ויקס ודין מתגוררים בקווינס פארק בלונדון, בדירה ששטחה 900 רגל רבוע (כ-83 מ"ר), ומתחזקים גם חשבון אינסטגרם בשם הזה - 900_sq_ft. מכיוון שהם מאסו במטבח שלהם, הם פנו ל-deVOL, חברה אנגלית לעיצוב מטבחים, וביקשו לעצב מטבח חדש. המטבחים של החברה מיוצרים בבלסטרשייר, ומחירם מתחיל ב-12,000 פאונד (כ-55 אלף שקל).

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מחכים לחסידה: בדופלקס הכיפי של אילנית ואלירז

>> נווה צדק: 2 משפחות גרות בווילה אחת מושלמת

בני הזוג ביקשו להפוך את המטבח הסגור לחלק מהחלל הפתוח. המטבח החדש אמנם לא גדול הרבה יותר ובנייתו הצריכה הריסת קיר אחד, אבל החלל נוצל עד המילימטר האחרון בזכות התכנון החדש והתוצאה מלאת שיק. במקום המטבח הלבן והסגור המטבח החדש, הבנוי בצורת רי"ש, ירוק עז ודרמטי עם שיש עם גידים אפורים, ידיות פליז, תאורה מותאמת ועוד.

מטבח באנגליה, לפני שיפוץ, ג (צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet)
המטבח לפני השיפוץ | צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet
מטבח באנגליה, לפני שיפוץ, ג (צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet)
המטבח לאחר הורדת הקיר | צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet
מטבח באנגליה, לפני שיפוץ, ג (צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet)
רצפת המטבח חופתה בריצוף זהה לריצוף הסלון | צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet
מטבח באנגליה, לפני שיפוץ, ג (צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet)
המטבח בתהליך העבודה | צילום: Vics & Dene, 900 Square Feet
מטבח באנגליה, ג (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk)
נבחרו ארונות בירוק עמוק והקיר נצבע בצבע זהה | צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk
מטבח באנגליה, ג (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk)
צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk

"בחלל יש תקרות גבוהות מקסימות וחלונות, וידענו שנוכל ליצור בו מטבח נהדר", אומרת אמיליה בור, מעצבת בכירה ב-deVOL ומנהלת אולם התצוגה של הרשת בכיכר סנט ג'ון בלונדון. המעצבים של deVOL הסירו את דלת הכניסה המקורית של המטבח ואת הקיר החלקי שניצב משמאל, ויצרו חלל פתוח המתחברת לפינת האוכל ולסלון של המשפחה.

המעצבים החליטו להתמקד בעושר הוויזואלי של החומרים ובגימורים, ובעלי הבית ידעו מה בדיוק מה הם רוצים במטבח החדש שלהם. "בכל הגרסאות של העיצוב, כבר מהיום הראשון, הם ביקשו חיפוי אבן גבוה וארונות בצבע כהה", אומרת בור. בשלב הראשון נבחר השיש שמחפה את משטחי העבודה ומטפס לקיר, לאחר מכן נבחרו ארונות בצבע ירוק עשיר, ואז החלו לתכנן את מיקום הפונקציות במטבח הלא גדול.

בשל התקציב המוגבל, המעצבים בחרו להשאיר את החלון המקורי ולהקדיש את הכסף למשטחי האבן ולשילוב מדפים פתוחים. מכונת הכביסה והמייבש שהיו ממוקמים במטבח הישן הועברו למיקום אחר, ולאורך הקיר הארוך של המטבח המקורי נבנו ארונות. מיקום הכיור הוזז שמאלה, וכך התקבל משטח עבודה גדול יחסית. הכיור שנבחר הוא כיור מחורץ המזכיר את התריסים. 

מטבח באנגליה, ג (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk)
כיור בדוגמה מחורצת | צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk
מטבח באנגליה, ג (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk)
במטבח שולבו אביזרי פליז | צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk
מטבח באנגליה, ג (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk)
צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk
מטבח באנגליה, ג (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk)
צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk
 
מטבח באנגליה (צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk )
צילום: deVOL Kitchens, www.devolkitchens.co.uk

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vics & Dene | 900 Square Feet (@900_sq_ft)

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של  living

המקרר והמקפיא שולבו בארונות, וחלק מהקיר נצבע בגוון ירוק זהה. רצפת המטבח חופתה בריצוף בדוגמת פישבון, כמו הסלון ליצירת מראה אחיד והרמוני. במטבח שולבו כוללים ברזים, ידיות, מתלים ומנורות מפליז, וכן  צמחים וציורי שמן.