בני זוג המתגוררים במבוא ביתר שליד ירושלים החליטו להפוך את המרתף בביתם, ששימש כמחסן, לחדר משחקים לחמשת ילדיהם. לביצוע הפרויקט הם פנו לשניאור צייגר, הנדסאי אדריכלות העוסק בעיצוב חללים וחידוש רהיטים.

שטח המרתף 23 מ"ר ובשלב הראשון צייגר פינה את החלל וסתם את החורים בקירות. כדי ליצור מקום לאחסון הוא בנה קיר גבס שתוחם את החלל שמתחת לגרם המדרגות. מכיוון שהוחלט לעצב את החדר בסגנון סקנדינבי, בשלב הבא הוא צבע את הקירות והתקרה באפור בהיר ולאחר שהצבע התייבש צייר את דוגמת ההרים על הקיר. "כדי לתחום את הצבע הדבקתי על הקיר נייר דבק והתחלתי לצבוע מהגוון העליון עד התחתון", הוא מסביר. "אחרי כל גוון חיכיתי שהצבע יתייבש כדי להדביק נייר דבק לגוון הבא. על כמה הרים הוספתי שלג ועל אחד ההרים יצרתי דוגמת עיגולים אדומים בעזרת ספוג".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בווילה של גורו הטיפוח אשלי וקסמן בקשי 

>> הווילה החלומית של בעל בית המלון

גם מקרר נצבע מחדש בדוגמת משולשים תואמת. צייגר צבע את המקרר בשתי שכבות של צבע למתכת בגוון ורוד והמתין לייבוש. בהמשך יצר את דוגמת המשולש עם נייר דבק וצבע אותה בצבע אקרילי שחור, ולאחר מכן צבע בשתי שכבות של לכה.

האטרקציה המרכזית בחדר הם המתקנים שצייגר בנה במיוחד. ליד הקיר הוא בנה מתקן טיפוס מעץ הכולל סולם הממשיך לתקרה כך שהילדים יכולים להיתלות מהשלבים. מחלקו העליון של המתקן תלוי סולם קשרים. באמצע החדר תלויה מהתקרה נדנדה עם מושב עגול.

חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
קיר גבס תוחם את החלל מתחת לגרם המדרגות | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר, ג (צילום: שניאור צייגר)
גם המקרר נצבע מחדש | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
מתקן טיפוס שנבנה במיוחד | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר, ג (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר, ג (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
נדנדה תלויה במרכז החדר | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
השידה נצבעה מחדש | צילום: שניאור צייגר

ליד הכניסה יצר צייגר פינה ובה מסך למשחקי פלייסטיישן ולסרטים. את הפינה הוא הגדיר באמצעות קורות באורכים שונים שהודבקו על הקיר. פינה נוספת בחדר מוקדשת לאחסון: על הקיר תלויים מדפי עץ בצבע טבעי עם זוויות בצבעים שונים. מתחת למדפים הוצבה שידה ישנה שצייגר שיפץ: הוא הסיר את הדלתות, הדביק מחדש את מסילות העץ של המגירות, שייף את השידה כולה וצבע אותה בצבע יסוד על בסיס טרפנטין ואחר כך בצבעים אקריליים לעץ על בסיס מים. ליד השידה ניצב ספסל עם מגירות שצייגר בנה.

על הרצפה הודבק משטח פי.וי.סי ולאורך הקיר הודבקו פנלים לבנים מפולימר. לקראת סיום צייגר הוסיף על הקיר והתקרה מדבקות שחורות בדוגמת עצים, ירח וכוכבים. העבודה נמשכה כשבועיים ולדברי צייגר הפרויקט עולה כ-20 אלף שקל.

חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
דוגמת הרים צוירה על הקיר | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר, ג (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
פינת הפלייסטיישן | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר, ג (צילום: שניאור צייגר)
צביעת ההרים | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
המרתף כששימש כמחסן | צילום: שניאור צייגר
חדר משחקים שניאור צייגר (צילום: שניאור צייגר)
צילום: שניאור צייגר
_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

"היה לי חשוב שהכל יותאם לילדים ולצרכים שלהם", הוא אומר. "רציתי שהחדר יאפשר לפתח את הדימיון והיצירתיות וגם ישמש כפינה רגוע ושקטה. כשהילדים ראו את החדר החדש זו הייתה הפתעה מרגשת במיוחד. כל ילדי המושב קפצו לבקר".