הנייד, ערמו בערימה והניחו בצד. היי, זכרתם שקניתם מקרר יפהפה מנירוסטה?

פותחני יין

קניתם אחד שווה, ואת כל השאר קיבלתם בחנויות יין או במארזי מתנה מטופשים שהיין בהם היה לא משהו. כמה פותחנים אתם צריכים? אחד שווה לבית, ומקסימום עוד אחד לקחת לפיקניקים. את כל השאר הניחו בקרטון הדברים שהולכים למי שצריך אותם. יצטרפו לשם עוד עד סוף הכתבה.

כלי אחסון

פלסטיק, זכוכית, קערות, צנצנות – לא חשוב. החוק שלנו אומר לשמור רק מה שנערם. כל מה שיש לו צורה מיוחדת ולא מאפשר להניח בתוכו אחרים – לא נשאר. אם זהו כלי פלסטיק הוא ימצא את מקומו בפח האריזות, ואם הוא מזכוכית במכל המחזור של הזכוכית. ואחרי שהשארתם את מה שנערם, התאימו מכסה לכל קופסה, והיפטרו ממכסים עודפים או שבורים. ואם עדיין יש יותר מדי – אמא שלכם תשמח לקבל את הכלים הריקים, כדי שיהיה לה מה למלא לכם בשישי אחרי הארוחה.

קופסאות פלסטיק מלאות בפירות (צילום: absolutimages, Shutterstock)
אמא שלכם תשמח לקבל את הקופסאות הריקות | צילום: absolutimages, Shutterstock

סיבוב במקרר

בדרך כלל אלו בקבוקי הרוטב שעומדים בדלת המקרר כמו שומרי סף ולא מאפשרים לשום דבר אחד להתקיים לצידם. אז כן, מתי בפעם האחרונה השתמשתם באויסטר סוס שקניתם כשהכנתם סלט פאפיה ירוקה? לפני שנה? סביר להניח שהוא כבר פג תוקף. עברו על כל השאר והימור שלנו – יותר מ-80 אחוז ימצאו את דרכם החוצה. שפכו את הרוטב, ואת הבקבוק מחזרו.

מגבות מטבח

כמה אתם צריכים? שתיים בשימוש ועוד מקסימום ארבע נקיות בארון? אז למה יש לכם עשרים, ומתוכם עשר לפחות נראות כמו סמרטוטי רצפה? הפכו אותן למה שהן דומות לו, ואת השאר השליכו לפח הבגדים המשומשים.

מגבות מטבח סלסילת אופניים המשמשת לאחסון  (צילום: redfarmhouse.blogspot)
תמיד יש יותר מדי מהן | צילום: redfarmhouse.blogspot

מכשירים מיותרים

מסחטת המיץ שלא ראתה תפוז כבר שנתיים וצוברת אבק על השיש? מכונת הפסטה שקיבלתם בחג לפני שלוש שנים? המנדולינה לירקות שאין לכם מושג מה עושים איתה? בפוסט אחד בפייסבוק תמצאו למי לתת אותם, ותרוויחו מקום אחסון יקר מפז.

שאריות של ציוד טייקאוויי

הסכו"ם החד פעמי שהיה לכם חבל לזרוק, התבלינים של הפיצה, הקטשופ, המיונז והחרדל החמודים והקטנים – למי אתם שומרים אותם? הם תופסים כל כך הרבה מקום במגירות ובמקרר, וכולנו יודעים שלא משתמשים בהם אף פעם. ואם תתרגלו לבקש שלא ישלחו אותם כשאתם מזמינים אוכל, תתרמו עוד טיפה לבריאות הכדור שאנחנו חיים עליו.

אריזות טייק אווי מיוחדות (צילום: www.behance.net)
גם כדור הארץ מבקש | צילום: www.behance.net

 

ספרי בישול

כן, אנחנו יודעים. זה קשה להיפרד, אבל תודו שאתם כבר מזמן מבשלים ואופים עם טאבלט על השיש. אז עשו סדר בארון או במדף של ספרי הבישול, והבטיחו לעצמכם שאתם מסננים 50 אחוז לפחות.

תבלינים ישנים

חצי שנה עד שנה. זוהי תוחלת החיים של התבלינים שלכם. כל מה שעבר זמנו כבר לא טעים. אז עשו סדר במגירה או בארון התבלינים שלכם, והשליכו. בפעם הבאה שאתם קונים תבלינים – קנו במשקל, ואל תתביישו לבקש 30 גרם. לא חייבים לקנות 100 גרם כורכום ולזרוק הכל.

אחסון תבלינים 06 הכינו בעצמכם כלי אחסון מגנטיים  (צילום: A Beautiful)
אל תתבקשו לבקש 30 גרם | צילום: A Beautiful

כוסות שוט

אתם באמת שותים צ'ייסרים בבית? עדיין? ואם כן, כמה אנשים יחד? שלושה? ארבעה? שמרו שישייה טובה של כוסות שוט ואת כל השאר, כולל אלו שקיבלתם במתנה מהחותנת שניסתה להיות מגניבה, שלחו למחזור הזכוכית או העניקו אחר כבוד לבן משפחה שהספרה 2 עדיין מופיעה בקידומת הגיל שלו.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק