הורים רבים משקיעים לא מעט זמן וכסף בעיצוב חדר לתינוק או חדר ילדים. החדר צריך לאפשר לדייר הצעיר לשחק, להתפתח, לארח חברים, וגם להירגע ולישון. בנוסף, גם ההורים נמצאים שם בדרך כלל לא מעט שעות, בעיקר כשהילד קטן, ולכן חשוב שהעיצוב יתאים גם לטעמם. הנה שתי דוגמאות להורים שהשקיעו זמן ואהבה ועיצבו בעצמם חדר לילדים – בתקציבים שונים מאוד.  

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living

>> איך נראה הבית של שלי ואדיר מילר?

>> מה לא עושים בשביל אמא: הווילה המרגשת בשרון 

שילת עיצבה חדר לשני זוגות תאומים

שילת טליאס מלוד היא אמא לשני זוגות תאומים: ענאל רחל ורפאל בני 4, ודיוויד ומיכאלה בני 4 חודשים. "החלטנו שארבעת הילדים ישנו באותו חדר, כדי שבעתיד יהיה להם קשר טוב וחם. יש בבית חדר משחקים וחדר ארונות, כך שאין צורך בשידה וארונות בתוך החדר, והוא מספיק מרווח. כשמישהו בוכה בלילה אנחנו דואגים להוציא אותו מהחדר כדי שלא כולם יתעוררו", היא מספרת

טליאס, העוסקת בתחום הקוסמטיקה, עיצבה בעצמה את דירת החמישה חדרים שבה מתגוררת המשפחה, ואת החדר המשותף היא החלה לתכנן עוד במהלך ההיריון. "התחלתי לחשוב איך להכניס ארבעה ילדים בחדר מאורגן, פרקטי וכמובן יפה", היא מספרת. "החלטתי על מיטת קומותיים לילדים הגדולים, עם מיטה תחתונה המעוצבת כבית ומדרגות שמשמשות כמגירות". את המיטה ואת הארגזים העומדים לידה תכננה טליאס בעצמה והם נבנו במיוחד על ידי נגר. התינוקות קיבלו את המיטות ששימשו את אחיהם הגדולים – מיטות תינוק שהופכות למיטות מעבר ונרכשו לפני שנתיים (בייביז בנמל).

חלקם התחתון של קירות החדר נצבע בצבע שמנת על ידי איש מקצוע, והחלק העליון חופה בטפט עם דוגמת פסים (בייביז בנמל). מלבד המיטות רוב החדר מעוצב בלבן - הווילונות (דליה כהן, מעצבת וילונות מאשדוד), השטיח (איקאה) והנברשת שנרכשה לפני כארבע שנים (מחסני תאורה). בנוסף יש סל כביסה מקש (מלח הארץ) ומדף עץ בצבע טבעי. עלות החדר היא כ-28 אלף שקל.

"התאומים הגיעו לחדר מוכן בדיוק כמו שרציתי – אירופי, קלאסי, נקי ופרקטי. הילדים נהנים לשהות בו וכמובן שהיה לי חשוב שכל מה שרכשתי ועיצבתי יהיה בטיחותי", היא אומרת. "כשהחדר היה גמור הילדים הגדולים היו בעננים. הם סיפרו לחברים שיש להם מיטת בית, והבינו שהם הבוגרים".

חדר ילדים - 1 (צילום: דולב מרציאנו)
צילום: דולב מרציאנו
חדר ילדים - 2 (צילום: דולב מרציאנו)
צילום: דולב מרציאנו
חדר ילדים - 1 (צילום: דולב מרציאנו)
שילת טליאס | צילום: דולב מרציאנו
 

אלקנה בנה מיטת גלריה לבתו

אלקנה עשור-זמלר מבאר שבע חלם כבר תקופה ארוכה לבית מיטת גלריה לבתו אריאל בת הארבע, אחות גדולה לצור בן השמונה חודשים. "הרעיון עלה אחרי שהיינו בחופשה בצימר שהייתה בו מיטת קומתיים. שאלתי את אריאל אם היא רוצה שאבנה לה מיטה כזו, ומאז היא התחילה לספר לכולם שאבא בונה לה מיטת קומתיים ולא השאירה לי ברירה. בערבים, כשהייתי יושב לידה ומחכה שתירדם, דמיינתי איך זה הולך להיראות", הוא מספר.

"לפני כמה שבועות, כשהיה כבר ברור שנכנסים לאיזה סוג של מצב חירום ושנישאר תקופה ארוכה בבית, ישבתי ועשיתי הערכה ראשונית של סוג העצים שאצטרך לפרויקט והכמות שאצטרך לפרויקט, ונסעתי למחסן עצים. קניתי שם את כל הקורות ופלטות העץ, כמו גם ברגים, זוויות מתכת ולכה לצביעה", מתאר עשור-זמלר. החומרים עלו לו כאלף שקל, ובנוסף הוא קנה מיטה ומזרן יד שנייה ב-500 שקל.

חדר ילדים - 1 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
החדר של אריאל לפני המיטה החדשה | צילום: אלקנה עשור-זמלר
חדר ילדים - 2 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
הבאת החומרים | צילום: אלקנה עשור-זמלר

חדר ילדים - 4 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
צילום: אלקנה עשור-זמלר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בהמשך הוא הכין תוכנית מדויקת יותר. "עשיתי את חישובי החוזק הנדרשים, הן מקורות העץ (אורן), והן מהחיבורים לקיר ולחגורת הבטון. תוך כדי הבנייה וההרכבה עשיתי הרבה עצירות לחישובים ומדידות לראות שהכל מתאים לתוכנית", הוא מסביר.

מכיוון שהייתי תלוי בשעות העבודה שלי ושעות השינה של צור, ולא רציתי להפריע לשכנים, הזמן היה מצומצם למדי", מסביר עשור-זמלר, מהנדס מכונות במקצועו שהמשיך לעבוד במשרה מלאה בתקופת הסגר. הוא עבד בערבים, סופי השבוע והחגים שחלפו, וכל התהליך לקח לו כשלושה שבועות וחצי. "את המדרגות לא תכננתי עד לרגע האחרון. בדקתי כמה אופציות ממש כשזה היה בנוי, ובחרתי במה שהיה נראה לי הכי בטיחותי ויפה לעין", הוא אומר.

חדר ילדים - 5 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
צילום: אלקנה עשור-זמלר
חדר ילדים - 6 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
צילום: אלקנה עשור-זמלר
חדר ילדים - 7 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
צילום: אלקנה עשור-זמלר
חדר ילדים - 8 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
צילום: אלקנה עשור-זמלר

חדר ילדים - 1 (צילום: אלקנה עשור-זמלר)
אלקנה עשור-זמלר | צילום: אלקנה עשור-זמלר

"היה מאתגר ומתיש וכל זמן הבנייה אריאל ישנה במיטה שלנו ואני הוגליתי לספה או למיטה שלה, אבל התוצאה מספקת", הוא מסכם. "אריאל הייתה שותפה לאורך כל הדרך, והיא ממש התלהבה כשהמיטה הייתה מוכנה. כשהיא עלתה עליה בפעם הראשונה היא אמרה לי 'אבא, המיטה הזו ממש מושלמת'".